X

“Copacii au impietrit precum inimile noastre”

Foto: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/freezing-rain-in-bucuresti-2-200-de-copaci-si-44-de-stalpi-rupti-363-de-masini-avariate-1072263

Nu e primul an cand ingheata copacii, dar parca niciodata nu s-au rupt atat de multi. “Copacii au impietrit precum inimile noastre”, mi-a spus ieri o sora bucuresteanca. Apoi unii dintre ei s-au frant.

Categorii
Neamul românesc
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Intrebare de prostanac: are vreo legatura impanzirea sudului Romaniei cu chem-trails – cu cateva zile inainte de aparitia norilor de zapada asupra teritoriului nostru – cu ploaia inghetata din sud si cu cei 6 metri de zapada de la Ranca?

 2. Ion Dedu:

  Iata ca s-a publicat si aceasta lege mult „asteptata” de catre SRI si nu numai. Cititi si va minunati de ce au putut sa legifereze pe repede inainte Parlamentul Romaniei la initiativa Guvernului, dar cu siguranta cu sprijinul tacit si nemijlocit al SRI! Sub aparenta urgentei punerii in acord cu Directiva Europeana nr. 1148/2016, iata ca tot ceea ce s-a devoalat in ultimii ani despre ingerinata SRI in justitie dar si in controlul total al societatii prin diverse protocoale disimulate sub masca apararii securiatii nationale (peste 50 de protocoale incheiate intre SRI si diverse institutii ale administratiei publice centrale), s-a recastigat de cei interesati prin aceasta subtila lege. Oare de ce , dupa cum am mai spus intr-o postare acum o luna, Presedintele nu a blocat-o prin trimiterea acesteia catre expetiza juridica a CCR, pentru verificarea de constitutionalitate, dupa bunul sau obicei justitiar? De ce s-a grabit sa o promulge chiar cu trei zile inainte de anul nou, adica pe 28.12.2018?
  Dar pentru curiozitatea dumneavoastra redau cateva pasaje legislative din superbul act normativ aplicabil din 12.01.2019!

  „art.13 Coordonarea strategică la nivel național a activităților de asigurare a unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice se realizează de către Guvern prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale sub aspectul politicilor publice și al inițiativei legislative în domeniu.
  (…) art.15.(1) CERT-RO este autoritate competentă la nivel național pentru securitatea rețelelor și a sistemelor informatice care asigură furnizarea serviciilor esențiale ori furnizează serviciile digitale identificate în temeiul prezentei legi.
  (2) Pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, CERT-RO se consultă și cooperează cu:
  a) Serviciul Român de Informații, pentru securitatea rețelelor și a sistemelor informatice care asigură servicii esențiale a căror afectare aduce atingere securității naționale;
  b) Ministerul Apărării Naționale, pentru securitatea rețelelor și a sistemelor informatice care asigură servicii esențiale în sprijinul activităților privind apărarea națională;
  c) Ministerul Afacerilor Interne, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază, pentru securitatea rețelelor și a sistemelor informatice care asigură servicii esențiale în domeniul lor de activitate
  și responsabilitate.
  art.16. CERT-RO se consultă și cooperează, după caz, cu:
  a) organele de urmărire penală;
  b) Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, atunci când incidentele au ca….”

  „art.41. (…) (3) În cazul în care nerespectarea de către operatori sau furnizori a obligațiilor prevăzute de prezenta lege prezintă un pericol grav și iminent la adresa apărării naționale, ordinii publice, securității naționale sau sănătății publice, CERT-RO va informa organele judiciare și va notifica instituțiile competente din domeniul apărării și securității naționale, ordinii publice sau sănătății publice. (…)
  (5) Măsurile prevăzute la alin. (2) se dispun prin decizie a directorului general al CERT-RO, ce poate fi atacată cu plângere în termen de 30 zile de la comunicare.
  (6) Măsurile prevăzute la alin. (2) se pot dispune de către CERT-RO cu titlu excepțional și în situația administrării unor incidente de natură să prezinte pericolele ori să aibă urmările prevăzute la alin. (3), cu consultarea, precum și la solicitarea motivată a instituțiilor prevăzute la alineatul respectiv.
  art. 42. (1) În exercitarea atribuțiilor ce îi revin potrivit actelor normative în vigoare, CERT-RO va fi sprijinită operativ, la cerere, de către autoritățile publice, precum și de către organele de poliție în cazuri temeinic justificate, în vederea identificării și localizării persoanelor fizice sau juridice care săvârșesc fapte
  de natură contravențională.
  (2) Orice decizie a CERT-RO prin care se vatămă drepturile unei persoane fizice sau juridice ori refuzul nejustificat al CERT- RO de a-i procesa cererea referitoare la un drept recunoscut de prezenta lege pot fi atacate în contencios administrativ.”

  Suntem linistiti SRI vegheaza la linistea noastra si nu numai ei, desigur si organele de urmarire penale etc…. CERT se va consulta si va coopera cu astfel de entitati juridice de forta ale statului….evident sub coordonarea MCSI – Guvern, foarte interesant lant de relationare interinstitutionala!

  Va las sa intelegeti singuri ce ne asteapta intr-un minunat viitor cibernetic!

  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2018/pr280_18__1_.pdf

  http://www.euroavocatura.ro/legislatie/1362/Legea_nr__362_2018_privind_asigurarea_unui_nivel_comun_ridicat_de_securitate_a_retelelor_si_sistemelor_informatice
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2303255646375122&id=100000721275900

  Daniel Florea:
  Deși am distribuit ce spune Ion Dedu cu privire la aceasta lege adoptata pe muteste de Klaus Werner cel înțelept, nu a fost luat comentariul din motive necunoscute.
  Cert e ca legea permite ceea ce era prevazut prin protocoale, adică ingerintele în viata noastră privata de către SRI, politie, organe judiciare, etc. prin CERT-ro, instituție care patronează cyberul.
  Anterior legea cyber a fost declarata neconstituționala de mai multe ori, dar pionul serviciilor a promulgat-o fără stres, fără sa mai citească, fără sa mai aștepte, fără…..cu viteza luminii, în data de 28.12.2018, când nici dreacu nu era atent la procesul de promulgare.
  Mai frumos este ca guvernul este inițiatorul, adică doamna Dăncila, care, la pariu pe ce vreți voi, habar nu are ce a inițiat (sanchi!!!).
  Legea aparține 1.000.000% SRI și trebuie felicitați pentru ca nu sunt idioți ca parlamentarii și ca cei care semnează orice li se baga sub nas, sub masca interesului național și a sigurantei/securității naționale.
  Erați oripilați, unii, când Dumbrava vorbea de autostrada informatica, când făcea (ilegal) trafic de influenta la o comisie it din parlament, însă nu au fost rezistaci și rezistenți care sa demonstreze în piete, târguri și oboare…
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=598820740565803&id=100013136464954

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.