X

[VIDEO] Mega-ereticul Teofan Savu la inaugurarea sinagogii din Iași, la braț cu cei ce-l așteaptă pe ANTIHRIST

Teofan Savu a participat pe 3 decembrie 2018, la inaugurarea Sinagogii Mari din Iași, considerată "peșteră de tâlhari" de Sf. Ioan de Aur, unde a ținut și un cuvânt blasfemiator, prin care-și demonstrează trădarea Dreptei Credințe. RUȘINE, iudo!!!

de Apologeticum

CANONUL 64 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII ŞI ERETICII):

Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.

(7, 45, 70, 71 ap.; 11 TruL; 1 Antioh.; 6, 29, 33, 37, 38 Laod.)

CANONUL 71 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CULTICE CU PĂGÂNII ŞI IUDEII):

Dacă vreun creştin ar duce untdelemn sau ar aprinde lumânări la tem­plul păgânilor sau la sinagoga iudeilor, în sărbătorile lor, să se afurisească.

(7, 64, 70 ap.; 11, 94 Irul.; 7, 24 Ancira; 1 Antioh.; 29, 37, 38, 39 Sard.; 21 Cartag.)

Si Sfântul Ioan Gură de Aur il condamna! Iată ce spune sfântul despre iudei și sinagoga lor:

“Stiu ca multi ii cinstesc pe iudei si socot ca vietuirea lor de acum este plina de buna-cuviinta. Acest lucru ma face sa smulg din radacina o astfel de parere!
Am spus ca intru nimic nu-i mai bun teatrul decat sinagoga. Si o voi dovedi cu spusele profetului. Doar nu sunt iudeii mai vrednici de credinta decat profetii! Ce spune dar Profetul? „ Fata de desfranata ti s-a facut fata! Fara de rusine te-ai facut tuturor!” . Iar casa in care sta desfranata este casa de desfrau. Dar, mai bine spus, sinagoga nu este numai casa de desfrau si teatru, ci si pestera de talhari, si locuinta de fiare salbatice. „Pestera de hiena a ajuns pentru Mine casa voastra” , spune Profetul. Casa lor n-a ajuns locuinta unei fiare oarecare, ci locuinta unei fiare necurate. Si mai spune Profetul: „ Am lasat casa Mea, am parasit mostenirea Mea”. Iar cand Dumnezeu paraseste casa, ce nadejde de mantuire mai poate fi? Cand Dumnezeu paraseste casa, locul acela ajunge locuinta draceasca.
Dar, negresit, mi se va spune ca si iudeii se inchina lui Dumnezeu. Doamne fereste! Sa nu se spuna una ca asta! Nici un iudeu nu se inchina lui Dumnezeu.
– Cine spune asta?
– Fiul lui Dumnezeu! „Daca ati sti pe Tatal Meu, spune El, M-ati sti si pe Mine; dar nici pe Mine nu Ma stiti, nici pe Tatal Meu nu-L stiti” . Ce marturie mai vrednica de credinta decat aceasta sa-ti aduc?

Mai indrazneste cineva dar sa spuna ca sinagoga nu-i locas de inchinare la idoli, odata ce iudeii nu-L cunosc pe Tatal, odata ce iudeii L-au rastignit pe Fiul, odata ce iudeii au respins ajutorul Duhului? In sinagoga lor nu I se slujeste lui Dumnezeu, Doamne fereste! Sinagoga lor e locas de slujire idoleasca.

Citiți mai multe la Sf. Ioan Gură de Aur despre evrei: popor blestemat ce se închină satanei, iar sinagoga lor este casă de desfrâu.

“Mai bine să apună soarele decât să tacă gura lui Ioan!”

Iuda de Teofan în templul păgânesc al hulitorilor Maicii Domnului și ai lui Mesia, Hristos, Fiul lui Dumnezeu și Dumnezeu

”… O clădire are importanța sa prin arhitectura sau vechimea sa, însă atunci când acesta este locas de închinare, casă de rugăciune către Dumnezeu, valoarea ei este cu mult mai mare…”, spune, incepand cu minutul 1:57:00, din inregistrarea integrala de mai jos:

Reinaugurarea Sinagogii Mari din Iaşiluni, 3 decembrie, ora 17.00Transmisiune directă TVR IaşiComunitatea Evreilor IasiPrimăria Municipiului Iași

Gepostet von TVR Iasi am Montag, 3. Dezember 2018

NOTĂ OrtodoxINFO

Ce motiv mai aveți să mergeți la slujbele acestui eretic sau să îl mai pomeniți la Sfintele slujbe? Nu este evident că se leapădă de Hristos, că batjocorește Dreapta Credință și că de fapt în Creta doar a mimat, pentru naivi, că apără Ortodoxia, semnând până la urmă documentele eretice!

Citiți vă rugăm și: Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA asteptat de RABINI este ANTIHRIST

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

  1. Pai se doreste unirea tuturor religiilor intr-una, Sfintii parinti ne-au prevestit mișelia aceasta. Sa nu participam , caci ne pierdem credinta. Noua Ordine Mondiala.

    1. Nu a intrat acolo ca sa se roage !Este obligat ca sa se poarte civilizat ,diplomatic si etic , ca reprezentant al comunității ortodoxe .

      1. Este obligat sa respecte intai Sfintele Canoane care-i interzic sa intre in sinagoga, apoi sa aiba respect, dar nu de niste pagâni ce-L batjocoresc pe Hristos. Dar cine se aseamana, se aduna.

  2. RUSINE sa-i fie lui teofan ???????? cum am mai spus si pe saccsiv, acest IUDA joaca la doua capete si cu DUMNEZEU si cu DRACU………

  3. Un arhiereu trebuie sa apere dreapta credință, nu s-o spurce! Corectitudinea politică nu-l va ajuta sa se mântuiască nici pe el, nici pe cei care îl vor urma. Hristos S-a jertfit pentru mântuirea noastră. Ce vrea sa spună IPS Teofan prin acest gest? Că Hristos S-a născut, a propovăduit Evanghelia și a pătimit degeaba? E trist că după 2000 de ani de creștinism ne sălbăticie în acest fel. Îl va certa Dumnezeu pentru asta ori în viața aceasta, ori dincolo! Nu are voie să-și conducă creștinii în iad!

  4. Oare cei care inca il mai pomenesc pe acest domn teofan si care zic ca nu avem voie sa il numim eretic, nu vad si ei acest videoclip? Sa ne fereasca Dumnezeu de acesti lupi imbracati in oi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.