X

Deoarece s-a OPUS introducerii educației sexuale în școli, reprezentantul liceenilor din Borca a fost DEMIS abuziv de către Consiliul Județean al Elevilor

Alexandru Mujdei(foto): „Biroul executiv al CJE Neamţ nu are nici un drept asupra funcţiei mele, ceea ce au făcut ei se numeşte abuz de putere.”

Preşedintele Consiliului Școlar al Elevilor de la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca, Alexandru Mujdei, a fost demis de către Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Neamţ, pentru că s-a opus introducerii orelor de educaţie sexuală în şcoli, arătând că discuţiile pe această temă s-au purtat doar la nivel central, fără consultarea reprezentanţilor din teritoriu.

În decizia emisă de CJE pe data de 8.02.2019 se afirmă că acţiunile liderului liceenilor din Borca „afectează reprezentativitatea structurii şi alterează imaginea Consiliului Judeţean al Elevilor Neamţ”, Alexandru Mujdei făcându-se vinovat de „oferirea de informaţii false, nesusţinute de statistici reale şi consultări cu elevii, acţiuni care defăimează CJE.”

În legătură cu excluderea sa din CJE, Alexandru Mujdei a declarat:

„Nu m-a demis nimeni, nu am luat nimic la cunoştinţă, pe mine m-au ales colegii mei, elevii acestui liceu, aceştia au dreptul de a mă demite. Biroul executiv al CJE Neamţ nu are nici un drept asupra funcţiei mele, ceea ce au făcut ei se numeşte abuz de putere.”

Reamintim cititorilor noştri că, într-un interviu acordat zilele trecute ziarului „Ceahlăul”, Alexandru Mujdei a pus sub semnul întrebării reprezentativitatea Consiliului Naţional al Elevilor, for care a propus, în cadrul Adunării Generale de la Focşani, desfăşurată în perioada 1 – 4 februarie, introducerea unei noi materii în programa şcolară, respectiv a Educaţiei sexuale. Dezbaterile pe această temă au stârnit numeroase controverse, cu atât mai mult cu cât elevii nu au fost consultaţi şi informaţi cu privire la conţinutul viitoarei materii.

„Personal sunt împotriva acestei idei și nu voi susține introducerea educației sexuale în școli. Din perspectiva Consiliului Școlar al Elevilor de la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca, cred că împărtășesc aceeași idee cu cea a majorității elevilor. Fără să dau o cifră exactă, estimez o proporție de 85% a celor care înțeleg că rostul învățământului este altul. Îmi cunosc colegii, știu pe cine reprezint și m-am convins de părerile lor în urmă cu 4 luni, atunci când România s-a confruntat cu o foarte mare problemă, cea a pericolului legalizării căsătoriilor homosexuale. Atunci, aproape toți elevii majori ai liceului au conștientizat gravitatea problemei și au mers la vot și chiar am rămas plăcut surprins auzind din partea mai multor liceeni minori că le pare rău că încă nu au dreptul să voteze, pentru că ar fi mers și ei”, a afirmat Alexandru Mujdei.

Apusul libertăţii. Demiterea lui Alexandru Mujdei pare a fi decupată dintr-un scenariu de tip neo-marxist, în care incorectitudinea politică este prompt şi asupra sancţionată chiar de către cei care pozează în apărători ai democraţiei. Nu ştim cum poate afecta elevul Alexandru Mujdei „reprezentativitatea structurii”, atâta timp cât acesta se bucură de o largă susţinere şi de o caldă apreciere din partea colegilor de la liceul din Borca? De asemenea, ne întrebăm în ce măsură poate altera imaginea CJE Neamţ un elev premiant an de an, și în gimnaziu, și în liceu, cu rezultate meritorii la învăţătură și bursier al liceului, care face cinste acestei unităţi şcolare? În sfârşit, cum poate fi acuzat Alexandru Mujdei de „oferirea de informaţii false, nesusţinute de statistici reale”, când problema educaţiei sexuale stârneşte controverse în lumea întreagă?

Temerile elevului nemţean sunt mai mult decât justificate, deoarece doar în Canada introducerea educaţiei sexuale, în anul 2015, a stârnit revolta a zeci de mii de părinţi, care au ameninţat guvernul că îşi vor retrage copiii din şcoli.

Potrivit site-ului Life- SiteNews, copiii din Canada sunt învățați, încă de la clasa întâi, ce înseamnă relaţiile sexuale consensuale, în clasa a treia află ce e homosexualitatea, iar în clasa a şasea li se vorbeşte despre masturbare. Când ajung în clasa a șaptea află ce este sexul oral şi anal. Elevii de clasa a opta trebuie să aibă un „plan sexual”, iar de la două sexe biologice programa ajunge la şase „genuri”.

În acest context, nu este firesc să ne interesăm cu toţii ce va conţine viitoarea materie destinată copiilor noştri? Nu este firesc să se organizeze dezbateri largi, la nivelul societăţii civile, care să implice toţi factorii de răspundere?

În concluzie, Alexandru Mujdei nu a greşit cu nimic, manifestând prudenţă faţă de acceptarea cu ochii închişi a unor decizii impuse de CJE, fără consultarea tuturor elevilor nemţeni, aşa cum pretinde chiar regulamentul organizaţiei.

Demiterea sa abuzivă reprezintă, însă, un semnal de alarmă pentru toţi românii care mai cred încă în valorile democraţiei, amintind de vremuri pe care le credeam demult apuse…

Irina NASTASIU

Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Fericit,
  Fericit,
  Fericit este acest suflet. La judecata Dreptului Judecator Sfintii Ingerii ai Dumnezeului Cel Viu vor aminti de lupta aceasta cu fiara.
  Ce vor spune oare atunci cei ce trebuiau sa apere aceste suflete pure ?

   1. Oare n-au auzit ei Cuvantul acesta ?
    Matei, cap 18
    6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.

    Multi vor zice ca nu lor li s-a spus. Prin tacerea lor consimt la aceasta fapta strigatoare la cer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.