X

Coaliția guvernamentală din Italia: ”O nouă Europă se naşte. Cea a VESTELOR GALBENE”

Liderii coaliţiei guvernamentale din Italia, Matteo Salvini şi Luigi Di Maio, şi-au manifestat luni sprijinul pentru protestele ”vestelor galbene” franceze, cel din urmă publicând pe blogul partidului său un articol în care îi îndeamnă pe manifestanţii francezi ”să nu se predea”, pentru că ”o nouă Europă se naşte”, relatează agenţiile EFE, AFP și Agerpres.

”Atât în Franţa cât şi în Italia politica a devenit surdă în faţa cererilor cetăţenilor, excluşi din cele mai importante decizii care afectează poporul”, subliniază în acel articol liderul formaţiunii antisistem Mişcare 5 Stele (M5S), în opinia lui Di Maio ”spiritul” protestelor din Franţa fiind similar celui care în anul 2009 a condus la crearea acestei formaţiuni italiene.

”La fel ca alte guverne, cel din Franţa este preocupat mai ales să reprezinte interesele elitelor, ale celor care profită de privilegii, nu şi pe cele ale poporului”, continuă Di Maio, oferind sprijinul formaţiunii sale şi în special modelul platformei sale de internet, denumită ”Rousseau” şi folosită pentru acţiuni precum organizarea de evenimente, alegerea candidaţilor sau stabilirea programului electoral.

”Nu vă predaţi ! M5S, la patru ani după crearea sa, în pofida atacurilor, a intrat în Parlament. Şi, mai puţin de nouă ani mai târziu, acum suntem la guvernare, iar aceia care râdeau de noi acum au dispărut de pe scena politică”, mai scrie Di Maio.

”O nouă Europă se naşte. Cea a ”vestelor galbene”, cea a mişcărilor şi a democraţiei directe. Este o bătălie dură pe care o putem duce împreună. Dar voi, ”vestele galbene”, să nu vă predaţi !”, insistă liderul M5S, adăugând însă că dezaprobă scenele de violenţă care au marcat protestele din Franţa.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button