X

Planned Parenthood nu angajează sau promovează femeile însărcinate si le refuza concediul de maternitate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ONGul Planned Parenthood care promovează avortul nu angajează sau promovează femeile însărcinate, inclusiv li se refuză femeilor concediu de maternitate

Un raport a dezvăluit numeroase aspecte de discriminare împotriva angajatelor insarcinate la cel mai mare lanț de avort național, Planned Parenthood. 

New York Times a intervievat mai mult de zece actuali și foști angajați care au spus că Planned Parenthood a discriminat adesea angajatele gravide.

O excepție este sediul central din Manhattan, unde directorii executivi căștigă salarii de șase cifre. Acolo, angajații Planned Parenthood primesc șase săptămâni de concediu parental plătit, potrivit raportului. În rest, doar șase dintre cele 55 de birouri regionale ale Planned Parenthood oferă un concediu de maternitate plătit, continuă raportul.

“Începi să fii discriminată atunci când rămâii însărcinată”, a spus Carolina Delgado, fostă angajată a Planned Parenthood din Miami, Florida. “Nu cred că vreun superior a trebuit să spună literalmente acest lucru ca noi să o simțim”.

Un alt fost angajat, Ta’Lisa Hairston, a declarat pentru Times că și ea s-a confruntat cu discriminare. Ea a spus că a dorit să lucreze la Planned Parenthood pentru că a crezut în misiunea sa: “a da femeilor vocea să facă ceea ce voiau cu trupurile lor”.

Hairston a fost asistent medical la Planned Parenthood din White Plains, New York, când a rămas însărcinată în 2017, potrivit raportului. Ea a spus că are o tensiune arterială ridicată și câteva recomandari medicale potrivit cărora trebuie să ia pauze frecvente pentru a-și menține copilul nenăscut sănătos; dar Planned Parenthood i-a ignorat nevoile.

“A trebuit să îmi rețin lacrimile vorbind cu femeile însărcinate, spunându-le să aibă grijă de sarcina lor, mai ales că eu aveam probleme s-o duc pe a mea”, a spus ea. “Situația aceasta m-a făcut geloasă.”

Iată mai multe din raport:

Când doamna Hairston a cerut pauze regulate, inclusiv 30 de minute pentru masa de prânz, superiorii ei au ignorat-o. Doamna Hairston a spus că a trimis mai multe note de la asistenta medicală la Full Circle Women’s Health la departamentul de resurse umane al biroului regional, declarând că pauzele suplimentare au fost necesare din punct de vedere medical. Nimeni nu a răspuns și nimic n-a schimbat situația, conform doamnei Hairston și fostului manager de resurse umane.

Mâinile și picioarele d-nei Hairston se umflă; mănușile de plastic ale clinicii nu se mai potrivesc. Tensiunea arterială a fost atât de ridicată încât medicul ei a pus-o la odihnă la pat când era la șapte luni de sarcina.

S-a întors la lucru pe ordinele stricte de a nu lucra mai mult de șase ore pe zi și de a lua pauze regulate. Într-o zi din martie, a lucrat un schimb mai lung. În curând s-a simțit atât de rău încât medicul ei i-a spus să se întoarcă la odihnă la pat. Câteva zile mai târziu, pe 23 martie, a plecat la spital. Doctorii au efectuat o secțiune C de urgență. Avea 34 de săptămâni de sarcina.

Hairston a spus că discriminarea nu s-a oprit aici. I s-au garantat 12 săptămâni de concediu de maternitate prin Actul familiei și al concediului medical, însă Planned Parenthood a început să o apeleze după o săptămână de opt pentru a se reîntoarce la locul de muncă. Mai târziu a demisionat.

Povestea ei este una dintre multele.

Abby Johnson, președinte al And Then There None , care a lucrat timp de opt ani pentru Planning Parenthood, a declarat că nu a fost surprinsă de raport.

“Când am lucrat la Planned Parenthood în Bryan, Texas ca director clinic, mi s-a oferit de mai multe ori să fac avort de teama că un copil ar putea întrerupe cariera profesională și performanța de muncă”, a spus ea.

Potrivit New York Times:

În interviuri și în documentele juridice, femeile de la Planned Parenthood și alte organizații cu o înclinație feministă au descris discriminări care încalcă legile federale sau de stat – manageri care iau în considerare sarcina în deciziile de angajare, de exemplu sau refuzând pauzele de odihnă recomandate de un medic.

În alte cazuri, părtinirea era mai subtilă. Multe femei au spus că le era frică să anunțe o sarcină la locul de muncă, simțind că ar fi văzute ca abandonându-și colegii.

Unii dintre acești angajatori au văzut acordarea de drepturi viitoarelor mame ca un lucru costisitor și incomod. Alții nu au fost atenți la lucrătorii care solicită un tratament special.

De asemenea, Johnson nu a putut să creadă sugestii în raportul potrivit căruia Planned Parenthood nu își poate permite să acorde salariaților concediu de maternitate plătit.

“Eu conduc o organizație non-profit, care îi ajută pe angajații care efectuează avorturi să-și părăsească locul de muncă, cu un buget mai mic de 1% din Parenthood Planned și ofer angajaților 12 săptămâni de concediu parental plătit”, a spus ea. “Se poate face dacă prioritățile organizațiilor sunt în ordinea corectă – dar acest lucru nu se întâmplă la  Parenthood Planned.”

Parenthood Planned este cel mai mare lanț de avort din America, efectuand aproximativ 320 000 de avorturi pe an și primind aproximativ o jumătate de miliard de dolari anual, în ciuda numeroaselor scandaluri care implică vânzări potențial ilegale ale părților corpului avortat, frauda Medicaid și eșecurile de a raporta abuzul sexual asupra minorilor.

Raportul său anual cel mai recent a arătat un venit record de 1,46 miliarde de dolari. Liderii săi s-au lăudat recent despre donații record.

Parenthood Planned, de asemenea, a fost într- o luptă juridică în curs de desfășurare pentru a opri angajații săi sa sindicalizeze, chiar și bazându-se pe administrația Trump pentru ajutor.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Evreica Margaret Higgins Sanger (1879 – 1966), importanta activista pro avort si eugenista a fondat American Birth Control League, devenita mai tarziu Planned Parenthood. Amica cu evreica Emma Goldman.

John Davison Rockefeller, Jr. a ajutat-o si finantat-o masiv pe Margaret Sanger (iubita lui HG Wells care nu s-a ocupat doar cu sf-uri ci a fost si el un principal sustinator al eugeniei).

Cititi va rugam si:

Raul personificat MARGARET SANGER a facut parte din Societatea Americana pentru Eutanasie

Articolul zilei (12.12.2010): Un interviu cu răul personificat – Margaret Sanger

VIDEO Planned Parenthood – Practici ODIOASE: Bebelușii care supraviețuiesc AVORTULUI sunt UCIȘI iar ORGANELE sunt vândute pentru cercetare

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button