X

[VIDEO] Astăzi s-a semnat tomosul pentru autocefalia grupării schismatice din Ucraina

YouTube

Pseudo-patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a semnat astăzi tomosul autocefaliei pentru noua biserică naționalistă ucraineană, pe care îl va da mâine „Mitropolitului” Epifanie Dumenko în timpul Sfintei Liturghii.

Ceremonia a fost difuzată în direct de televiziunea ucraineană (video mai jos).

În discursul său la ceremonia de semnare, „Mitropolitul” Epifanie a declarat că Poroșenko va rămâne în istoria poporului ucrainean și a Bisericii lângă Sfântul cel Întocmai cu Apostolii, Marele Cneaz Vladimir, Sfântul Yaroslav Cel Înțelept.

Semnarea tomosului a fost însoțită de aplauze în interiorul bisericii, de intonarea colindelor și de strigătele de „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!”.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

10 comentarii

 1. BS, acest eretic (filetismul este erezie cf Sf Canoane) patriarh Bartolomeu e corigent la teologie si istorie.
  „poporul ukrainian ” NU exista pe vremea lui Vladimir si nici ACUM. parca era Russia kieveana NU „Ukraina kieveana”..

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  …………….
  Cu ocazia semnării Tomosului de autocefalie, Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a zis astfel: „«Iarăși, eu accentuez că noi vom acționa numai cu dragoste și credință. Citind prefața cărții scrisă de Sanctitatea Sa, [Bartolomeu I al Constantinopolului; nota trad.], am găsit cuvinte interesante: Războiul în numele religiei este un război împotriva religiei. Eu vă împărtășesc cuvintele, Sanctitatea Voastră. Și vreau să spun că tocmai prin dragoste și rugăciune Ucraina se unește acum. Aceasta este o zi mare. Sunt recunoscător pentru fiecare persoană implicată», a zis Președintele.” http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/01/tomos-de-autocefalie-in-constantinopol.html

 3. Vom plati scump tacerea de acum. Sf Munte este sub Constantinopol si … tace. Grecia … tace. Romania … tace. samd. Dar situatia creata este strigatoare la cer. In contextul actual putem spune doar de Biserica Rusa ca a ramas in picioare pt ca a denuntat deschis pseudosinodul cretan precum si nebunia „transformarii” peste noapte a unor schismatici in drept-credinciosi.

  Spunea cineva mai sus ca a inceput sfarsitul. Zic ca mai degraba a inceput sfarsitul sfarsitului. Doamne miluieste!

 4. Pentru Redactor Ortodoxinfo

  Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ………..
  Eu încerc să-L promovez pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, pe prietenii Lui, valorile creștine. („Părtaș sunt eu cu toți cei ce se tem de Tine și păzesc poruncile Tale.” Psalmul 118, 63). Încerc să urmăresc ce zicem și facem, unii și alții, în raport cu Mântuitorul și Judecătorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos.

  Revenind la problemele din Rusia și Ucraina, aș vrea să amintesc faptul că am observat evenimente grele:

  De exemplu, referitor la Rusia:

  O SUTĂ DE MII DE PERSOANE SUNT AȘTEPTATE ÎN 16 ȘI 17 IULIE 2018, LA „BISERICA-DE-PE-SÂNGE” DIN EKATERINBURG, LA COMEMORAREA CENTENARULUI ASASINĂRII DE CĂTRE BOȘEVICII ATEI A FAMILIEI IMPERIALE A RUSIEI (ȚARUL NICOLAE AL II-LEA CU FAMILIA), (articole în franceză din 15, 19 și 20 iulie 2018; și în română din 16 și 17 iulie 2018; și în engleză din 16 și 17 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii) http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/07/o-suta-de-mii-de-persoane-sunt.html

  UCIDEREA DUPĂ RITUALUL EVREIESC A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA AL RUSIEI ȘI A FAMILIEI LUI (Biserica Ortodoxă Rusă investighează cazul, evreii reacționează cu furie, 29 noiembrie 2017) http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2017/11/uciderea-dupa-ritualul-evreiesc-tarului.html

  ÎNCEPUTUL UNEI PERSECUȚII PE SCARĂ LARGĂ DIN PARTEA STATULUI UCRAINEAN CONTRA BISERICII ORTODOXE UCRAINENE CARE APARȚINE DE PATRIARHIA MOSCOVEI A FOST CONSTATAT DE PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI. EL S-A PLÂNS PENTRU ACEASTA CĂTRE PAPA FRANCISC DE LA ROMA, CĂTRE NAȚIUNILE UNITE, CĂTRE BISERICILE ORTODOXE LOCALE, CĂTRE CONDUCĂTORI DE STATE, ETC. (articol în engleză din 14 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii). PENTRU MÂINE, 15 DECEMBRIE 2018, ÎN UCRAINA ESTE PROGRAMAT SĂ AIBĂ LOC SINODUL DE UNIFICARE A CELOR TREI STRUCTURI BISERICEȘTI ORTODOXE DEZBINATE. SINODUL DE UNIFICARE ESTE ORGANIZAT DE PATRIARHIA ECUMENICĂ A CONSTANTINOPOLULUI ÎMPREUNĂ CU STATUL UCRAINEAN, FĂRĂ ACORDUL MOSCOVEI, DEȘI INVITAȚII LA SINOD AU FOST TRIMISE ȘI IERARHILOR UCRAINENI CARE APARȚIN DE PATRIARHIA MOSCOVEI. https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/12/inceputul-unei-persecutii-pe-scara.html
  ………..

  Referitor la Ucraina:
  Anexarea Crimeei de către Rusia în anul 2014 a dus la un război între ruși și ucraineni în care au murit peste 10.000 de oameni, și mulți enoriași ortodocși din Ucraina se distanțează de Biserica sprijinită de ruși, 60 de parohii au trecut la Patriarhia Kievului:
  ORTODOCȘII UCRAINENI ÎȘI SCHIMBĂ LOIALITATEA DE LA BISERICILE DEPENDENTE DE MOSCOVA LA BISERICILE DEPENDENTE DE KIEV (articol în engleză din 4 aprilie 2018 ; traducere parțială) http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/04/ortodocsii-ucraineni-isi-schimba.html

  BISERICA ORTODOXĂ RUSĂ ESTE VĂZUTĂ CA O AMENINȚARE LA ADRESA UCRAINEI DE CĂTRE PREȘEDINTELE UCRAINEI, PETRO POROȘENKO. AȘA A SPUS POROȘENKO SÂMBĂTĂ 28 IULIE 2018 CU OCAZIA ANIVERSĂRII A 1030 DE ANI DE LA ÎNCREȘTINAREA RUSIEI-UCRAINEI KIEVENE ÎN ANUL 988 DE CĂTRE PRINȚUL VLADIMIR (articole în engleză din 29 și din 27 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii) http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/07/biserica-ortodoxa-rusa-este-vazuta-ca-o.html

  ȘANTAJ AMERICAN ASUPRA PATRIARHULUI ECUMENIC BARTOLOMEU PENTRU ACORDAREA AUTOCEFALIEI UCRAINEI? (articol în engleză din 28 septembrie 2018; scurtă anunțare a știrii) http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/10/santaj-american-asupra-patriarhului.html

 5. Biserica Ortodoxă a Rusiei recunoaște pe siteul său oficial că moldovenii sunt români după o sută de ani
  Mai precis, rușii au scris mesajul PF Chiril în limba moldovenească, trecând în paranteză „română”. Nuanța este foarte importantă, pentru că zeci de ani, Biserica Ortodoxă a Rusiei a preluat mesajul comuniștilor care au inventat „națiunea moldovenească”, în perioada interbelică. Conform acestei teorii nerecunoscute nicăieri pe planetă, moldovenii ar fi fost altceva decât români, aberație susținută și acum de unele voci de la Chișinău.
  http://www.napocanews.ro/2019/01/biserica-ortodoxa-a-rusiei-recunoaste-pe-siteul-sau-oficial-ca-moldovenii-sunt-romani-dupa-o-suta-de-ani.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.