X

FINAL: ONU a ratificat cu o majoritate foarte puternică Pactul Global de Migrație

Țările au OBLIGAȚIA să se lase OCUPATE de imigranți. Vedeți nota OrtodoxINFO de la final

imigranti mediterana

Adunarea Generală a ONU a ratificat miercuri cu o majoritate foarte puternică Pactul global cu privire la migraţii, destinat să consolideze cooperarea internaţională pentru ”o migraţie sigură, ordonată şi reglementată” şi care a fost adoptat la începutul lunii decembrie, la Marrakech (Maroc), de 165 de ţări membre ale Naţiunilor Unite, informează AFP.

În timpul votului, 152 de ţări s-au pronunţat în favoarea Pactului, 12 s-au abţinut, iar cinci au votat împotrivă, între care SUA şi Ungaria.

În luna iulie, toate cele 193 de ţări membre ale ONU, cu excepţia SUA, au finalizat textul pactului, care nu are un caracter obligatoriu. De atunci însă, documentul a devenit ţinta criticilor politicienilor europeni de extremă dreapta care susţin că el poate duce la noi valuri masive de migranţi către Europa.

Pactul consemnează atât principii – apărarea drepturilor omului, ale copiilor sau recunoaşterea suveranităţii naţionale – cât şi propuneri pentru ajutarea ţărilor să facă faţă migraţiei, cum ar fi schimbul de informaţii şi expertiză, integrarea migranţilor etc. El interzice totodată detenţiile arbitrare şi nu autorizează arestările decât ca ultimă soluţie.

Textul, care cuprinde aproximativ 40 de pagini, ”favorizează cooperarea internaţională în materie de migraţie între toţi actorii competenţi, conştienţi fiind că niciun stat nu poate gestiona singur problema migraţiilor”, simultan cu ”respectarea suveranităţii statelor şi a obligaţiilor ce le revin din dreptul internaţional”.

Pactul detaliază 23 de obiective, printre care ”lupta împotriva factorilor negativi şi a problemelor structurale care împing persoane să-şi părăsească ţara de origine”, ”salvarea de vieţi”, ”întărirea acţiunii transnaţionale în faţa traficului de migranţi”, ”nerecurgerea la plasarea în retenţie administrativă a migranţilor decât în ultimă instanţă” sau ”asigurarea accesului migranţilor la servicii de bază”.

Semnatarii se angajează, de asemenea, să creeze ”o platformă globală de informaţii care va servi drept sursă publică de date online” cu privire la migraţii, precum şi ”o reţea a Naţiunilor Unite consacrată migraţiilor” şi de care va răspunde Organizaţia Internaţională pentru Migraţii.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. Off topic:
  Sunt indicii ale pregătirii unei ofensive a Ucrainei în Donbas
  Din zona Operației Antiteroriste (ATO) din Donbas au fost primite mesaje alarmante, care indică un posibil atac prin surprindere al Forțelor Armate ucrainene.
  Pregătirile din teren ale Forțelor Armate ucrainene pentru desfășurarea unor acțiuni militare sunt evidente.

  Informațiile provenite din Republica Populară Donețk, care arată planificarea unei ofensive ucrainene pentru perioada 24-25.12.2018, coroborate cu declarațiile recente ale ministrului de externe rus, Seghei Lavrov, potrivit cărora Ucraina pregătește o provocare militară la granița cu Crimeea pentru ultima decadă a lunii decembrie, arată că declanșarea unui conflict în regiune este iminentă.
  La rândul lor, trupele rusești dislocate în Crimeea, Ținutul Krasnodar, Regiunile Rostov și Volgograd sunt pregătite pentru rispostă.Crimeea este blindata cu Divizioane S 400.Rusii desfasoara aplicatii cu rachete de tip Iskander etc.Lipseste scanteia!
  https://youtu.be/AXQ1MtSYUtk
  https://youtu.be/9hUBCzJv1fY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.