X

Profilul “religios” al securistului, trasat de comuniști

Image result for turcanu temnite comuniste

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Profilul religios al securistului, trasat din câteva linii de către ministrul adjunct Pintilie, cu ocazia unei şedinţe cu comandanţii de regionale, din 1 martie 1950:

„Un tovarăş care este cu misticism n-are ce căuta la noi, aceasta nici n-o să prelucrăm cu el.  Trebuie văzut în ce grad. Tovarăşii care sunt cu religie, fie membri de partid, nemembri de partid, foarte bine, toată dragostea, dar poate face muncă în altă parte, cu toată lipsa de cadre pe care o avem noi, cum ne plângem, dar mai bine fără ei. Aici trebuie aparatul politic, împreună cu voi, să vedem pe tovarăşii aceştia cum stau cu religia. Trebuie să vedem pe fiecare, dacă poartă cruce şi aşa mai departe, cu restul tovarăşilor trebuie să spunem clar, deschis, trebuie să spunem tovarăşilor, nu avem nimic împotrivă, însă nu la noi, la alte Ministere, la Interne, la Justiţie, dar la Securitate n-au ce căuta. Această chestiune trebuie lămurită, cu ajutorul aparatului politic tovarăşii să lămurească.

În primul rând să ne gândim, trebuie studiat, trebuie poate prelucrate câteva referate în direcţia aceasta fără să punem deschis. Să zgândărim pe unii, să vedem cum se manifestă, poate şi un ciclu de referate, până la 10 referate. Problema aceasta o vor studia organele politice, vor consulta, şi după ce prelucrăm, după ce lăsăm să se manifeste, atunci să deschidem geamurile, să vedem unde îi plasăm. La noi n-au ce căuta tovarăşii care cred în Dumnezeu, care se duc la biserică, care poartă cruce, noi suntem un organ care trebuie să ne ferim de toate acestea, experienţa, practica ne-a arătat. Am avut şi greşeli în privinţa aceasta, însă nu numai că am avut numai greşeli, dar n-am luat nici măsuri la timpul lor […] Mai bine să avem mai puţin personal, dar să scoatem tot ce este străin de organele noastre. Organele noastre au sarcini mari, specifice, trebuie să luptăm şi să scoatem tot ce este putregai”.

extras din: Marius Oprea, Banalitatea răului. O istorie a Securităţii în documente 1949-1989, Editura Polirom, Iaşi, 2002, p. 145-146.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Astia de azi sunt mai parsivi.Sunt infiltrati si printre preoti.Mie mi-e frica sa vorbesc deschis cu ,,fratii”mei despre ecumenism si sa le spun ca sunt nepomenitor.Ar fi sinucidere curata.Printre preoti sunt mai mult iude.Rusine!

  2. Cum vă lăsaţi aşa manipulati?
    Cât de naivi puteti fi?

    Iulia Iordache fiica lui Bugaru Constantin.

    Oameni tineri, cu joburi cinstite sau afaceri liberale greu construite, ce viitor alegeti copiilor vostrii?

    Ganditi-va cate eforturi si cat de greu v-a fost voua sa intrati la primul servici, sa va luati prima casa sau sa daţi copiii la scoli bune…
    Copiii acestor securisti comunisti , copii care au primit totul de la “babacu”…scoli bune in strainatate, angajari pe pile, case si afaceri, vor sa-si protejeze atat trecutul (parintii) cat si viitorul (copiii) manipuland “prostimea”.
    Acordati-le o sansa copiilor vostrii, ca in viitor, atunci cand vor concura profesional sau uman, cu copiii acestor “oameni noi” sa nu fie defavorizati.
    Sunt adevarate afirmatiile istoricului Marius Oprea.

    Iordache Iulia (fosta Bugaru) – este fiica lui Bugaru Constantin.

    Bugaru Constantin traseist politic, fost director Electrica Mehedinti, actual beneficiar de pensie “nesimtita” de la Hidroelectrica Mh.

    DA, Bugaru C-tin. si-a angajat copiii la Electrica Muntenia Sud si Electrica Oltenia, cumparandu-le apartamente (Buc- Crangasi, Tm- Bucovina) si masini,

    DA, Bugaru C-tin. a musamalizat accidentul auto al Iuliei Iordache din 2002,

    DA, Bugaru C-tin. a profitat de functiile ocupate la institutiile statului , atribuind direct contracte oneroase firmelor din domeniul energiei (Luxten AEM, Izometal Confort, etc),

    DA, Bugaru C-tin. a achizitionat imobile ,terenuri, paduri, trecandu-le pe numele copiilor si acolitilor.

    DA, Bugaru C -tin, a detinut sau detine pe numele copiilor,sotiei sau apropiatilor, cabinet notarial, agentie de cadastru, magazine de haine, etc.

    Verificati la CNSAS, cereti informatii la institutiile statului ( IGP Mh, OCPI Mh, Primaria Dr-Tr-Severin, Primaria Dubova, primaria Burila Mare, Ocolul silvic Cosustea,etc).

    http://apmmh.anpm.ro/anunturi-anunt-public-privind-parcurgerea-etapei-de-incadrare-a-avizului-de-mediu-titular-bugaru-constantin

    http://www.cvlpress.ro/27.08.2012/ajvps-dolj-sicanata-de-braconierii-deghizati/

    https://www.b1.ro/stiri/economic/noi-detalii-in-dosarul-electrica-stenogramele-arata-cum-directorii-companiei-erau-obligati-sa-cumpere-marfa-supraevaluata-16281.html

    Cand un singur ” DA ” va fi NU- puteti arunca cu piatra….pana atunci verificati atent viitorul copiilor vostri!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button