X

Românii din Ucraina vor DREPTURI ,,precum ale maghiarilor din România”

Românii din Ucraina cer Bucureștiului să le fie abordate problemele la nivelul european în timpul Președinției în Consiliul UE.

”Vrem drepturi precum ale maghiarilor din România, vrem respectarea drepturilor minorităților”, spun reprezentanții comunității de români din Ucraina conform RFI.

Ei au prezentat un memoriu în care își exprimă solicitările și temerile.

Principala nemulțumire este legată de efectele legii educației: Dacă rămânem fără școli, asimilările vor veni val peste noi, spune la RFI Aurica Bojescu, secretara Uniunii Interregionale „Comunitatea românească din Ucraina”.

“Cerem să fim auziți din nou pentru că de la tribuna Consiliului UE sună altfel abordarea problemelor noastre. În Ucraina, în pofida tuturor cererilor noastre, nu s-a schimbat nimic. În direcția integrării europene, pe care o dorește Ucraina, trebuie să se facă pași, să putem rezolva acest lucru, ca minoritățile naționale să-și  poată menține învățământul în limba maternă. Am fi vrut foarte mult să avem drepturile garantate ale ungurilor din România sau ale ucrainenilor din România”, mai spune Aurica Bojescu, secretara Uniunii Interregionale „Comunitatea românească din Ucraina”.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.