X

Scenariu Skynet: DARPA a testat cu succes „Roiuri de Drone” cu INTELIGENTA ARTIFICIALA care pot lua „Decizii” autonome pe câmpul de luptă

Foto: https://www.theverge.com/2015/5/9/8577515/nsa-skynet-program-is-real

DARPA a testat cu succes „Roiuri de Drone” cu inteligență artificială care pot lua „Decizii” autonome pe câmpul de luptă

Într-un raport care ne face să ne gândim că suntem cu toții cu un pas mare mai aproape de Skynet (inteligență artificială autonomă după modelul din filmul Terminator, care pornește la război cu omenirea vrând să o înlocuiască deoarece este „obsolete”- depășită n.t.) venind întru lucrare, Agenția pentru Proiecte de cercetare avansată în domeniul Apărării – DARPA (cine altcineva?) a anunțat că face avansuri considerabile în domeniul dronelor, avioanelor, navelor „foarte autonome” și „profund interconectate”, care își pot coordona loviturile și își pot recalibra parametrii misiunii dinamice, indiferent de controlul uman în timp real sau constant.

Transpunerea Artistului a programului CODE, din cadrul DARPA

Ce ar putea merge prost? Dar se pare că singura problemă pe care un raport al Apărării Întâi o vede cu proiectul finanțat de DARPA/Pentagon este că sistemul, care include „Roiuri de UAV-uri”, ar putea fi controlat cibernetic de către inamic.

Potrivit raportului:

Dar această lovitură masivă, coordonată în aer, pe pământ, pe mare și în spațiul cibernetic este sigur că se va lovi de contramăsurile electronice defensive, menite să perturbe rețelele care o fac posibilă.

DARPA a anunțat că a testat cu succes atât drone virtuale cât și reale capabile de „grade înalte de autonomie”, în timp ce au fost supuse atacurilor electronice puternice pentru a vedea dacă sunt capabile să efectueze misiuni coordonate. Seria de simulări a fost efectuată săptămâna trecută la Yuma Proving Ground din Arizona, potrivit unei declarații DARPA.

Anunțul DARPA conține: „[Sistemele aeriene fără pilot] au împărtășit eficient informațiile, au cooperat în planificarea și alocarea obiectivelor misiunii, au alcătuit decizii tactice coordonate, și au reacționat în mod cooperant la un mediu dinamic, cu amenințări ridicate, cu o comunicare minimă”.

DoD (Departamentul Apărării) a finanțat multă vreme programe experimentale  cele mai importante prin intermediul DARPA  care implicau implementarea inteligenței artificiale (AI) și a capacității mașinilor de învățare pe câmpul de luptă. Dar călcâiul lui Ahile al unor astfel de proiecte tehnologice experimentale privind inteligența artificială a fost posibilitatea ca contramăsurile electronice să perturbe sistemele.

Programul „CODE” DARPA implică Roiuri de UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot) care ar putea folosi AI pentru a comunica și a se coordona chiar și atunci când sunt utilizate contramăsuri electronice sofisticate de către inamic.

Testele Yuma demonstrează că pentru prima dată armata a demonstrat cu succes că AI ar putea găsi „zone mici de spectru care să permită transmiteri rapide de telecomunicații esențiale între activele militare – ferestre scurte în care se transmit doar date suficiente pentru a permite tuturor componentelor să lucreze impreună”, potrivit raportului Defense One (Apărarea Întâi).

Scott Wierzbanowski, managerul de program care supraveghează testele cunoscute sub denumirea de Operațiuni de colaborare în mediu ostil sau program CODE, a declarat: „Comportamentele demonstrate sunt componentele unei echipe autonome care poate colabora și adapta la cerințele misiunilor și la un mediu dinamic”. 

În mod specific, testul a utilizat șase drone adevărate alături de 24 de drone virtuale sau simulate, care au colaborat între ele în timpul desfășurării contramăsurilor electronice și dezactivarea sistemelor lor GPS. Dronele au fost capabile să ajusteze și să lovească cu succes țintele desemnate chiar și cu schimbarea parametrilor câmpului de luptă, potrivit raportului.

Raportul concluzionează că testele arată în cele din urmă că „armata americană este pe cale să permită mai multe decizii cu privire la câmpul de luptă armelor inteligente” și că acest lucru „va avea argumente pro și contra, unele mai previzibile decât altele”.

Într-adevăr tocmai aceste consecințe imprevizibile care se pot dovedi dezastruos mai costisitoare decât ceea ce raportul dorește să cerceteze.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
UncategorizedAl III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.