X

S-a spanzurat Jenica Tabacu, muzeografa CASTELULUI SATANIST “Iulia Hasdeu”

Foto: http://miscareaderezistenta.ro/actualitate/directoarea-muzeului-iulia-hasdeu-din-campina-jenica-tabacu-gasita-spanzurata-in-casa-48549.html

EVZ: O DOAMNĂ A CULTURII româneşti S-A SINUCIS la 50 de ani. Avea o frumuseţe răpitoare… Galerie foto

Încă un doliu la muzeul „Iulia Haşdeu”, din Câmpina, judeţul Prahova. Jenica Tabacu, director al muzeului a fost găsită spânzurată în casă.
Surse judiciare au declarat, că directorul Muzeului „Iulia Haşdeu”, Jenica Tabacu, a fost găsit în casă, spânzurată, potrivit antena3.ro

Descoperirea a fost făcută de familie care a sunat la 112.

Femeia, în vârstă de 50 ani, nu a mai putut fi salvată.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii sunt la faţa locului şi au demarat o anchetă.

Din 1995 şi până în 1998, Jenica Tabacu a fost muzeograf la instituţia de cultură pe care avea să o conducă de la finele anilor ’90 şi până în prezent. Aproape toată cariera, Jenica Tabacu s-a axat pe studiul operei şi al vieţii savantului Bogdan Petriceicu Haşdeu, dar nu a ignorat nici activitatea culturală a fiicei acestuia, Iulia. . În paralel cu studiul operei savantului, Jenica Tabacu s-a luptat să păstreze în proprietatea statului Castelul spiritist de la Câmpina, după ce urmaşi ai familiei au revendicat în instanţă valoroasa construcţie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Antena 3: Misterul pe care Jenica Tabacu l-a luat cu ea în mormânt

[…]

Jenica Tabacu era atât de pasionată de viața lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, încât în 2006 a devenit doctor magna cum laude în filologie cu tema ”Viața și activitatea lui Hașdeu, între anii 1888-1907.

Directorul muzeului ”Iulia Hașdeu” din Câmpina a reușit să afle secretele prin care Iulia Hașdeu reușea să vorbească cu spiritul tatălui său, Bogdan Petriceicu Hașdeu. Tabacu a prezentat într-o ediție a emisiunii ”Voi cu Voicu”, difuzată în februarie 2018, o mică parte din misterele pe care fabulosul castel din Câmpina le ascunde.

”Acest castel a fost construit între anii 1894-1896, de Hașdeu, care asigura pe toată lumea că planurile edificiului i-au fost inspirate de spiritul fiicei defuncte. Într-adevăr, în arhiva muzeului se conservă documente a acestei construcții, care nu mai pune semne de întrebare pentru cei care vin, dimpotrivă e un loc care respiră printr-o poveste fascinantă, aceea a comunicare între tată și fiică. Aici te apropii de Dumnezeu”, spunea Tabacu.

Antena 3: Ultimul interviu al Jenicăi Tabacu. Directorul muzeului ”Iulia Hașdeu”, despre spiritism și lumea de dincolo

[…]

”Pentru mine, care timp de aproape două decenii m-am dedicat cercetărilor în documentele haședeene, este bine-venită orice impresie bună. Vreau să citez un mesaj pe care Hașdeu la primit în 24 iulie 1892, de la spiritul fratelui său Nicolae – Acesta, corelația între vis și o idee fixată înainte, va fi un bun subiect pentru a începe opera care va înălța numele tău prin cucerirea, nu descoperirea, științifică făcută într-un timp, care precede cu 100 de ani pe cel care ideile tale vor fi discutate și înțelese. Aceste mesaje spiritiste scrise de mâna mediumului, pe coli detașabile, transcrise de Hașdeu, nota cine participă la ședința respectivă. Manuscrisele păstrează în ele foarte multe idei și nu doar de lumea de dincolo, dar și despre comunicarea dintre lumi”, declara Jenica Tabacu, în februarie.

ROMANIA VIP PRESS: Jenica Tabacu, „scânteia” care duce mai departe ideile marelui BP Hașdeu, ca ele să fie discutate, și, mai ales, înțelese!

[…]

Jenica Tabacu: Providența m-a trimis acolo şi la timp ca să înfăptuiesc tocmai la un secol de la moartea Magului, dar nu şi a spiritului său, ceea ce trebuia pentru păstrarea memoriei Hasdeilor cu respectul cuvenit unor genii. Căutările mele m-au condus către simbolismul constructiv în care Hasdeu s-a manifestat după moartea fiicei sale. Ideile lui Hasdeu sunt în sfârşit “discutate şi înțelese” după o sută de ani, adică s-a împlinit previziunea comunicată prin medium, din partea spiritului fratelui savantului, Nicolae, în urmă cu un secol. Astăzi, la Cluj şi în Germania, manuscrisele spiritiste şi simbolistica edificiului hasdeian de la Câmpina, prezentate în lucrările menționate, sunt cercetate de specialişti în istoria religiilor, în ezoterism, lucrările făcând parte din bibliografia aleasă de aceştia. Iată semnul! De ziua Juliei Hasdeu, pe 14 noiembrie 2015, am lansat epistolele sale.

[…]

Asadar, zicea Jenica Tabacu: “Aici te apropii de Dumnezeu”.

De fapt, acolo te apropii de dracul:

Castelul Iulia Hasdeu de la Câmpina. Foto: De la Alesia17 – Operă proprie, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4465116

Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost mason iar spiritismul inseamna, de fapt, vorbirea cu dracii:

Ziarul LUMINA il elogiaza pe BOGDAN PETRICEICU HASDEU. Dar acesta VORBEA CU MORTII, adica cu dracii …

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

29 comentarii

  1. Ma uitam aseara la cele doua aiurite de la Antena 3, care au facut si ultimul interviu cu raposata, Dumnezeu s-o ierte! Doua ratacite, printre care si Camelia Patrascanu, care se ocupa cu astrologia, isi impreunase mainile si se ruga, numai ea stie cui! Nici una nu remarcase uraciunea aceea care, chipurile, il infatisa pe Mantuitor, o hula ingrozitoare cu mainile desfacute si inima inlantuita! Precum si imaginea unui drac cu ochii arzand, pe unul dintre pereti! Nu, ele erau grozav de cuprinse de o stare nemaivazuta!!!! Si invitau oamenii sa se duca sa viziteze monstruozitatea aceea de castel! Doamna mai sus mentionata, arata niste poze de la o piesa de teatru in care jucasera doi copii, si deasupra fetitei se coborase un nor negru!??? vazut doar dupa developarea pozelor! Nu sunt in masura sa judec, dar cat de orbi sa fim sa nu vedem semnele clare pe care Dumnezeu ni le da, din cand in cand, ca sa ne departeze de toata decadenta asta spirituala in care inotam, pe jumatate morti?

  2. Acum a vazut si ea ca toti cei de mai jos sunt demoni:

    #preotduhovnic

    Stiati ca in spatele tuturor acestor denumiri sunt demoni?

    – zei
    – idoli
    – spiridusi
    – fantome
    – strigoi
    – varcolaci
    – stafii
    – troli
    – elfi
    – strumfi
    – krampuşi
    – moroi
    – vampiri
    – iele
    – vantoase
    – ursitori
    – zane
    – rusalii
    – sanziene
    – dragaice
    – gnomi
    – titani
    – na’vi
    – avatari
    – noroc
    – extraterestrii
    – intraterestrii.

    1. prostovane, nu i redactie a’ la MSM gen, aci postam din cele 4 puncte cardinale.
      “mitraliera” ii pe bile sau cu jet de apa?

        1. ash, nu, you fucking moron. da’ te atentionez (crestineste) ca am in posesie 5 presa canario si un 22 long rifle ceea ce (instant) te transforma in ingrasamant chimic pe plantatia mea de cartofi.

  3. Undeva in Limonariu, se povesteste ca un calugar a dorit sa se nevoiasca in pestera unde se nevoise un eretic. Cei cu experienra duhovniceasca i-au spus sa nu se duca. El s-a dus, nefacand ascultare iar peste cateva zile s-a apanzurat ! In acea pestera era un duh necurat.
    Am intrebat un ieromonah:
    – Parinte, daca din gresala ajung intr-un asemenea loc. Paintele mi-a raspuns:
    – Ingerul tau pazitor va face in asa fel incat sa ocolesti asemenea locuri, sa nu ajungi accidental acolo.
    Evident trebuie sa fii spovedit, inprtasit, un randuiala…

    1. Ceea ce ati povestit mi a aminit de faptul ca am fost o data la Campina in vizita la niste rude. Foarte curiosi, am vrut sa vizitam si castelul insa era inchis. Dumnezeu ne iubeste si ne apara chiar daca noi nu ne dam seama pe moment si uneori punem niste evenimente pe seama hazardului

  4. Nu va este rusine sa puneti astfel de titluri?
    Sunteti niste teroristi, exact ca ISIS, noroc ca nu aveti dreptul sa ne omorati cu pietre.
    Cred in Dumnezeu dar nu cred in jegul asta de religie??????

    1. Ell@
      ce “teroristi”, ce “rusine”, meh?tu ori esti “anarhist religios”, sau esti orb la evidente si paralizat pe o parte..

    2. @ Ell

      Yeah right… religia a fost inventata pentru a subjuga masele, right ? … si marmota a fost inventata ca sa inveleasca ciocolata in staniol.

      Dar, spune-mi eminenta cenusie ce esti, asa mare inventie cum e religia, e clar ca e cea mai mare inventie a umanitatii, ar trebui sa aiba si un inventator cel putin la fel de renumit, nu-i asa ?

      Poti sa-mi spui te rog, cum il cheama ?

      Hai te rog spune-mi, te implor, nu da si tu dovada de analfabetism functional.

      Si ca sa-ti completezi “vastul” bagaj de cultura generala, noi aici nu discutam si nu facem religie. Aici e vorba despre Dreapta Credinta, religii fiind tot ce e inafara Ortodoxiei.

      Discutand despre religii, revin la intrebarea adresata: cine e marele inventator al religiei sau al religiilor? Hai sa vad daca ai dedus. Trebuie sa stii, caci religia e cea mai strajnica inventie de la Facerea lumii.

  5. Pe cine numesti ,,porci ortodocsi,, magarule??
    Ai grija sa nu sfarsesti si tu ca doamna sus mentionata.Ai falsa impresie ca toata lumea este a ta si poti face tot ce-ti trece prin capul tau sec??
    Mai bine intoarce-te cu fata la Dumnezeu, indreapta-ti viata ticaloasa si incearca sa devii OM !!!

  6. Extras din Marsul Distrugatorului, capitolul XV:

    […] (XV. Prin spiritism si magie, pas cu pas catre intruchiparea ANTIHRISTULUI, spre Uniunea Social- Democratica, bazata pe anarhia totala)

    „- Drepti!… Ascultati!…“ dadu comanda Lucifer si cand se restabili linistea completa, continua:

    „- Exista inca o imprejurare extrem de importanta, care nu trebuie nicidecum scapata din vedere. Asa ca, executati cu precizie instructiunile:

    – O parte a Bisericii fidela Mielului se va tine cu tarie de poruncile Lui, luandu-se la intrecere in credinta cu apostolii nostri SAVANTI, stapanind majoritatea mintilor(71). Aicea tu, LEGIUNE a sarpelui negru, nu vei putea face fata asa de usor, deci va trebui sa-i INROLAM si pe PRIZONIERII nostri din cealalta LUME… Iata cum vom proceda:

    – De indata ce veti remarca printre cei credinciosi Mielului dorinta de a DEMONSTRA savantilor nostri existenta VIETII de dincolo de MORMANT si a sferelor ei superioare, SUGERATI-LE (acelor credinciosi ai Mielului) sa-si insuseasca procedeele TAINICE de comunicare MAGICA cu noi (demonii) de la YOGHINII fideli filozofiei noastre si de la discipolii tinuturilor Edenului devastat.(72) Dezvaluiti-le prudent unele din RITUALURILE lojilor masonice(73) devotate noua: SEDINTELE de SPIRITISM[19] si metodele de invocare a spiritelor, la care imediat ocupati totdeauna si peste tot locul primele pozitii, sub acoperirea unor SPIRITE RATACITOARE, vasali de-ai nostri, cat si a SERVITORILOR nostri, care vor aparea in sedinte de la prima CHEMARE.

    Aici va trebui sa dam dovada de o VIGILENTA EXTREMA, ca nu cumva cei ce se afla in asteptare[20] sa aiba in MINTE si in CONSTIINTA numele Celui Unuia Sfant sau al Mielului Sau. De aceea, puneti-le tot felul de PIEDICI, STANJENINDU-I cu ajutorul sugestiilor ascunse de la STAREA de spirit RELIGIOASA constienta.

    Dar in prezenta SAVANTILOR, a celor MORTI spiritualiceste si a necredinciosilor nu produceti nici un FEL de fenomene, ca sa nu urmeze o reactie inversa. Deja aceste asteptari in fata MASUTELOR si metodele RITUALE creeaza o atmosfera propice NOUA si potrivnica Luminatului Miel si BISERICII Sale, care ne SACAIE prin PURITATEA si SFINTENIA SLUJBELOR sale spre LAUDA Ziditorului.“

    „Asadar, sa stiti ca adunarile MISTICE, sub denumirea de SEDINTE SPIRITISTE reprezinta CAMPUL vostru de activitate, iar voi trebuie sa fiti in PRIMELE randuri. Retragerea este permisa numai in situatii extreme, cum ar fi interventia LUMINATILOR STRATEGI, ingeri sau Sfinti Cuviosi RAPOSATI – servii Mielului si PAZITORII sufletelor credinciosilor… In astfel de cazuri dati-va cu repeziciune indarat, dar nu va intimidati de esecuri minore; daca unu sau doi vor parasi sedintele, nu-i nici o paguba, oricum ii veti avea pe ceilalti.

    Esentialul e sa va SILITI din rasputeri sa INTRATI in relatii amicale cu participantii SEDINTELOR, aparand in grupuri, ispitindu-i, trezindu-le INTERESUL si CURIOZITATEA. Atingeti mainile si trupurile mediumilor si celorlalti participanti, amestecand treptat materia subtila a invelisului vostru intunecat cu fibrele lor nervoase si astfel, ceea ce nu veti REUSI prin SUGESTIE, veti REUSI prin POLARIZARE, prin transferul inclinatiilor voastre volitive… Asa ca ei nu vor mai cauta FERICIRE si LINISTE SUFLETEASCA in reuniunea cu Dumnezeu. in rugaciuni si credinta, ci in contactul cu noi, in receptarea meselor SCRISE si MIRACOLELOR NOASTRE, primindu-le ca pe niste revelatii SUPERIOARE si afland in ele satisfacerea SETEI de a patrunde in TAINELE EZOTERICE. Atunci cand sedintele de spiritism vor inlocui Biserica Mielului, inseamna ca ne-am atins TELUL!(74)

    Pe parcursul sedintelor surprindeti si derutati asistenta prin diverse ciudatenii: miscati scaunele si alte obiecte, produceti ciocanituri, cantati la instrumente si sunati, dictati mesaje, ridicati obiecte in vazduh, pana cand veti ACUMULA de la mediumi si ceilalti participanti ENERGIA si SUBSTANTA necesara INVELISULUI vostru, si atunci, MATERIALIZATI-VA si aratati-va intr-un corp vizibil, prezentandu-va sub numele unor persoane decedate si ASCUNZANDU-VA sub INFATISAREA lor.

    Prin intermediul acestor materializari temporare, in care spiritele nu pot ramanea mult timp, riscand de a-l ucide pe medium, vom pregati prin AMESTECUL cu oamenii intruchiparea si nasterea din femeie a odraslei noastre, numit ANTIHRIST de catre Apostolii Mielului. El va concentra in sine intreaga stiinta umana, abil rasturnata cu fundu-n sus de catre noi, cunoasterea tuturor miracolelor atotputernicei noastre magii si procedeele invierii mortilor[21]. Si, intrucat SAVANTII NOSTRI vor raspandi catre acea VREME „noua invatatura“, cum ca Dumnezeu nu exista, fiind doar o reprezentare a omului despre sine insusi, oamenii il vor primi pe FIUL nostru (ANTIHRIST), din cauza puterniciei si fortei miracolelor sale, ca pe Fiul lui Dumnezeu, fiindca el ii va indemna pe oameni prin discursuri, declaratii si prin puterea sugestiei la DISTRIBUIREA pamantului, averilor si comorilor, ca TOTI sa fie INDESTULATI.

    Si atunci societatea umana nu se va mai numi Biserica a lui Hristos, ci UNIUNE SOCIAL-DEMOCRATICA, bazata pe ANARHIA totala, si supusa nevazut si in secret noua.

    Astfel, de partea noastra vor trece si cei alesi, iar daca va ramane acolo o mica turma de credinciosi, IMPRASTIATA pe fata pamantului, aceasta nu mai are pentru noi nici o importanta. Asa, in ALIANTA cu oamenii, vom porni la ultima si decisiva BATALIE impotriva Mielului – Fiului Celui Preavesnic, si vom INSTALA pe pamant IMPERIUL nostru…

    Chiar daca aceasta ULTIMA OFENSIVA nu ne va aduce IZBANDA, in cel mai rau caz ne raman ALIATII nostri, pe care ii vom retine pentru noi dupa retragerea in intunericul cel mai din afara, ca sa nu ramanem acolo fara ocupatie si autoritate asupra celor care, fara indoiala, datorita insusirii naturii umane, vor incepe sa se chinuie si se lamenteze jalnic dupa trecutul fara putinta de intoarcere…“

    „- Auzi tu, legiune a sarpelui negru?! Auziti voi, slujitorii si sclavii mei fideli?! Acesta este ultimul meu cuvant! Inteles-ati voi totul?“ – racni Lucifer cu o voce salbatica si turbata. […}

  7. E f interesant sa vezi ca acest site e bantuit de tot felul de bezmetici ( fie din sistem: ..SRI si alte mizerii de calibrul asta… fie pur si simplu indraciti ordinari)…
    Cateodata dai de specimene gen ” Ell” sau ” vonfuck” care in afara de o ura autentica, sincera , draceasca…nu au nimica…nici in cap.. si nici de transmis altora…

    Rau a mai ajuns tara asta …” progresistii” satanizati pur si simplu nu mai pot sa stea pe tusa…ii mana diavolul la “manifestatie” ( fie aici pe siteul asta…fie prin piete sau la bataie cu jandarmeria)

    Sunt convins ca daca administratorul siteului nu ar ” filtra” serios jegul progresist…ar fi aici , pe siteul asta o ” mocirla” gigant de comentarii veninoase la oricare din subiectele propuse de redactie

    1. La câte simboluri oculte sunt acolo, te intrebi de ce ar dori cineva sa treaca, macar prin fata acelei constructii!
      ”Camera obscură, unde se invocau spiritele!”… spune tot, oricât de puțin aplecat către bun simț ai fi; spiritele? ce fel de spirite, dacă nu cele necurate, care vin în camera obscură – spiritele întunericului!
      Orice creștin știe, chiar nefiind practicant, că Dumnezeu nu are nimic de-a face cu spiritele, cu obscuritatea și toate nebuniile acelea întortocheate; scrisul invers, spirtismul!
      Dumnezeu este lumină, claritate, iubire pură, nealterată și necondiționată, vindecătoare!
      Cine caută altceva, nu poate găsi decât întuneric și disperare!

  8. Eli,dacă întradevăr dumneata crezi în existența Tatălui Ceresc,automat crezi și în existența prințului întunericului;sau nu?dacă da,ar trebui să știi că și ocultismul este ceva normal de când lumea,cu precădere în zilele noastre?am dreptate?

  9. Ce tot rastalmaciti situatia.comparati declaratiile de avere din anii trecuti si pana in prezent ale directoarei de muzeu si o sa intelegeti.Daca mai adaugati ca ea fusese candva in centrul atentiei prin implicarea in politica si apoi devenise neinteresanta local se compara cu depresia artistelor nebagate in seama la un moment dat si care au comis acelasi gest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button