X

“Biserica” Anglicană a emis o îndrumare parohiilor pentru transgenderi

Noile îndrumari recomandă clerului să fie “creativ și delicat” în desfășurarea liturghiei pentru a permite persoanelor respective să-și marcheze tranziția de gen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biserica Anglicană a emis ‘îndrumare’ parohiilor pentru situațiile în care se plănuiesc servicii de tranziție a genului

Biserica Anglicană a emis o noua îndrumare de la Casa Episcopilor către parohii pentru situațiile de plănuire a serviciilor de ajutare a persoanelor transgender să-și marcheze tranziția la un sex diferit. 

Noile îndrumari publicate marți recomandă clerului să fie “creativ și delicat” în desfășurarea liturghiei pentru a permite persoanelor respective să-și marcheze tranziția de gen. Serviciile pot include stropirea cu apă sfințită, precum și mirungerea.

Directorul Executiv al Christian Concern, Andrea Minichiello Williams, membră mireană a Sinodului General al Bisericii Anglicane, a declarat că Biserica Anglicană își continuă “traiectoria devastatoare către o negare desăvârșită a lui Dumnezeu și a cuvântului Său”, întorcându-și spatele de la cele spuse în Biblie.

“Nu este nevoie ca creștinii să sacrifice adevărul într-o încercare nechibzuită de a fi iubitori”, a zis dânsa într-un comunicat de presă. “Nu e ceva iubitor în a amăgi lumea – și societatea largă – în falsitățile și miturile ideologiei transgender.”

“Scopul botezului este ca o persoană să se identifice cu Iisus, începând o viață urmându-L. Folosirea afirmației botezului pentru a celebra tranziția de gen întoarce asta cu susul în jos încurajându-i pe oameni să-și urmeze propriile sentimente și să trăiască în identități contrare felului în care au fost creați de Dumnezeu”, a adăugat Williams.

“Trist e faptul că îndrumarul sprijină noțiunea neadevărată și nedovedită că o persoană poate fi ‘născută în corpul greșit’, respingând adevărul că Dumnezeu Și-a văzut propria creație a oamenilor separați ca bărbați și femei ca ‘foarte bună’. Din moment ce Dumnezeu este Dumnezeul etern al adevărului – nu a minciunilor – creștinii nu trebuie să-și cedeze principiile pentru a satisface ideologia transgender”, a continuat ea.

“Biblia, cuvântul revelat și perfect al lui Dumnezeu, nu recunoaște teoria de gen postmodernistă. Nici doctrina oficială a Bisericii Anglicane nu o face. A venit timpul ca episcopii să îndrume cu devotament asupra acestei probleme iar clerul să vorbească cu dragoste, compasiune și adevăr”, a conchis Williams.

Îndrumarul a fost aprobat de Casa Episcopilor și vine în completarea unei moțiuni întâmpinând persoanele transgender în biserică adoptată de Sinodul General în 2017.

Noua directivă include de asemenea următoarea afirmație: “Biserica Anglicană întâmpină și încurajează afirmarea necondiționată a persoanelor trans, în mod egal cu toate persoanele, în corpul lui Hristos și este încântată de diversitatea acelui corp în care toți creștinii au fost botezați de un singur Spirit.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button