X

27 de belgieni încă primesc PENSIE specială din Germania pentru că i-au fost FIDELI lui Hitler

La 75 de ani după al doilea război mondial 27 de belgieni încă primesc o pensie suplimentară din Germania pentru „fidelitate, loialitate și ascultare“ față de regimul nazist. Asta le-a garantat însuși Adolf Hitler în 1941, dezvăluie cotidianul belgian De Morgen.

„Timp de aproape 70 de ani, landurile germane au plătit pensii suplimentare“, spune cercetatorul Alvin De Coninck de la Memoriei Group, o asociație de supraviețuitori ai lagărelor de concentrare naziste. Este vorba de belgieni care au aderat la Waffen SS în timpul războiului.

Se estimează că aproximativ 38 000 de persoane au primit această pensie suplimentară.

“Consider că pensiile suplimentare sunt de la 425 la 1.275 de euro pe lună”, spune Alvin De Coninck.

„Anii într-o închisoare belgiană în urma condamnării pentru colaborare sunt considerate ca timp de lucru. (…) În timp ce belgienii care erau nevoiți să lucreze în Germania, în timpul războiului, primesc o compensație de 50 de euro pe lună după război!”, mai spune el.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Nazism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.