X

Presiuni asupra Facebook pentru a închide grupurile anti-vaccin

Image result for facebook cunoaste riscurile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Facebook se confruntă cu presiuni din mai multe locuri pentru a opri creşterea grupurilor de anti-vaccinişti care ar răspândi informaţii false despre „pericolele” vaccinurilor, şi care promovează în acelaşi tratamente alternative neverificate academic, scrie The Guardian.

Anti-vacciniştii operează pe Facebook în grupuri închise, unde membrii noi trebuie aprobaţi dinainte de către un moderator. Prin filtrarea oamenilor cu acces la grup, aceştia pot răspândi ştiri false fără vreo barieră sau cineva care să-i conteste.
Unele grupuri îşi cresc numărul membrilor cu sutele în doar câteva ore. „Vaccinuri – Cunoaşte Riscurile”, unul dintre cele mai mari grupuri româneşti, are peste 20.000 de membri aprobaţi, şi o medie de 70 de postări pe zi.
De aceea, mai mulţi experţi în domeniul sănătăţii au făcut apel la Facebook să pună piciorul în prag în a contracara aceste „camere de ecou”. Dr. Wendy Sue Swanson, purtătorul de cuvânt al Academiei Americane de Pediatrie, a declarat că „Facebook trebuie să acorde prioritate în a aborda ameninţările la adresa sănătăţii umane atunci când sunt răspândite informaţii false şi dezinformare. Nu este vorba doar despre propria vătămare, ci şi de punerea în pericol a unei comunităţi”.
Aceasta din urmă s-a întâlnit recent cu reprezentanţi Facebook şi şi-a expus punctul de vedere. „Părinţii merită să ştie adevărul. Dacă li se oferă ceva care nu este adevărat, aceştia vor deveni mai anxioşi şi fricoşi, existând posibilitatea să-şi schimbe viziunea asupra vaccinurilor. Asta este periculos”, a mai adăugat Swanson.
Fiona O’Leary, activist şi combatant al pseudo-ştiinţei, a cerut şi ea gigantului tech să blocheze grupurile anti-vaccin. „Dacă nu doresc să închidă aceste grupuri, aş vrea măcar să văd un sistem de control de la Facebook care să elimine dezinformarea care afectează sănătatea copiilor”, a declarat aceasta.
Un actor şi mai mare care a atras atenţia asupra acestor grupuri de Facebook este Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care enumeră „ezitarea faţă de vaccin” ca fiind una dintre primele zece ameninţări la adresa sănătăţii globale în 2019. În acest context, OMS atrage atenţia la creşterea globală a cazurilor de rujeolă, o boală extrem de contagioasă care poate provoca surzenie, inflamaţia creierului, pneumonie şi moarte, în special la copii.
Potrivit CNSCBT (n.red.: Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 2 februarie este 15.791, din care 60 de decese. Cele mai multe cazuri de la începutul epidemiei s-au înregistraţi la copiii nevaccinaţi.
Dr. Noni MacDonald, profesor de pediatrie la Universitatea Dalhousie din Halifax, Canada, se întreabă de ce Facebook nu se supune la aceleaşi controale privind răspândirea informaţiilor false precum companiile de medicamente. „Când o companie de medicamente îşi promovează un nou medicament în mass-media tradiţionale, aceasta nu va spune ceva fals, pentru că riscă să fie acţionată în justiţie. De ce aici este diferit? De ce este permis acest lucru?”, a declarat aceasta.
Deşi motto-ul este „think outside of the box” iar una dintre reguli specifică că nu este împotriva vaccinării obligatorii, unul dintre cele mai populare grupuri de anti-vaccinişti din România mai precizează în reguli că „nu se acceptă postări sau comentarii pro-vaccinare!”, în timp ce pe fotografia de copertă scrie „vaccinurile nu sunt sigure”.
Deşi există numeroase grupuri anti-vaccin pe Facebook, paradoxal, Mark Zuckerberg şi soţia acestuia, Priscilla Chan, contribuie activ la finanţarea unui efort în valoare de 3 miliarde de dolari cere încearcă să „vindece toate bolile”. Una dintre misiunile principale ale iniţiativei este de a dezvolta noi vaccinuri.
În ultima perioadă Facebook s-a angajat din ce în ce mai activ în combaterea dezinformării care provoacă „rău în lumea reală”. Cu toate astea, propaganda anti-vacciniştilor nu este în prezent tratată ca o încălcare a regulilor de conţinut ale platformei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Inteleg si nu inteleg problema voastra cu vaccinurile. Insa hai sa nu generalizam. Atatia copiii in ziua de azi bolnavi de cancer, leucemie, diabet, autisti, gata, vaccinurile!
    Poate ar trebui sa amintiti si faptul ca tinerii nu mai au niciun Dumnezeu, nu mai respecta taina cununiei si fac copii in pacat, nu mai respecta niciun post si concep copii in cine stie ce zile mari de sarbatoare. Si apoi vrei sa iti dea Dumnezeu copii sanatosi…

      1. Pai si care este solutia voastra? Am doua cunostinte a caror copii nevaccinati aproape au murit din cauza rujeolei. Nimeni nu stie 100% adevarul despre vaccinuri. Atatia copii vaccinati sunt sanatosi, cazuri izolate ce am auzit ca au fost reactii adverse sau alta prostie cum ca autismul este de la vaccin. Ce spuneam mai sus. Ne-am indepartat de Dumnezeu si normal ca apar si bolile peste noi, peste copiii nostri. Tot cautam sa dam vina pe altele. Poate e ceva si cu vaccinurile astea, asa cum incearca sa ne omoare si cu alimentatia, dar sa privim si din punct de vedere medical. Ce te faci cu un copil nevaccinat langa toti bolnavii de Tbc, hepatite s.a

    1. Lupta se dă împotriva următoarelor: ecumenism, cipuri, vaccinuri, chemtrails, curvie, TFL, LGBT, masonerie, NOM – fNOM etc. Mai exact, împotriva a tot ce este anormal pe lumea aceasta. Adevărul îl putem afla de la mari Părinți precum Justin Pârvu!
      https://ortodoxinfo.ro/2019/01/30/parintele-justin-parvu-daca-mama-va-lasa-copilul-sa-fie-vaccinat-este-ca-si-cum-l-ar-da-la-moarte/
      https://www.atitudini.com/2009/10/parintele-justin-parvu-s-a-ajuns-la-apogeul-nihilismului/
      Iar tineretul din ziua de astăzi știe doar SEX, fapt care se poate vedea pe stradă! Înainte o „fată bună” era bună la suflet, acum este dezbrăcată! Fustele și rochiile decente practic au dispărut, îmbrăcămintea cu adevărăt feminină fiind înlocuită de indecență de tot felul!

  2. Toate prapastiile meteorologice sau planetare din ultimii ani trebuie explicate științific altfel constatăm că lumea înnebunește.

    În Indonezia cutremurul ține inimaginabil de mult iar efectul este că pământul se fărâmițează până când dă impresia de lichefiere. 5000 de oameni dispăruți.

    În Japonia tsunamiul a urcat vapoarele pe casele japonezilor. Doar așa ca o paranteză, cel puțin odată pe an, japonezii ies pe stradă purtând un falus uriaș de 4 m pe umeri sărbătorind fertilitatea chipurile.

    Tot în Japonia rata sinuciderilor în rândul adolescenților a îngrijorat autoritățile. Și acest fenomen trebuie explicat științific. În absența unei explicații științifice înnebunesc liderii și încep să se sinucidă.

    Grecia, unde primul-ministru este ateu și a promulgat legea homosexualității, arde de câțiva ani la rând. Pompierii se dau bătuți iar atunci când călugării din muntele Athos ies cu procesiune vine ploaia peste incendiu.

    Această ploaie trebuie să aibă o explicație științifică pentru că altfel omenirea innebunește.

    Orașul Paradise din America arde până nu mai rămâne nici iarba pe pământ. La 200 de kilometri distanță de acest oraș într-un alt oraș oamenii nu pot respira pe stradă din cauza fumului purtat de vânt.

    Desigur există măsurători meteorologice pentru a explica acest fenomen și de asemenea există explicații pentru focul care nu putea fi oprit cu nicio tehnologie din lume. Fără aceste explicații omenirea ajunge la balamuc.

    Din economie de octeți n-am să mai continui cu exemplificările. Doar atât vreau să spun că ploaia de pucioasă care a dizolvat de pe fața pământului Sodoma și Gomora trebuie neapărat să aibă o explicație științifică. Altfel Omenirea va avea insomnii crunte și va trece urgent pe xanax.

    Dispariția rapidă a Sodomei și Gomorei nu trebuie atribuită unui creator, Sfânta Treime, care nu-i așa, e numai dragoste.

    Cu dragostea nu razi de pe fața pământului două localități cu tot cu locuitori. Așa teologhisesc unii credincioși care cred cu tărie într-un aparat numit RMN.

    Trebuie să explicăm științific.

    Lui NOE i-au trebuit 100 de ani în care a tot primit indicații de la Dumnezeu ca să construiască arca. 100 de ani în care omenirea a avut tot timpul să se mai gândească. Nu s-a întâmplat. Numai opt persoane au urcat pe arca. Restul animale.

    Nici acest act de o cruzime inimaginabilă nu trebuia atribuit lui Dumnezeu.

    Dumnezeu este numai dragoste nu-i așa.? Din nou avem de-a face cu o teologie tehnocrată.

    Dacă nu explicăm științific acest moment al omenirii nu văd cum ne mai putem duce a doua zi la serviciu normali la cap.

    Așadar să explicăm științific.

    Din lipsă de timp, Albert Einstein a șters-o exact în momentul în care trebuia să producă formula existenței lui Dumnezeu.

    S-a oprit la E=mc pătrat și a lăsat omenirea buimacă pentru restul zilelor.

    Teoretic, conform acestei teorii, cu niște nave cosmice științific gândite, astronauții ar putea să-și încetinească îmbătrânirea după bunul plac.

    Pentru că nu-i așa, științific totul e posibil.

    Și atunci, eu rămân ca prostul la mine în sat îmbătrânind ca idiotul neștiind că au băgat la emag aparate de încetinit îmbătrânirea și acceleratoare de particule domestice pentru rezolvat treburile de prin curte.

  3. Exista o explicati, chiar foarte stiintifica care se cuprinde chiar in Sfanta Scriptura, este vorba despre facerea lumii, despre faptul cum a zidit Dumnezeu lumea, caci intru inceput Dumnezeu a zidit lumea pentru a fi in totala armonie cu Sine însuși, adica cu Dumnezeu atotputernic, atotmilostiv, atotiubitor, s.a.m.d, de unde stim asta? Din cuvintele insusi ale creatorului, despre lumea abia zidita ” E buna”, apoi insa ce mai aflam, ca Dumnezeu peste aceasta faptura a pus pe Om, care a cazut, si faptura care i se supune lui dupa Cuvantul Creatorului. Trebuie inteles ca lumea asta e influentata chiar si de cel mai neinsemnat lucru care nici nu este material, adica gandul omului. Priveste cum aceasta lume nevazuta(adica gandul), influenteaza si conduce pe cea vazuta. Cum chiar si intreaga lupta a crestinului este de a sfinti aceasta lume nevazuta prin despatimire, si apoi indumnezeire prin Duhul Sfant.

    Dar ca sa intelegi mai bine, caci cuvintele mele sunt saracacioase si nepricepute,citeste te rog viziunile staretului antonie https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/07/text-remarcabil-despre-apocalipsa-viziunile-staretului-antonie/ , si ai sa intelegi mult mai bine cum faptele rele ale oamenilor(inclusiv gandurile) influenteaza aceasta lume sensibila, zidita de Dumnezeu pentru a fi in armonie cu Sine Insusi. Insa un sfat de la mine, nu stiu cat ai citit talcuirile Sf. Parinti de la facere, insa trebuie sa intelegi ca toate cuvintele despre Dumnezeu trebuiesc intelese in chip alegoric, si nu literal, caci fiinta lui Dumnezeu este de necuprins pentru om, si de neînteles, un ex. scrie la facere ca dupa cadere, Dumnezeu se plimba prin rai, ca si cum era un om cu maini si pricioare, deci aici intra in imaginatia omului ca Dumnezeu arata ca un om, adica dupa fiinta, ceea ce foarte gresit, iar la Sf. Parinti se face aceasta distinctie.

  4. Pamantul e plat si are 7526 de ani!EChestia cu big bangul,miliardele de ani si omul care se trage din maimuta e cea mai mare minciuna fabricata acum 500 de ani.Pregateste venirea Antihristului.Traim intr-un matrix mental!

  5. De acord, cuvintele despre Facerea lumii trebuiesc înțelese literal, chiar Sf. Părinții insistă asupra acestui lucru(există o carte foarte interesantă în care Părintele Serafim Rose expune tocmai acest lucru http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/ieromonah-serafim-rose-cartea-facerii-crearea-lumii-si-omul-inceputurilor-ierom-serafim-rose.pdf), nu însă și cele despre Dumnezeu, aici este distincția.

    Cât despre faptul că pământul este plat, eu nu am găsit nici o dovadă elocventa, am găsit multe care arată că pământul este static, dar plat nu, ci dimpotrivă am observat chiar cu ochii la fenomen care arată că pământul este rotund, acest fenomen consta dintr-un nor tip coloană, foarte mare cu întindere mare, nu pe lățime ci pe înălțime, și la apusul soarelui, am observat faptul ca pe acest nor foarte înalt urca o umbră, deci se vedea foarte clar cum partea inferioara era umbrită și partea superioară era luminoasă, și nu era ca și cum era umbrit de alt nor, căci nu mai era altul intre soare și acesta. Și am observat lucru acesta, cum urca umbra pe acest nor, până s-a umbrit de tot. Lucru care este posibil numai dacă pământul este rotund, căci dacă ar fi fost plat, norul s-ar umbri uniform până s-ar intuneca datorită depărtării soarelui.

    Deci recomand tuturor acest experiment, care arată că pământul este într-adevăr rotund, dar static, sau fix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button