X

România, tot mai aproape de PECETLUIRE. Plata cu DEGETUL va fi introdusă în magazinele Auchan

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După introducerea plăților contactless și chiar a plăților cu telefonul am fi putut crede că nimic nu va mai suprinde în domeniul plăților electronice.  Și totuși, nu este dloc așa. Tehnologia continuă să avanseze într-un ritm alert și să simplifice metodele prin care clienții pot achita produsele pe care le cumpără.

Auchan, de exemplu, a introdus în România un sistem de plată care , acum câţiva ani, ar fi părut de domeniul SF. În magazinele retailerului se va putea plăti cu degetul.

Acest lucru este posibilă printr-o aplicaţie pe care retailerul a lansat-o împreună cu Oney Bank, divizia de banking a grupului francez Auchan, scrie economica.net.

Auchan Retail România, împreună cu Oney Bank, au lansat Well.com, o aplicaţie de mobil unică în România, ce permite fie plata cu autentificare biometrică – cu amprentă, fie cu ajutorul telefonului mobil, prin scanarea unui cod QR, informează un comunicat al companiei.

Utilizatorii aplicaţiei care optează pentru plata cu autentificare biometrică nu sunt nevoiţi să folosească nici cardul şi nici telefonul. Datele achiziţiilor rămân însă stocate în telefonul utilizatorului. Pentru început, acest sistem de plata va putea fi folosit doar în magazinele Auchan Militari şi Drumul Taberei la casele rapide, urmând ca înscurt timp să fie disponibilă şi clienţilor magazinului Auchan Cotroceni, la casele rapide şi la casele de tip self-check-out.

Aplicaţia este disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare Android şi iOS, împreună cu orice card de debit sau de credit Mastercard sau VISA emis în România şi poate fi descărcată din App Store sau din Google Play Store, dar şi de pe site-ulwww.well-com.ro.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Da, sigur ca da. Cei de la Auchan intind coarda cu amprenta acum.

    Vreau sa spun ca in orasul meu, toata lumea ii injura pentru acel sistem supercomplicat.

    Cum decurge sistemul:

    1. Mergi la casa, unde un angajat iti trece toate produsele prin scaner.
    2. Apoi iti elibereaza un fel de bon fiscal cu cod de bare cu care te duci la un alt scaner.
    3. Acolo, dupa ce ti-ai scanat acel bon, trebuie sa faci plata: cash sau cu cardul.

    Precizare: alegerea modalitatii de plata trebuie sa o faci inainte sa iti scanezi acel bon, iar pentru aceasta trebuie sa te duci la scanerul potrivit, in functie de cum doresti sa faci plata. Eu nu am observat acest lucru, neavand card bancar, m-am dus la scanerul cu plata cu card, din gresala, unde am facut degeaba procedura. Nici nu mai puteam sa dau inapoi caci se blocase scanerul si au chemat repede un angajat sa rezolve situatia. In acel moment, m-am rastit la ei explicandu-le ca noi, populatia nu cerem astfel de modalitati, care incurca mai mult decat sa descurce. Nu a reusit sa inteleaga. O tot tinea ca e mai simplu.
    4. Faci pana la urma plata si astepti sa ti se elibereze bonul fiscal si restul.

    Eh, pentru simplitatea asta, ii injura toti clientii. Se fac cozi interminabile la cele 2-3 case normale, iar la celelalte 10 cu sistem nou, nu se duce lumea decat din gresala, ca si mine. Mentionez ca celelalte case cu noul sistem au fiecare cate un angajat care sta degeaba. Repet, romanii cat sunt de spalati pe creieri, tot nu agreeaza aceasta inovatie imbecila cu scop de reeducare.

    Dar de injuraturile care le incaseaza Auchan si scandalurile care le isca lumea ce sta la cozi, nu o sa spuna nimeni nimci in presa.

    Ei se folosesc in implementarea acestui sistem imbeciloid de faptul ca, la noile case nu exista coada. Dar stati asa, nu e din cauza ca e mai operativ, dimpotriva stai mai mult la o astfel de casa decat la una normala.

    Dar ei, au pus doar 2 case normale si 10 sau mai multe de tip nou. La cele normale se duce toata lumea si se creeaza niste cozi uriase, iar ei au satisfactia sa spuna: vezi, la cele noi nu e coada. Si o spun asa ironic si cu zambetul pe buze, ca si cum noi suntem niste tampiti inapoiati.

  2. Nu te pune nimeni sa cumperi de la Auchan, sau de la vreun alt supermarket.
    Poti sa cumperi din piata tot ce iti trebuie.
    Asa ii sustii si pe micii tarani, nemaibagand banii in buzunarele strainilor.

    1. @Batranul

      in piete gasesti multime de escroci dar numai tarani nu…povestea asta cu sustinereea taranului roman e vrajeala pura, acum cateva saptamini am fost in piata si un araboi ( adica un islamic, ca sa pricepti mai bine) imi oferea mandarine la un ” pret ” f bun…uite ca nici nu s-a semnat bine pactul ala satanic de la ONU ca araboii deja se lupta pentru tarabe in piete cu tiganii autohtoni…comertul a fost de mult luat din mainile romanilor si il practica multinationalele , tiganii si arabii…taranii romani se ineaca in carciumi in propriul lui venin dar si cu o tuica contrafacuta …ca atita il mai duce capul sa faca

    2. @ Batranul

      Asa e, ai dreptate.

      Eu tot ce pot cumpara de la tarani din piata, de la ei cumpar.

      Laptele, oule si carnea de pasare, mi le aduce taranul odata pe saptamana, intr-un loc stabilit si ii le platesc la sfarsit de luna. Asa doreste el.

      Dar, exista anumite produse care le cumpar din market. Intru destul de rar pe la ei, dar si cand intru, o fac pentru ca imi sunt in drum. Ca sa cumpar din alta parte respectivele produse, trebuie sa ma abat cativa km, iar aici intervin alte cheltuieli.

      Mentionez ca produsele achizitionate din market, trebuie sa fie obligatoriu romanesti. Exista si exceptii, cand nu am alternativa. Principiu pe care il consider o datorie, chiar daca uneori ies ceva mai scump. Desi, situatia financiara nu imi permite sa cumpar scump. Slava Domnului ca nu suntem o familie de gurmanzi.

      Consider faptul de a cumpara de la tarani, de asemenea o datorie, chiar daca uneori ies mai scump. Sunt constient ca marketul vinde mai ieftin decat taranul, tocmai ca sa il falimenteze pe taran. Dar cand nu va mai fi taranul, sa vedeti atunci preturi in market.

      Un alt principiu de la care nu ma abat: niciodata, dar niciodata nu negociez taranul. Daca nu imi permit, nu cumpar. Truda si sudoarea taranului, nu le negociez.

      Si sunt sarac, din punct de vedere al veniturilor in bani.

      Nu stiu daca respectand aceste principii, ajut cu ceva pe cineva, dar le consider o datorie.

      Nu stiu altii cum fac, dar din ce am observat, majoritatea oamenilor din Romania, au ca parametru selectiv pretul. Apoi nu conteaza ca marfa e otrava curata, sau ca nu e ceea ce trebuie, cum ar fi laptele din import. Sa fie cel mai ieftin. Cam asta e principiu.

  3. Vesti proaste. Argentina introduce un card de vaccinare si vaccinarea obligatorie inclusiv pentru adulti. Fara vaccinurile la zi nu ti se mai elibereaza cartea de identitate, pasaportul, permisul de conducere, nu mai ai acces la scoala si facultate etc. Deci fascismul medical incepe in Argentina. Si se va extinde. Intrebarea e cat de repede si care tara va urma. Am vazut si chiar distribuit mai devreme o postare a cuiva care zicea ca Italia….Cum va place minunata lume noua? Nu prin Argentina se ascundea Mengele? Dar Mengele e peste tot. Fiecare ticalos care vrea vaccinare obligatorie e un Mengele.
    #VaccinazismulIncepeInArgentina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button