X

Sfântul Serafim de Sarov levita

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din viata Sfantului Serafim din Sarov:

Un tanar paralizat a fost in Manastirea Sarov, de matusa lui, printesa Chikaev. Pe atunci traia in manastire Sfantul Serafim de Sarov (1759-1833). Cuviosul l-a luat pe tanar in chilia sa si i-a spus sa se roage cu putere, timp in care se va ruga si el lui Dumnezeu, ca sa-l tamaduiasca. Sfantul l-a mai rugat pe tanar ca, in timpul rugaciunii, sa nu isi deschida ochii sai.

Uitand cuvantul sfantului, dupa o vreme, tanarul a deschis ochii si a privit spre Sfantul Serafim. Atunci, el l-a vazut pe sfant ridicat de la pamant. De uimire, tanarul s-a ridicat in sus si a strigat. Dandu-si seama ca a fost vazut, sfantul l-a mustrat pe tanar pentru neascultare si, in semn de recunostinta pentru tamaduirea primita de la Dumnezeu, i-a poruncit sa nu spuna nimanui ceea ce a vazut. Tanarul nu a spus nimic pana dupa moartea Sfantului Serafim de Sarov.

Cititi va rugam si:

2 ianuarie: Pomenirea Sfântului SERAFIM DE SAROV

Profetia Sfantului SERAFIM DE SAROV despre SCHIMBARILE DIN SFANTA TRADITIE

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Cred că ar fi bine să facem o distincţie între levitaţia cu ajutorul necuratului şi ridicarea de la pământ din timpul rugăciunii intense adresate lui Dumnezeu de câtre un om despătimit. Cineva a mi-a povestit că a asistat la un spectacol de magie neagră ce presupunea şi levitaţie. Dându-şi seama că a făcut o gafă duhovniceasca, a început să spună în gând ..Tatăl nostru” de mai multe ori. Numărul de levitaţie nu mai reuşea. Aceasta persoană a fost imediat identificată. În faţa ei s-a postat stând în picioare un alt membru din echipă… Apoi a reuşit şi numărul de levitaţie…

  Sfantul Serafim de Sarov s-a ridicat de la pământ în timpul unei rugăciuni smerite.

  1. … Cuvioasa Maria Egipteanca
   Viata Sfintei Maria Egipteanca

   ” Zosima s-a jurat luand pe Dumnezeu martor de cele spuse, ca, ridicandu-si putin ochii de la pamant, a vazut-o in timpul rugaciunii ei inaltata cu un cot de la pamant, incat se ruga stand in vazduh. Cand a vazut aceasta, l-a cuprins mai mare frica si puternica neliniste; nu indraznea sa rosteasca ceva, ci spunea numai el insusi: “Doamne miluieste!”. In timp ce batranul sta la pamant, un gand de sminteala i-a trecut prin minte. “Oare nu cumva este un duh rau si se face ca se roaga?”.
   Dupa ce femeia si-a terminat rugaciunea, s-a intors, a ridicat pe calugar si a zis: “Pentru ce, parinte, te tulbura gandurile si te smintesti cu privire la mine, ca sunt duh si ca ma prefac ca ma rog? Fii deplin incredintat, omule, ca femeie pacatoasa sunt si am fost de altfel intarita cu Sfantul Botez. Nu sunt duh, ci pamant si tarana si, intr-un cuvant, trup care n-a gandit nimic duhovnicesc”.”

   https://www.crestinortodox.ro/sarbatori/duminica-cuvioasei-maria-egipteanca/viata-sfintei-maria-egipteanca-124444.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button