X

Americanii vor observatori RUȘI la prezidențialele din Ucraina

Reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, consideră că autorităţile de la Kiev ar trebui să permită accesul observatorilor ruşi la alegerile prezidențiale ucrainene, programate pentru 31 martie 2019. În caz contrar, potrivit diplomatului american, legalitatea alegerilor ar putea fi pusă la îndoială.

„Ucraina are nevoie de observatori ai OSCE, pentru a dovedi respectarea standardelor democratice. În caz contrar, alegerile pot fi puse sub semnul întrebării. Ar fi rezonabil ca la alegeri să participe observatori ruși din cadrul Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO)” – a scris Volker pe Twitter.

Aceste precizări ale reprezentantului american survin în contextul în care preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat recent că va cere Serviciului de Frontieră al Ucrainei să nu permită accesul observatorilor ruși pentru a monitoriza alegerile prezidenţiale ucrainene. Potrivit lui Poroşenko, aceasta este modalitatea prin care Ucraina poate împiedica prezenţa fizică a rușilor în Ucraina în calitate de observatori din partea unor organizații internaționale.

„În calitate de președinte al Ucrainei şi de comandant suprem, vor ordona Serviciului de Frontieră să nu permită accesul observatorilor ruși. Vă garantez că ordinul comandantului suprem va fi executat” – a afirmat Poroșenko, într-o emisiune televizată.

Preşedintele ucrainean a făcut aceste declaraţii după ce, potrivit Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, autoritățile de la Moscova au alocat serviciilor speciale ruse fonduri suplimentare de 350 milioane dolari pentru organizarea unor activități subversive la alegerile din Ucraina.

Banii respectivi ar urma să fie cheltuiţi pentru plata știrilor false, mită, organizarea unor acţiuni provocatoare, proteste, presiuni politice interne asupra guvernului ucrainean și pentru pregătirea unor atacuri cibernetice.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ucraina
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.