X

Zarvă mare după o petrecere de Halloween într-o biserică din Napoli

Biserica era un monument istoric construit în secolul al VI-lea

Halloween Naples - 1

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 31 octombrie 2018, biserica San Gennaro all’Olmo a fost scena unei foarte zgomotoase petreceri de Halloween. Biserica San Gennaro este un monument istoric din Napoli și care datează din secolul al VI-lea.

Biserica s-a transformat într-un club de noapte cu femei îmbrăcate sumar stând pe altare și folosind confesionalele pe post de cabine foto, bărbați îmbrăcați în preoți și vampiri dar și doi DJ-ei punând muzică asurzitoare în atriu. Grupul petrecăreț a consumat cantități serioase de alcool. Îmbrățișările lascive și săruturile n-au lipsit din atmosfera generală de depravare. La final, o spânzurare simulată a unei femei a fost pusă în scenă în loja corului.

Biserica fusese închiriată Fundației Giambattista Vico pentru un spectacol de teatru. Rezultatul este cel din fotografiile de aici.

Din cauza scandalului provocat de această profanare, cardinalul Crescencio Sepe, arhiepiscop de Napoli, a pretins că nu a știut nimic despre ce era planificat. Vaticanul pretinde și el acum că este „indignat” și promite pedepse pentru cei vinovați…

Ne întrebăm: dacă scandaloasa petrecere nu provoca atâta scandal, ar mai fi avut ceva de spus Sepe și Vaticanul?

Halloween Naples - 2

NOTĂ OrtodoxINFO

Mărturisim că ne-a încercat ispita sarcasmului. Aveam material cât să ne dezlănțuim pe multe fronturi! N-am fi făcut însă decât să continuăm batjocura satanei, chiar dacă aparent ar fi fost împotriva lui. Ori, satana exact asta vrea: zeflemea, batjocură, poante, miștocăreală, pentru că prin ele gravitatea faptei este atenuată, chiar bagatelizată…

Iisus Hristos n-a batjocorit niciun păcătos. I-a certat pe unii dintre ei, pe alții i-a iertat, pe zarafi și negustori i-a gonit din Templu cu biciul, dar n-a batjocorit pe nimeni! Ca să nu-și ia nimeni păcatele sale sau ale altuia în glumă și, astfel, să se piardă…

Revenind la articol, până să ne întrebăm de ce s-a întâmplat o petrecere de Halloween într-o biserică, ar trebui să ne lămurim de ce trebuie ținută acolo o petrecere, de orice fel?! Nici n-are rost să mai discutăm despre satanismul și ocara gestului de a sărbători Halloween în biserică, era total necreștinesc și dacă ar fi fost un simplu „chef” de vreo zi de naștere… Ne spune Sf. Apostol Pavel:

Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?” (II Cor. 6: 14-15).

Privind pozele de mai sus, nici nu mai trebuie să studiezi subtilitățile diferențelor teologice dintre ortodoxie și catolicism. Bunul simț e suficient ca să înțelegi că în catolicism ceva nu în regulă… Sub masca unei toleranțe dusă peste firesc, se lucrează mult la infiltrarea diavolului în biserică – numită, înșelător și drăcesc, „incluziune”. Spunem înșelător și drăcesc pentru că se bagă parșiv în aceeași oală incluziunea socială, de exemplu, a persoanelor cu diferite dizabilități fizice și uneori psihice și care merită toată dragostea și sprijinul pentru viața lor chinuită (pe aceștia și Iisus Hristos i-a ajutat) cu cea religioasă pentru LGBT sau cu cei de alte „confesiuni” și pe care și Sfânta Scriptură îi învinuiește și le cere pocăință. Deci, dacă vrei incluziune, trebuie să vrei pentru toți, necondiționat. La grămadă. Iar la acest capitol, catolicismul este campion, petrecerea Halloween din biserică fiind de acum doar un alt episod. Mai sunt și altele:

FAMILIA GAY predată la vedere in ,,biserica” CATOLICA: „Trăim în VREMURI schimbate, și FAMILIA trebuie să se SCHIMBE”

„Episcop” mexican ține Sfânta Liturghie pentru un grup LGBT

Sunetul ecumenismului. Apel ISLAMIC la RUGĂCIUNE dintr-o catedrală papistașă

Dar nu știm dacă Papa s-o fi arătat deranjat, pe de altă parte, de asta:

(Adult+18) VIDEO si FOTO: De ce la GAY PRIDE homosexualii si lesbienele fac asa ceva cu crucifixele?

Lucrurile astea, chiar dacă se întâmplă la catolici, nu trebuie să ne lase indiferenți doar pentru că noi suntem ortodocși. Azi e la ei, mâine s-ar putea să vedem așa ceva și pe aici. Biserica aceea din Napoli, construită în secolul al VI-lea, fusese inițial una ortodoxă, căci pe acele vremuri încă nu exista catolicismul! Vedem însă, din articolul de mai sus, ce se poate întâmpla cu orice loc sfânt dacă oamenii își pierd credința, înfrânarea, teama de Dumnezeu și se lasă pradă smintelii. Să ne întărească Dumnezeu și să ne ferească de așa ceva!

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

  1. “AGGIORNAMENTO (aducere la zi) este denumita miscarea de secularizare din cadrul Bisericii Catolice. Prin acest demers se doreste atragerea unui numar cat mai mare de credinciosi mai ale dintre catolicii nepracticanti, cat si din randul celorlalte popoare. Spre exemplu, pentru a converti la catolicism pe bastinasii insulelor indepartate, care inca se inchina la zei purtand costume din frunze si buruieni, Papa a decis incorporarea a catorva practici pagane, ritualuri africane, asa ca bastinasii sa se simta ca casa. Asta in lumea inapoiata. Pentru vestici, s-a adoptat o alta aggiornamentare: spectacole de balet, dansuri acrobatice sau concerte. Pentru budisti si yoghini, Papa a facut aprecieri la adresa celor mai mari draci, aaah, guru am vrut sa spun, ai lor. Astfel, il putem zari pe Papa presarand flori pe mormantul lui Mahatma Gandhi.”

    Sursa: http://eresulcatolic.50webs.com/aggiornamento_img.html

  2. Sf Ianuarie(San Gennaro),ocrotitorul si patronul orasului Napoli,nu va lasa nepedepsita batjocura din biserica lui Hristos,inchinata sfantului.Urmareste subiectul si vom vedea raspunsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button