X

Evreul greu GEORGE ROHR stapaneste colosul NEW CENTURY HOLDINGS ce face afaceri in Rusia, Romania si tarile din est. Imperiul detine enorm de multe site-uri, printre care si “CRESTIN ORTODOX”, “ZIARE COM”, “CLOPOTEL RO” (ce ne invata copiii cum e cu sexul anal)

s_nf_0979_57200
Foto: http://www. collive.com/show_news.rtx?id=823

In timp ce norodul e zapacit de cap de televiziunile ce ne prezinta zilnic catusele aiuritilor autohtoni ce se visau candva stapani, realii stapani isi vad linistiti de treaba.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Azi voi scrie despre unul dintre ei, George Rohr, cel fara palariuta din fotografia de mai sus.

Acum 7 ani scriam articolul:

Adminsitratorul site-ului „CRESTIN ORTODOX” este … o importanta societate economica

Si semnalam ca nu-i in regula ca un holding sa detina un site ortodox. N-am sapat insa si pentru a descoperi cine e stapanul acestui New Century Holdings. Si rau am facut.

Acum doi ani multa valva a facut stirea:

Ortodoxia Tinerilor: Pornografia online sub masca educației sexuale. “Clopotel.ro – portalul copiilor din România” – pionerul imoralității

Evident, a facut multa valva printre noi, caci la tv nimic …

Ei bine, citim acolo despre acelasi … New Century Holdings. Foarte interesant. Dar si mai interesant dar deloc surprinzator e faptul ca stapanul colosului nu e nici pe departe american, ci evreu, dupa cum vom constata mai incolo.

Deocamdata sa vedem ce-a descoperit Colectionarul in articolul sau Sa vorbim despre New Century Holdings despre uriasul holding (atentie la cuvintele scrise cu rosu):

 

New Century Holdings este un grup american de investitii care este prezent in Romania cu investiti de peste 300 milioane euro inca din 1994. Pentru multi va ramane grupul din spatele Netbridge care detine okazii.ro una dintre cele mai mari platforme de comert online din Romania. Ca sa nu existe confuzii ii vom prescurta astfel NCH (New Century Holdings). Pe site-ul lor oficial  www.nchcapital.com, NCH afirma ca s-au infiintat in 1993 si ca administreaza active de peste 3,5 miliarde dolari in Federatia Rusa si alte tari din fostul bloc comunist printre care si Romania. Noi ne vom concentra pe Romania dar vom trece in revista si principale active ale NCH din alte tari, doar pentru a ne face o idee.

New Century Holdings in Federatia Rusa

North West Telecom o companie care furnizeaza servicii de telecomunicatii in nord vestul Rusiei, este parte din Rostelecom si a avut in 2008 afaceri de peste 820 milioane dolari. Mostotrest cel mai mare jucator din industria grea rusa, cu venituri de peste 2 miliarde de dolari in 2010 si peste 15 000 de angajati.

Irkut Corporation  compania ruseasca care produce avionul de lupta Sukhoi. Compania a avut venituri de 1,25 miliarde dolari in 2008 si are peste 14 000 de angajati. Irkut este implicata intr-un joint venture cu indienii de la HAL pentru producerea modelului UAC/HALL IL-214.

Uralsvyazinform companie de telecomunicatii care deserveste zona muntilor Urali, parte din Rostelecom ,a avut afaceri de 1,3 miliarde de dolari in 2008 la peste 26 000 de angajati.

Magadanenergo unul dintre principalii jucatori ai pietei de energie din Rusia.

UAZ  una dintre principalele fabrici constructoare de masini,cunoscuta pentru masinile GAZ.

Ne oprim aici, desi lista mai putea continua. In concluzie NCH are afaceri de sute de milioane in companii privatizate sau in parteneriate privat-stat si asta intr-o tara in care succesul in afaceri se masoara in cat de bine te intelegi cu partidul de la putere.

New Century Holdings in Romania

Este prezenta in Romania prin entitatile NCH Advisors ,Lindsell Enterprises si Broadhurst.
Sfere de interes: imobiliare, banci, IT/internet ,industria alimentara, productie, servicii industriale.

Broadhurst Investment LTD si activele sale

Broadhurst Investment LTD este un fond de investiti din Romania administrat de NCH in care NCH detine pachetul majoritar. Prin intermediul Broadhurst, NCH controleaza companii ca Vel Pitar,Romarta, Winmarkt, Valmetex, Elpreco, Electroaparataj si pachetele minoritare pe care le detine in Unirea Shopping Center, Cocor Bucuresti, Antibiotice SA, Asirom, Otelinox Tragoviste, Turbomecanica, Rafinaria Astra Romana Ploiesti.

Vel Pitar –www.velpitar.ro: formata in 2001, prin achizita de catre Broadhurst a patru fabrici de morarit  Mopariv Vâlcea, Berceni București, Granpan Tecuci și Panegrano Cluj. In prezent detine 13 fabrici in 10 judete din tara si peste 170 de magazine. In 2007 Vel Pitar s-a divizat in 3 firme si anume Vel Pitar (panificație), Șapte Spice (morărit) și VP Magassin (retail). La nivel national Vel pitar detine 15% din piata de morarit si 9% din cea de panificatie, insa in zonele unde are unitati de productie Vel Pitar sustine ca detine chiar si 30-35% din piata locala. Pe anul 2008 Vel Pitar a raportat o cifra de afaceri de 150 milioane euro la 4600 angajati.

Winmarkt – www.winmarkt.ro afacere pe care NCH a vandut-o in 2008 pentru 182,5 milioane de euro. Mai multe detalii aici.

Romportmet Galați : un operator portuar pe care NCH l-a achizitionat in 1999 si a vandut pachetul majoritar in 2005 pentru 47 milioane dolari. Cifra de afaceri pe 2007 a fost de 17,5 milioane euro.

Romarta – magazinele de tip consignatie de arta infiintate de Krikor H. Zambaccian, cumparate de NCH si scoase la vanzare in 2007 pentru portofoliul imobiliar evaluat la 200-250 milioane de euro.

Electroaparataj – www.electroaparataj.ro ,companie infiintara in 1948,vreme de decenii liderul pietei interne de electrocasnice si de instalatii. Privatizata complet in 1997, in prezent produce sisteme de climatizare, grupuri de răcire și accesorii auto si este unul dintre furnizorii principali ai uzinei auto Dacia. In 2008 a avut o cifra de afaceri de 18,7 milioane de euro.

Elpreco – companie producatoare de materiale de constructii cumparata de NCH prin Broadhurst in 2007 pentru 70 milioane euro. In 2008 a avut o cifra de afaceri de 43,7 milioane euro la peste 800 angajati si doua fabrici, una in Craiova si una din Titu judetul Dambovita

NCH Advisors si activele sale

NCH Advisors este una dintre entitatile NCH, prin NCH Advisors sunt controlate Broadhurst Investment LTD si Lindsell Enterprises dar si alte afaceri ca Libra Bank, Netbridge, Active Soft, RealMedia, iMedia. Directorul general al NCH Advisors este Andrei Siminel.

Libra Bank – www.librabank.ro – infiintata in 1996 de Viorel Catarama si Victor Babiuc a devenit operationala in 1997. Din aprilie 2000 un grup de investitori turci si ciprioti preiau banca pentru a o vinde in 2003 celor de la NCH. Libra Bank s-a specializat pe oferirea de servicii IMM-urilor avand peste 5000 de clienti din randul lor dar si 9000 de clienti din randul clinicilor, cabinetelor medicale, cabinetelor de avocatura, cabinetelor de contabilitate, birourilor notariale precum si altor meserii liberare. Libra Bank are in acest moment active de peste 200 milioane de euro.

Active Soft -una dintre cele mai importante firme de publicitate online din Romania, administreaza www.220.ro, www.ele.ro, www.copilul.ro, www.studentie.ro, www.sfatulmedicului.ro si multe altele. Pe site-ul lor www.activesoft.ro le puteti vedea tot portofoliul.

Netbridge – despre ei am discutat detaliat in articolul din 30.05.2012 intitulat Despre Netbridge patronii Okazii.ro.

RealMedia – administreaza www.imobiliare.ro, cel mai important portal de imobiliare din online-ul romanesc.

iMedia – www.imedia.ro una dintre cele mai importante companii de publicitate online din tara, administreaza mai multe site-uri de succes din online-ul autohton www.eva.ro,
www.cinemagia.rowww.automarket.rowww.topsanatate.rowww.bizcity.ro .

Lindsell Enterprises – unul dintre cei mai importanti investitori de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). A fost implicata ca si actionar minoritar la Oltchim SA unde a detinut aproape 1% din actiuni vandute ulterior pentru 6,4 milioane euro. Compania este inregistrata in Nicosia, Cipru. A fost implicata impreuna cu Broadhurst Investment LTD in afacera Tutunul Romanesc. Este actionara alaturi de Broadhurrst Investment LTD si in Armatura Cluj Napoca. Cele doua companii sunt actionare impreuna si la Electroaparataj dar si la Antibiotice Iasi, Turbomecanica Bucuresti, Azomures Targu Mures, Aurora Targu Frumos si Electroputere Craiova.
Broadhurst Investment LTD – in afara de afacerile mentionate mai sus in care este partenera cu Lindsell Enterprises, mai este actionara la Ciprom SA Ploiesti, Otel Inox TargovisteEma Piatra Neamt si Abrom Barlad.

Ca si concluzie

New Century Holdings are interese multiple in Romania si detine prin intermediul entitatilor sale Lindsell Enterprises ,Broadhurst Investment LTD ambele controlate prin NCH Advisors foste active ala statului si aici amintim Electroaparataj, Antibiotice Iasi ca fiind cele mai importante, dar afaceri ridicate de la zero sau cumparate pe parcurs si dezvoltate in companii consacrate pe piata ca Libra Bank, Vel Pitar, Elpreco. In acelasi timp NCHdetine o cota semnificativa in tot ceea ce inseamna publishing si advertisment online prin Netbrindge, iMedia, RealMedia si ActiveSoft controland o buna parte din online-ul romanesc :220.ro ,okazii.ro,ele.ro ,eva.ro,auto.ro,myjob.ro,trafic.ro,curs-valutar.ro ,cinemagia.ro,ziare.com etc.

Pentru o mai buna intelegere cititi si:

Despre Netbridge patronii Okazii.ro

 

Iata si ce putem citi la http://www.nchcapital.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=2&id=2&Itemid=81

 

George Rohr began actively investing across asset classes in Russia and Eastern Europe shortly after the collapse of the Soviet Union.  He and Moris Tabacinic were among the earliest Western participants in the privatization opportunities offered by several of the region’s markets.  They founded NCH Capital in 1993.  Mr. Rohr’s interest in the region began as the result of a media-related opportunity he pursued in Russia in 1991.  He began his career at Newsweek, Inc. in 1978 as Director of Special Projects.  He subsequently founded a medical publishing company that he sold in 1986, and then acquired two other information services companies, both of which he subsequently sold to major North American information services companies.  Mr. Rohr received an AB in Economics from Harvard College and an MBA from Harvard Business School.

Moris Tabacinic has been an active investor in Russia and Eastern Europe for over sixteen years.  From 1976 to 1991, he led a series of successful emerging market real estate developments, and was responsible for the management of a family-owned apparel manufacturing business.  Following the collapse of the Soviet Union in 1991, Mr. Tabacinic began actively investing across asset classes in the region; he and Mr. Rohr were among the earliest Western participants in the privatization opportunities offered by several of the region’s markets.  They founded NCH in 1993.  Mr. Tabacinic received a BS in Industrial Engineering from the Worcester Polytechnic Institute.  Messrs. Tabacinic and Rohr are brothers-in-law.

 

Cred ca inteleg destul si cei ce nu stiu bine engleza. Ideea e ca cei doi sunt cumnati si ca au fondat si stapanesc colosul.

Iar George Rohr este evreu. Sa vedem cu ce se mai ocupa, conform https://en.wikipedia.org/wiki/George_Rohr#cite_note-nchcapital-1

 

Rohr Jewish Learning Institute

Chabad [10] 

Renasterea vietii evreiesti in Europa de Est si fosta Uniune Sovietica in parteneriat cu Chabad

In 2006 a infiintat impreuna cu surorile lui Sami Rohr Prize for Jewish Literature. Sami Rohr fiind tatal lor.

Membru in Board of Trustees Avi Chai Foundation.[5]

 

Iata-l dansand de bucurie:

http://www.youtube.com/watch?v=rKcnE2e1OmI

Iata-l si pe tatal sau Sami Rohr, al patrulea din stanga:

rohr1-725x478
Rabbi Zalmen Wishedski, Gabriel Feldinger, Rabbi Moshe Kotlarsky, philanthropist Sami Rohr, and interim Israeli Ambassador Shalom Cohen cut the ceremonial ribbon. Chabad.org / Meir Dahan Foto: http://www.vosizneias.com/104919/2012/04/19/switzerland-basel-gets-first-new-synagogue-in-80-years/

Activitatile acestei familii seamana foarte mult cu cele ale:

Personalitati si organizatii: familia de evrei LAUDER, Estee LAUDER Companies si Pro TV

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button