X

Partidul Comunist Chinez îi sancționează pe cei care cred în religii, în loc de marxism-leninism

Filiala Partidului Comunist Chinez (PCC) din oraşul sud-estic Xiamen s-a angajat să-i sancţioneze pe membrii săi care „cred în spirite şi fiinţe supranaturale în loc de marxism-leninism”, transmite EFE, citând ediţia de luni a publicaţiei oficiale Global Times, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, comisia locală de disciplină a PCC a făcut verificări pentru a descoperi dacă vreunul din cei 70.000 de membri ai partidului a participat la „activităţi superstiţioase”.

Cei care au prezentat „probleme” în ochii Partidului trebuie să-şi corecteze atitudinea prin intermediul unei „autoanalize” cu privire la participarea la „organizaţii religioase, secte sau grupări superstiţioase”, precum şi la „ceremonii religioase sau apelarea la clarvăzători”.

Aceste norme au fost publicate în luna august a anului trecut, iar până în prezent autorităţile locale au descoperit circa 20 de cazuri de încălcare de către funcţionari a disciplinei politice din partid.

Conform unei surse anonime din Biroul de Probleme Etnice şi Religioase din Xiamen, citată de Global Times, toţi membrii PCC din această filială au rostit jurământul organizaţiei, au fost nevoiţi să semneze un angajament privind ateismul şi marxismul şi au promis să urmeze regulile şi principiile partidului.

În 2018, PCC din Xiamen a organizat 31 de cursuri privind disciplina la care au luat parte peste 2.600 de militanţi.

Ziarul oficial aminteşte că, potrivit ultimelor norme disciplinare ale PCC, publicate anul trecut de Comitetul Central, membrii formaţiunii care cred în religii „trebuie să fie educaţi” şi să li se ceară să se retragă din partid dacă „educarea nu reuşeşte să-i îndrepte”. 

Categorii
Comunism
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

 1. Partidului Comunist Chinez (PCC) din oraşul sud-estic Xiamen s-a angajat să-i sancţioneze pe membrii săi care „cred în spirite şi fiinţe supranaturale în loc de marxism-leninism”


  Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 13
  3. Şi unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecată şi tot pământul s-a minunat mergând după fiară.
  4. Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?

  Şi unul din capetele fiarei – comunismul, marxismul ce parea ca a cazut odata cu estul europei

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ……………
  CREȘTINII DIN CHINA SUFERĂ ACUM, DIN PARTEA PREȘEDINTELUI JINPING, CEA MAI SEVERĂ SUPRIMARE SISTEMATICĂ DE CÂND LIBERTATEA RELIGIOASĂ A FOST SCRISĂ ÎN CONSTITUȚIA CHINEZĂ ÎN ANUL 1982 (articol în engleză din 8 august 2018; scurtă anunțare a știrii)
  Xi, un maoist secret, foarte preocupat de controlarea gândirii oamenilor, nu vrea ca oamenii să fie membri credincioși ai Bisericii, căci atunci oamenii și-ar mărturisi loialitatea față de Biserică, nu față de Partidul Comunist, și nu față de el, de Xi Jinping. … http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/08/crestinii-din-china-sufera-acum-din.html
  ……
  CELE ZECE PORUNCI (DECALOGUL) NU SUNT ACCEPTATE DE TOȚI OAMENII. IATĂ CĂ PRIMA DIN CELE ZCE PORUNCI ÎI DERANJEAZĂ GROZAV PE OFICIALII COMUNIȘTI ATEI DIN CHINA, ÎNCÂT A FOST ELIMINATĂ, ȘTEARSĂ, DINTR-O BISERICĂ, DE CĂTRE ACEȘTIA, ÎN 1 NOIEMBRIE 2018 CĂCI NU O SUPORTĂ PREȘEDINTELE XI JINPING (articole în engleză din 6 ianuarie 2019, din 5 ianuarie 2019, și din 28 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)

  Prima poruncă, din Cele Zece Porunci date de Dumnezeu profetului Moise, exprimată prescurtat este următoarea :
  EU SUNT DOMNUL DUMNEZEUL TĂU, SĂ NU AI ALȚI DUMNEZEI ÎN AFARĂ DE MINE !
  În unele Biserici sunt afișate pe perete Cele Zece Porunci.
  ……..
  Când oficialii chinezi atei au șters prima poruncă din Decalog, oamenii din Biserică s-au opus gestului lor, spunând că ei falsifică cuvintele lui Dumnezeu, că ei se împotrivesc lui Dumnezeu. Unul dintre oficiali i-a certat, explicându-le astfel :

  „Xi Jinping se opune acestei porunci. Cine îndrăznește să nu coopereze ? Dacă cineva nu este de acord, înseamnă că luptă împotriva țării.” Apoi a adăugat : „Aceasta este o politică națională. Trebuie să aveți o înțelegere clară a situației. Să nu vă împotriviți guvernului.” https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/01/cele-zece-porunci-decalogul-nu-sunt.html

 3. o fi prostie, dar auzisem ca membrilor de partid chinezi (budisti) li se interzice „reincarnarea” fara acordul comitetului central.. 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.