X

Este confirmată vizita ereticului papa Francisc în România. Va vizita mai multe orașe și se vorbește de o „rugăciune” cu patr. Daniel în Catedrala Națională și cu mitr. Teofan la Iași

Administrația Prezidențială a transmis, vineri, că ereticul Papa Francisc va efectua o vizită „apostolică” în România:

„Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc”, se arată în comunicatul de presă.

Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară.

Revista QMagazine dezvăluie din surse tot prezidențiale următoarele:

După sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif și  Klaus Iohannis se vor întâlni oficial, la Palatul Cotroceni. Ulterior, Papa se va deplasa la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române și cu Sfântul Sinod.

Ulterior, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.

Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.

Și papistașii din România jubilează, oferind detalii despre vizita pe care o va efectua în România, în acest an, Papa Francisc.

„Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România, a informat astăzi Biroul de presă al Sfântului Scaun. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumeniste sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

Episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoștință vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioși şi pe toți oamenii de bunăvoință să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viața spirituală a creștinilor precum şi în favoarea binelui și unității întregii societăți românești.

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în Mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Programul detaliat al vizitei Sfântului Părinte va fi publicat ulterior de Vatican”, potrivit unui comunicat de presă.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

15 comentarii

 1. După cum spune Părintele Elpidie ăsta este înaintemergătorul lui Antihrist și noi îl lăsăm să vină în țara noastră.

  1. Nu inteleg ce se intampla cu tara asta. Propun ca la fiecare punct de trecere al frontierei sa fie alaturi de angajatii M.A.I. si un preot ortodox roman care sa se asigure ca in tara noastra nu intra tot felul de eretici, nebotezati, perversi, homosexuali, lesbiene, si tot felul de asa zisi pocaiti. De ce trebuie ca noi, care suntem fii ai BOR, sa induram toate aceste necuraritii pe care cel rau le arunca asupra acestui neam frumos. Stefan cel Mare si Sfant a murit in van? Sfintii nostri s-au jertfit degeaba? Cei care au suferit pentru neam trebuie uitati? NU, NU, NU! Trebuie sa ne aparam neamul si tara de oameni ca acestia care nu sunt altceva decat o cursa pentru noi. Am vazut ca nu de mult au venit prin tara si aparatorii desfranatilor: Tusk, Tajani si Juncker. De ce trebuie noi sa-i ascultam pe acesti propovaduitori ai raului? IMPREUNA TREBUIE SA APARAM PATRIA ROMANA!

   DOAMNE AJUTA!

 2. „…cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului…”

  Doamne fereste!!!
  Chiar asa a ajuns neamul asta, pentru aceste momente se vor fi jertfit sfintii din inchisori, ca acest domn Daniel sa calce in picioare Sfintele canoane? Nu mai exista in Romania nici o fata bisericeasca vrednica sa ridice glasul si sa arate acestui ereziarh ca greseste fundamental?
  Daca este asa inseamna ca ne meritam urgia Lui Dumnezeu, care cu siguranta se va abate peste noi, caci altfel nu mai exista scapare.
  Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane! caci altfel drumul iadului ne va fi pregatit alaturi de catolici.

  1. În închisorile comuniste au murit numai români ortodocși… Restul ereticilor români s-au bucurat împreună cu armata roșie eliberatoare de instalarea comunismului.
   Din câte știu niciun episcop ortodox român nu a făcut pușcărie comunistă.
   Episcopul Hușilor Grigorie Leu a fost recent exhumat pentru a se vedea dacă a murit în urma otrăvirii după o vizită la Petru Groza, dar în cei aproape 30 de ani de la Revoluție niciun patriarh sau membru al Sinodului BOR nu s-a gândit să propună spre canonizare vreo victimă a comunismului. De ce?!
   http://ziarullumina.ro/investigatie-despre-moartea-episcopului-grigorie-leu-137657.html

  2. Ce Sfinte Canoane? Am innebunit cu toti oare? Am uitat oare ca din aceeasi radacina ne tragem si doar orgolile conducatorilor de la 1054 au facut de fapt sa ne despartim? In loc sa cautam toleranta (atentie, nu impacare doar toleranta) noi aruncam in stanga si in dreapta cu tot felul de acuze si jigniri asupra altor religii. Degeaba a venit Hristos si a zis sa ne iubim uni pe alti..noi tot nu am inteles…

 3. Deci pentru asta s-au jertfit Sfinții Români în secolul XVIII. Exemple :

  „În 1749 țăranii Bucur Bârsan, Oprea Miclăuș și Radu Sabău declară către mitropolitul sârbesc : Iar pentru credința strămoșilor noștri suntem gata a suferi și mucenicie sau izgonire din această împărăție, iar legea nu o vom lăpăda.”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… , vol. II, p. 297

  „Comisarii magistratului ieșiră la Rășinari în 20 aprilie 1745…dis de dimineață (21 aprilie, n.n.), tot satul cu muieri și cu copii, s a sculat și a venit la Sibiu… După ascultarea preoților uniți (greco catolici, n.n.), se prezentară în fața magistratului fruntașii mai bătrâni ai satului, cari declarară public, în numele întregului sat, că nu mai primesc niciodată pe preoții uniți și nici nu vor mai merge cu ei la biserică….se roagă cu insistență să i lase în credința lor veche a bisericii răsăritene, căci ei mai bine mor cu toții”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… p. 230

  „…actele oficioase de atunci lămuresc și atitudinea hotărâtă a românilor din Vinți și Vurpăr…Sătenii deci se prezentaseră, prin câțiva delegați, la Tabla Regească și declarară, în chip sărbătoresc, „că se supun crăiesei în toate lucrurile lumești și sunt gata de a-și pecetlui cu sânge credința lor, dar cun sufletul aparține lui Dumnezeu, care l-a zidit și l-a răscumpărat cu prețiosul sânge al Fiului Său, ei nu-l jertfesc nici unui om pământean și nu-și părăsesc legea veche de dragul nimănui, nu pot să se despărțească de preoții lor pentru a primi alții, uniți, ci mai bine vor muri, ca să dovedească astfel stăruința neclintită în vechea lor credință…” În fața acestui eroism grandios fără de păreche în istoria noastră, trebuie să ne închinăm.”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… , vol. I, p. 235

  „În urma acestora (prigoniri, n.n.), mulți s-au refugiat în Țara Românească, iar ceilalți, dacă nu li se va face dreptate, îi vor urma, deoarece spune Nicolae Oprea (Miclăuș, n.n.), sunt hotărâți a jertfi de dragul religiunei tot ce au : viață, bunuri și avere.”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… , vol. I, p. 261

  „Un preot din Poiana, cu numele Maniu, fiindcă n-a primit unirea a fost târât fără milă pe jos, în cel mai mare frig și în zăpadă, încât i-au degerat și i-au căzut ambele picioare, dintre care unul i-a fost arătat și mitropolitului (Nenadovici din Karlowitz, n.n.).”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… , vol. II, p. 17

  „Facem de știre acum pentru aceasta, cumcă trimițând pe acești doi oameni, anume popa Ion din Poiana și cu Toma Maieru din Răhău….pentru mari supărări care pățim de multă vreme în toată țara Ardealului, pentru legea noastră cea grecească și având întru Hristos toată nădejdea…dosădiți și legați și bătuți pentru sfânta lege…bătăi, prăzi și geruri…cari nu s-au mai făcut din zilele lui Maximilian și Dioclețian..”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… , vol. II, p. 32

  „Popa Cosma (din Deal, n.n.) însuși ne povestește peripețiile vieții sale… mai ales după 1750 când a început represiunea din partea guvernului (Transilvaniei, n.n.)…: când a fost văleatul 1750, a mânat județul din Sebeș, adecă Hutăr, de i-a luat un cal…, iar când a fost văleatul 1751 a mânat Hutăr de i-a luat 21 de oi și cinci miei…și două iepe. Și tot în același an a venit pârgarul Dăianului cu doi gornici spănești…să-l prindă, iar neputându-l prinde și neaflându-l acasă, în luna lui Decemvrie în 13 zile, i-a legat preoteasa cu copil mic fiind în brațe și a dus-o la prinsoare până i-a degerat copilul…”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… , vol. II, p. 37

  „Obiectivul de căpetenie al persecuției erau mai ales preoții ortodocși împotriva cărora se ducea o adevărată luptă de exterminare. Li se jefuia avutul, în spre mai marea glorie a sfintei uniri, erau căutați și goniți ca fiarăle sălbatice și când izbuteau să scape, hăitașii unirii prindeau pe soțiile lor…Preoteasa popei Dan a fost arestată de cinci ori între anii 1747-1755…a fost dusă la Sibiu în temniță cu alte cinci preotese….Nesfârșit de lung este și numărul fruntașilor țărani din aceste 42 de commune, cari au fost amendați, au suferit temniță și torturile cele mai grele, pentru că au ținut neclintit la biserica strămoșească…..În anul 1746…au prins pe bătrânii cei mai aleși, 12..și au fost în prinsoare..de li s-au stricat trupurile, de au și murit….pentru că n-au vrut să primească uniația…în anul 1749 au prins pe judele și pe vătavul Stan Borce și i-au ținut în prinsoare 3 luni, până au murit unul…”

  Silviu Dragomir, Istoria desrobirii religioase… , vol. II, p. 41

 4. Pieire-ar samanta de eretici!Nu mai aveti nici o asteptare de la ,,episcopi”!Va rog frumos!Singura solutie o vad in intreruperea in masa a pomenirii lor de catre preoti si nefrecventarea ,,bisericilor”,,arhiereilor”de catre pliroma.Sa-i izolam!
  .

 5. Deja vad limba lui Nifon Mihaita, Iosif Pop si Petroniu Florea cum ling mâna papistasului împreună cu alți eretici , homosexuali, hoti din Sinod.
  Probabil IPS Irineu si ierarhii olteni se vor abține de la gesturi cu papa, mai ales Sebastian Pascanu care este un dușman al lui Daniel Ciobotea , inca din 2007 dupa moartea lui Arapasu

 6. De vizita asta s-au tinut cu dintii. Din foarte multe parti au fost voci care cereau vizita papei. Cineva s-a luptat ca sa se intample chiar si atunci cand parea ca s-a anulat. Cu siguranta este opera celui cu coarne impreuna cu slujitorii lui.

  Nimic nu este pierdut. Vizita genereaza dezbatere iar dezbaterea cunoastere. Ca sunt putini cei care vor sa inteleaga Adevarul nu mai este o noutate. S-a vazut deja la referendum.

  Poate ca Dumnezeu o ingaduie tocmai pentru ca unii sa primeasca cununi de marturisire atat din randul mirenilor cat si al clerului.

  1. pseudo-ortodocșii au nevoie de aprobare de la sionisti, gen elie wiezure… Sfintii Inchisorilor sunt canonizati deja in sufletele celor ce le cinstesc jertfa primita de Dumnezeu, fiind proslaviti cu sfinte moaste, tămăduitoare si făcătoare de minuni

 7. ”Apoi am stat pe nisipul mării. Şi am văzut ridicându-se din mare o* fiară cu zece coarne şi şapte capete; pe coarne avea zece cununi împărăteşti şi pe capete avea nume de hulă.” Revelatiile 13:1

  ”Cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi care n-au primit încă împărăţia, ci vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara.” Revelatiile 17:12

  Romania tocmai a primit autoritate 6 luni sa conduca UE, iar Papa vine in Romania sa fie sigur ca Romania duce agenda Bisericii Catolice mai departe. 1 ora = 6 Luni ?

  Traim vremuri profetite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.