X

DE CE fetele ajung la pubertate mult mai devreme iar baietii se confrunta cu reduceri ale nivelului de testosteron? PRINTRE POSIBILII VINOVATI: substanțele chimice din sampon și pasta de dinți care modifică hormonii sexuali

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un studiu DOVEDEȘTE că substanțele chimice din sampon și pasta de dinți modifică hormonii sexuali la adolescenți

Noua cercetare din cadrul Universitatii din California, Berkeley a aratat că multe produse conventionale de sampon, sapun si pasta de dinti sunt incarcate cu substante chimice endocrine, sau EDC, care distrug hormonii in dezvoltarea copiilor. 

Fetele tinere, spune studiul, ajung la pubertate mult mai devreme decât în ​​mod normal, ca urmare a expunerii la aceste EDC-uri. Iar baietii se confrunta, de asemenea, cu reduceri ale nivelului de testosteron de la utilizarea simpla a produselor contaminate.

Publicat în revista Human Reproduction, lucrarea a fost compilată din datele colectate ca parte a Centrului de Evaluare a Sănătății Mamei și Copiilor din Salinas, California (CHAMACOS), care a urmarit 338 de copii de la naștere la adolescență pentru a evalua impactul expunerii la diferite probleme de mediu.

Ceea ce a determinat că, în ultimii 20 de ani, vârsta medie la care copiii ajung la pubertate devine din ce în ce mai mica – și un vinovat major sunt produsele de îngrijire personală care conțin substanțe chimice cunoscute că interferează cu expresia hormonală normală.

“Stim ca unele dintre lucrurile pe care le punem pe corpul nostru intra in corpul nostru, fie pentru ca ele trec prin piele sau le respiram, fie le inghitim in mod accidental”, a declarat Kim Harley, autorul principal al studiului si adjunct asociat profesor la Scoala de Sanatate Publica din Berkeley.

“Trebuie să știm cum aceste substanțe chimice afectează sănătatea noastră”.

Produsele chimice din produsele de îngrijire personală cauzează cancer ovarian la fete și cancer testicular la băieți

În timp ce vârsta medie pentru fetele care ajung la pubertate este, în mod normal, în jur de 11 ani, expunerea la EDC-uri în produsele de îngrijire personală o reduce la 8 ani – sau chiar mai devreme. Oamenii de știință descriu acest fenomen negativ drept pubertate “precoce”, despre care se știe că provoacă probleme sociale și crește probabilitatea ca fetele tinere să se angajeze într-un comportament riscant.

Printre EDC-urile care provoacă acest lucru sunt ftalații, parabenii și fenolii, trei substanțe chimice comune in produsele de îngrijire personală care sunt cunoscute că mimează hormoni în corpul uman. Atunci când sunt frecate pe piele sau utilizate pe cale orală, produsele care conțin astfel de substanțe chimice pot ajunge în organism, tinerii adolescenți ajungand să se maturizeze prea devreme.

Este nevoie de mai multe cercetari, dar oamenii ar trebui sa fie constienti de faptul ca exista produse chimice in produsele de ingrijire personala, care pot perturba hormonii in corpul nostru, a adaugat Harley.

Același studiu a constatat, de asemenea, că EDC poate deteriora hormonii copiilor care sunt expuși la acestea în uter – ceea ce înseamnă că nu sunt chiar expuși direct la ele, ci mai degrabă le-au primit de la mamele lor.

EDC-urile sunt, de asemenea, legate de autism la copii

După cum am menționat mai devreme, EDC-urile au fost legate și de un alt fenomen larg răspândit, care interferează cu dezvoltarea normală a copilăriei: autismul.

Un grup de cercetatori din unele dintre scolile de top din tara au analizat mostre de sange si urina din 175 de femei gravide si le-au urmarit pana la cinci ani. Ceea ce au descoperit este că expunerea la EDC a crescut prenatal incidența trăsăturilor comportamentale autiste la copii, începând de la uter și extindându-se până la copilăria timpurie.

În mod șocant, oamenii de știință au descoperit o medie de 44 de ECD diferiți în fiecare dintre femeile gravide, dezvăluind cât de importante sunt aceste produse chimice atât în ​​produsele de îngrijire a consumatorilor, cât și în mediul înconjurător. Acestea includ substanțe chimice precum substanțele ignifuge bromurate din mobilier; perfluorooctan, un agent de răcire; și beta-hexaclorciclohexan, un produs chimic de pesticide utilizat în agricultura convențională.

Cu ratele de autism care urca in Statele Unite intre 2002 si 2012 cu 78 la suta, se pare ca americanii sunt ignoranti cu privire la efectul pe care aceste substante chimice le au asupra corpului uman, in special pe mintile in curs de dezvoltare, a explicat LJ Devon.

Din moment ce baietii au de patru ori mai multe sanse decat fetele sa dezvolte comportamente autism, oamenii de stiinta au fost de acord ca mai multi hormoni cheie cunoscuti a controla dezvoltarea creierului masculin sunt perturbate de produse chimice in mediul inconjurator.

Pentru mai multe știri: ChemicalViolence.news.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Cu siguranta ca au aceste efecte dar in ansamblu contributia lor este mult mai mica decat a pornografiei si sexualizarii societatii care declanseaza mult mai devreme mecanismele de productie hormonala si dezvoltare a functiilor sexuale, a educatiei care-i perverteste indemnandu-i la autodistrugere (ex. masturbarea este de departe pe primul loc vinovata de scaderea calitatii spermei la barbati nemaiavand decat un numar f mic de spermatozoizi viabili), a vaccinurilor ale caror efecte sunt similare cu cele prezentate in articol, a alimentelor chimizate, a poluarii electromagnetice care distruge intre echilibrul organismului uman precum si cea cu diverse substante nocive care de multe ori este intentionata (ex. chemtrails) precum si intregul mod de viata intr-o lume din ce in ce mai artificiala.

    Din pacate semnalele de alarma sunt punctuale si ne este parca frica sa privim lucrurile in ansamblu si sa recunoastem ca ne taiem singuri craca de sub picioare.

  2. Cred ca un rol mult mai important il are alimentatia si medicatia administrata copiilor, incepand de la nastere. Inclusiv vaccinuri. Dar in ceea ce priveste subiectul articolului, cred ca alimentatia este ”vinovatul” direct si major (asa asa, la prima vedere, vinovatii reali sunt cei ce otravesc populatia, dar asta e alta discutie). Daca nu ii dai unui copil hrana sanatoasa, atunci ce ”caramizi” vor fi folosite, pentru a construi biologic trupusorul sau? Pentru a avea un copil si apoi un om sanatos din punct de vedere structural biologic, elementele folosite la geneza celulara trebuie sa fie sanatoase si in proportia corecta. Si aceasta zi de zi, an de an … Tot ceea ce este produs chimic nu face parte din hrana noastra obisnuita. Daca nu creste natural din pamant sau nu este hranit cu ce creste natural din pamant, eventual dupa aceasta obtinut cu cat mai putina prelucrare, atunci e discutabil daca se poate manca …
    Apoi – in special pentru fete si femei – nu mai folositi cosmetice, va rog … Ati vazut ce contine o crema de fata? Ati consuma asa ceva? Daca nu, atunci nu o puneti nici pe piele, deoarece otravurile se pot absorbi de minune si asa. Pericolul este mai mic la sapunuri sau sampoane, pentru ca te-ai spalat repede si te clatesti cu apa, insa este mare in cazul cremelor, produselor de machiaj si al parfumurilor.

  3. Corect, din cauza xenoestrogenilor care se găsesc şi în alimente.
    Un studiu pe animale a demonstrat feminizarea embrionilor masculi sub acţiunea xenoestrogenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button