X

Cetățenii din Cuba au decis interzicerea căsătoriilor gay prin Constituție

Cuba a renunţat să înscrie în noua Constituţie prevederi care ar fi deschis calea pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, din cauza opoziţiei unei majorităţi a cetăţenilor consultaţi pe acest subiect, a anunţat un reprezentat al guvernului, transmite. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

‘Proiectul de Constituţie a Cubei nu va defini ce persoane formează căsătoria’, a declarat secretarul Consiliului de Stat şi coordonatorul proiectului, Homero Acosta, citat de presa oficială.

Propunerea iniţială prevedea definirea căsătoriei ca uniunea ‘între două persoane’, în locul formulei actuale, de uniune ‘între un bărbat şi o femeie’, din legea fundamentală adoptată în 1976.

Proiectul noii Constituţii a fost supus dezbaterii cetăţeneşti la nivel de cartier şi de întreprindere, între lunile august şi noiembrie.

Homero Aosta a explicat marţi, în parlament, că 60% din articolele noii Constituţii au fost modificate în urma sugestiilor cetăţenilor.

‘Articolul 68 (referitor la căsătoria homosexuală) a fost cel mai dezbătut de cetăţeni la consultarea populară în 66% din reuniunile organizate. Din cele 192.408 de opinii exprimate, 158.376 au propus înlocuirea propunerii (din text) prin (formularea) în vigoare acum’, a indicat Adunarea Naţională pe Twitter.

Problema conceptului căsătoriei va ţine de Codul familiei, care ‘va trebui să determine cine poate fi subiectul unei căsătorii’, a precizat Adunarea.

‘O consultare populară şi un referendum vor fi organizate în termen de doi ani’, pe acest subiect, a indicat legislativul.

Noul proiect constituţional, cu modificările aduse, va fi supus la vot în Adunarea Naţională la 21 decembrie, după care va face obiectul unui referendum la 24 februarie 2019.

Noua Constituţie cubaneză va include patru mari modificări: va fi recunoscută proprietatea privată, nu se mai face referire la ‘societatea comunistă’, vor fi introduse funcţiile de preşedinte al republicii şi de prim-ministru, iar mandatul prezidenţial va fi de 5 ani şi va putea fi înnoit o singură dată. Alegerea şefului statului se va face însă tot prin vot indirect, de către deputaţi, care vor fi în continuare desemnaţi prin scrutin popular la care există un număr identic de candidaţi şi de locuri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button