X

Numarul vrajitoarelor creste dramatic in SUA, deoarece generatia millennials respinge crestinismul

Practica vrăjitoriei în Statele Unite a crescut dramatic în ultimele decenii, când millennials se îndreptau către astrologie, cărți de tarot și credințe Wicca, în timp ce se îndepărtează de creștinism și de alte religii tradiționale.  GETTY IMAGES CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / PERSONAL

NUMĂRUL VRĂJITOARELOR CREȘTE DRAMATIC ÎN SUA, DEOARECE aSa zisa generaTie MILlEnNIals RESPINGe CREȘTINISMUL

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vrăjitoria și alte practici religioase păgâne au crescut în SUA în ultimele decenii, când generația Millennials se îndreptau spre cărțile de astrologie și tarot, în timp ce se întorceau de la creștinism și alte religii dominante tradițional abrahamice.

Numărul vrăjitoarelor și americanilor care practică ritualurile religioase Wicca a crescut dramatic încă din anii 1990, mai multe studii recente indicând faptul că ar putea exista cel puțin 1,5 milioane de vrăjitoare în întreaga țară. Un studiu al Colegiului Trinity, realizat în 1990, a estimat în SUA doar 8 000 de victime, dar creșterea a fost condusă de o respingere a creștinismului in principal în rândul tinerilor americani, precum și de o creștere a ocultismului.

Cu 1,5 milioane de potențiali vrăjitori practicanți în SUA, vrăjitoria are mai mulți adepți decât cei 1,4 milioane de membri ai bisericii presbiteriene.

Datele colectate de Centrul de Cercetare Pew și de Colegiul Trinity din Connecticut arată ca vrăjitoria și tradițiile precreștine au fost revitalizate de adulții tineri, a  observat Quartz. Millennials caută o mai mare libertate în spiritualitatea lor și interesul pentru astrologie și citirile cărților de tarot au crescut în ultimii ani.

Millennials, celebrități și chiar critici ai Curții Supreme de Justiție, Brett Kavanaugh, au îmbrățișat “estetica vrăjitoarei” asupra mai multor credințe creștine represive, a raportat Quartz.

“Din 1990 până în 2008, Colegiul Trinity din Connecticut a desfășurat trei studii detaliate cu privire la religie”, a spus Quartz. “Acestia au aratat ca Wicca a crescut foarte mult in aceasta perioada. Din aproximativ 8000 de Wiccani in 1990, au descoperit ca exista aproximativ 340.000 de practicanti in 2008.”

Datele colegiului Trinity au arătat, de asemenea, că în 2008 au fost aproximativ 340.000 de păgâni în țară. Centrul de Cercetare Pew, care a subliniat declinul continuu al calității de membru protestant și catolic american, a lansat un sondaj din iunie, care a constatat că adulții sub 40 de ani mult mai puțin probabil vor spune că religia este “foarte importantă” în viața lor.

“Este logic ca vrajitoria si ocultismul sa se ridice pe masura ce societatea devine din ce in ce mai postmoderna. Respingerea crestinismului a lasat un gol pe care oamenii, ca fiinte spirituale inerente, vor incerca sa-l umple”, a spus Julie Roys in comentariile trimise prin e-mail la The Christian Post luna trecuta.

“În plus, Wicca a reușit să reambalase vrăjitoria pentru consumul millennials”, a continuat Roys. “Nu mai există vrăjitorie și păgânism satanic și demonic, este o tradiție precreștină” care promovează “gândirea liberă” și “înțelegerea pământului și a naturii”.

În ultimele luni, în sfera politică, au apărut o serie de povestiri legate de vrăjitorie. În timpul audierilor de confirmare a judecătorului Brett Kavanaugh de luna trecută, o librărie din Brooklyn a plasat un “hex” (blestem) pe controversatul conservator. Acest coven (adunare de vrăjitoare) a fost întregit de cântăreața Lana Del Rey, declarând că deja au plasat șase blesteme către președintele Donald Trump.

În ciuda creșterii practicilor de vrăjitorie, SUA este încă dominată de creștinism, care compune 70% din populația religioasă a țării, a arătat Centrul de Cercetare Pew la începutul acestui an. Un pic mai mult de 22% dintre americani se înscriu ca fiind “neafiliați” cu orice religie.

De-a lungul istoriei, o creștere a fricii a fost însoțită de o creștere a aderenței la sistemele de credință – fie că vine sub forma unei religii de masă sau a altor alternative.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

A se citi “crestinism”, intre ghilimele, caci doar o foarte mica parte dintre ei sunt ortodocsi. In rest, absolut “sigur” ca vrajitoria lor nu e cu draci. Tot intre ghilimele…

Ce nu spune ziarul e ca de zeci de ani americanii sunt supusi unui adevarat bombardament de “nevinovate” promovari ale vrajitoriei, de la Halloween si Harry Potter pana la seriale ce ruleaza acum:

Serialul “Chilling Adventures of Sabrina” de pe NETFLIX este extrem de SATANIC si este mai mult decat “divertisment”, este prozelitism

Sau in reclame:

SWEET JESUS – INGHETATA SATANISTA

Si in scoli:

SCOALA lui SATAN in Florida: Pentru asa-zisa libertate religioasa, in 2014 se introduceau in scoli MANUALELE SATANICE

Iar rezultatul nu este doar un paganism “nesatanic”:

Doua eleve sataniste de 11 si 12 ani din Florida au vrut sa-si ucida 15 colegi si sa le bea sangele

Cititi va rugam si:

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button