X

Ilan Laufer îl acuză pe Klaus Iohannis de antisemitism. “Crema” evreimii spune că “fostul ministru face jocul unor forțe antisemite”

Președintele României a pledat, încă de la începutul mandatului său, pentru înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului.

Image result for ilan laufer

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ilan Laufer a declarat, marți seara, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relațiilor cu Israelul.  Laufer a susținut că i se pregătește un dosar penal „la comanda președintelui”. Deși a citit declarația, Laufer a încurcat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei.

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetățean român, din părinți români, născut la Maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României”, și-a început Laufer declarația.

El a susținut că a demonstrat în mediul privat și în mandatul său la Ministerul pentru IMM-uri ce calități are.

Ilan Laufer a afirmat că respingerea numirii sale de către Klaus Iohannis este neconstituțională și constituie ”nou act de antisemitism”. El l-a acuzat pe președinte că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de Guvern comune România-Israel.

„Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituțional. consider că refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat neîncetat în ultimul an președintele Klaus Iohannis”, a afirmat Laufer, susținând că președintele a avut ”mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite”.

Ilan Laufer a mai spus că Iohannis a blocat numirea unui ambasador al României în Israel, dorind „să saboteze” relațiile cu această țară.

„Prin interpuși, a inițiat acțiuni de urmărire penală împotriva primului ministru Viorica Dăncilă după vizita acestuia în Israel și am informații certe că ar trebui și eu să mă aștept la același mod de acțiune în ceea ce mă privește – mai precis un dosar penal care se pregătește acuma pe repede-nainte la comanda președintelui”, a continuat Laufer șirul acuzațiilor.

Laufer a susținut și că președintele Iohannis i-a promis cancelarului Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Israel, proces „declanșat de Liviu Dragnea”.

„Prin refuzul unei persoane care se știe că are legături foarte bune cu Israelul și cu SUA, Klaus Iohannis întărește convingerea că dorește legături doar cu Berlinul”, a insistat Ilan Laufer, care a mai spus că ”atacurile antisemite” la adresa sa sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia sa au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului din România.

Ilan Laufer a spus că este profund mâhnit de atitudinea președintelui țării sale, care nu dorește ca România să preia președinția „Consiliului Europei”. De fapt, România urmează să preia la 1 ianuarie președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

În final, Laufer a spus că îl roagă pe președinte să spună motivul real pentru care l-a respins, menționând că se referă la motivul religios și la faptul că este evreu.

Ilan Laufer a mai acuzat ”o legătură dubioasă” a președintelui Iohannis, etnic german, cu Forumul Democrat al Germanilor din România, ”moștenitoarea unei organizații naziste”.

”În istoria României, Ceaușescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că și președintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu știu cui și nu știu pe câți bani”, a mai afirmat el.

Laufer a anunțat că va face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, precum și o cerere către comunitatea evreiască din Statele Unite, pentru a-i retrage lui Klaus Iohannis decorația acordată.

Intelectualii evrei condamnă declarațiile lui Ilan Laufer: Fostul ministru face jocul unor forțe antisemite / Periculoasa și iresponsabilă

 

Profesorul Liviu Rotman (SNSPA) a scris marți seară pe contul său de Facebook că ”Laufer și cei ce stau în spatele lui sunt iresponsabili! Nu numai că declarațiile lui Laufer nu sunt argumentate, dar ele pot provoca o consolidare a antisemitismului. Aș zice că fostul ministru face jocul unor forțe antisemite”.
Profesorul Rotman a revenit cu o postare o oră mai târziu, scriind: ”Culmea absurdului. „Ucenicul lui Vadim” Codrin Ștefănescu este preocupat de antisemitism. Este mai mult decât condamnabilă reacția lui Ilan Laufer!”.

Și profesorul Andrei Oișteanu (Universitatea București) a reacționat dur pe Facebook, scriind că ”Declarațiile lui Ilan Laufer din sediul PSD sunt revoltătoare. Folosirea politică a ecuatiei „toți nemții (inclusiv Angela Merkel, Klaus Iohannis etc.) sunt naziști” și „toți evreii (inclusiv Ilan Laufer) sunt victime ale antisemitismului” este periculoasă și iresponsabilă. Mai ales când vine (cum aud pe surse) din grota cu damf PRM-ist pe nume Codrin Ștefănescu. Partid populist, ultranaționalist și xenofob, PSDragnea nu are nicio jenă, nicio măsură”.

Image result for Alexandru FlorianȘi directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian, a declarat la Digi24 că declarația lui Ilan Laufer este emoțională, cu mult iz politic și atâta tot, iar atitudinea președintelui Klaus Iohannis în privința Holocaustului a fost recunoscută inclusiv printr-o distincție acordată de American Jewish Committee, o importantă organizație evreiască americană.

radu ioanid

Radu Ioanid (Muzeul Holocaustului din Washington), despre afirmaţiile lui Ilan Laufer: ‘În focul luptei politice se fac tot felul de declaraţii exagerate’

“În ciuda creşterii populismului, a extremismului şi a unor tendinţe antisemite în Europa, în general, cel puţin la nivelul clasei politice, noi am avut în ultimii ani un parteneriat excepţional cu România. Am să vă dau un exemplu: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului este o iniţiativă care a fost susţinută foarte puternic de cei doi poli importanţi de putere din România, care nu sunt neapărat în armonie, ca să mă exprim delicat – este vorba de preşedintele Iohannis şi de preşedintele Parlamentului, domnul Dragnea. Domnul Iohannis şi domnul Dragnea au fost, fără să se coordoneze, într-o similitudine în ceea ce priveşte acest proiect important, pe care eu îl consider o viitoare carte de vizită fundamnentală a României. În condiţiile acestea, eu cred că în focul luptei politice din România se fac tot felul de declaraţii exagerate. Trebuie să facem un pas înapoi şi să vedem ce e în spatele lor”, a declarat Radu Ioanid pentru STIRIPESURSE.RO.

Image result for Asztalos CsabaPreședintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat că Ilan Laufer a fost numit o dată ministru de către șeful statului și a catalogat afirmațiile acestuia drept „extrem de grave”.

„Sunt nişte declaraţii şi acuzaţii extrem de grave. Este un subiect cu care nu este bine a glumi. E un subiect pe care nu putem să îl utilizăm în lupta politică fără a avea argumente şi fără a avea probe în acest sens”, a declarat președintele CNCD, Asztalos Csaba.

El a mai spus că își amintește cum președintele Iohannis l-a numit pe Laufer într-un Guvern trecut.

„Văd că sunt acuzaţii apărute încă din campania electorală prezidenţială din 2014 şi sunt elemente şi atacuri legate de apartenenţa etnică a dlui Iohannis. Acum, ca simplu fapt, eu din câte îmi aduc aminte, dl Laufer a mai fost membru al Guvernului, numit de acelaşi preşedinte, dl Klaus Iohannis, cetăţean român, etnic german”, a mai spus Csaba.

Csaba a mai declarat că FDGR este continuatorul „din punct de vedere patrimonial” al organizației naziste Grupul Etnic German și instanța nu ar fi permis ca orice organizație să fie continuatorul unei organizații naziste.

„Vreau să fac o precizare despre Forumul Democrat German şi organizaţia nazistă Grupul Etnic German, pentru că aici am avut plângeri la CNCD şi am făcut o anumită cercetare. Există o decizie a instanţei care arată că FDGR este continuatorul din punct de vedere patrimonial al acestui grup etnic german. Vă explic de ce. Pentru că acest grup etnic german a apărut în 1940 dar înainte de a apărarea acest grup etnic german, comunitatea germană din România a avut organizaţii ale minorităţii care au acumulat bunuri, iar acest grup etnic german a preluat forţat în 1940 acel patrimoniu sau o parte a patrimoniului (…) Instanţa nu ar fi permis ca o organizaţie, indiferent că vorbim de FDGR sau alte orgnizaţii, să fi fost, sau să fie continuatorul unei organizaţii naziste, acest lucru este interzis de lege (…) Cred că a face acuzaţii de susţinere a unor ideologii naziste pornind de la o astfel de decizie şi de la faptul că am avut retrocedarea anumitor imobile cred că se merge prea departe”, a mai declarat președintele CNCD, la B1 TV.

Silviu Vexler, reprezentantul evreilor din România în Parlament: Nu știu cine a vorbit prin gura lui Laufer, dar e grav să arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor / Nu am văzut nimic care să arate că Iohannis e antisemit

Image result for Silviu VexlerReprezentantul comunităților evreiești din România în Parlamentul de la București, Silviu Vexler, a condamnat miercuri, într-o declarație pentru G4Media.ro, acuzațiile de antisemitism aruncate de Ilan Laufer la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a refuzat numirea acestuia în funcția de ministru al dezvoltării.

Ce a spus Silviu Vexler:

Am văzut din păcate declarația de aseară. Nu știu care au fost motivele pentru care președintele a respins numirea lui Laufer ca ministru și ele nici nu fac obiectul discuției. Nu am văzut nimic, niciodată care să indice că președintele României e antisemit, ba din contră.

Referitor la declarațiile lui Laufer. Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor, cu atât mai mult când ele sunt legate de antisemitism, care este un lucru grav.

Antisemitism înseamnă vandalizarea casei Ellie Wiesel sau vandalizarea cimitirului evreiesc. Astea sunt fapte de antisemitism. Consider declarațiile sale ca fiind politice și le iau ca atare.

Îmi displace când cineva folosește comunitatea evreiască, statul Israel sau relațiile cu statul Israel pentru a le arunca într-un joc politic. Este un lucru trist, neplăcut și incorect. Comunitatea evreiască din România nu este politică.

Nu știu cât a vorbit Laufer în numele lui, cine a vorbit de fapt și în numele cui. Atât eu, cât și comunitatea evreiască, avem o relație impecabilă cu Forumul Democrat al Germanilor din România, o relație de prietenie care durează de un număr mare de ani. Între comunitatea evreiască din țară și FDGR este o relație de prietenie și colaborare fără probleme.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Să nu uităm că Președintele României a pledat, încă de la începutul mandatului său, pentru înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Va dati seama ce spate puternic trebuie sa aiba Iohannis? Ganditi-va daca ar fi fost un presedinte nationalist, crestin. Ar fi sarit toata evreimea in capul lui si ar fi sustinut ca este antisemit. Ar fi cerut condamnarea.

    Insa daca mai marii evreilor ii dau peste nas unuia de-al lor, si ii spun: las-o mai moale ca vorbesti prostii! pai stiu ei ce stiu. De cate ori s-a intamplat ca evreii sa ia partea unui goim? De putine ori, sunt convins. Ei isi sustin oamenii chiar daca nu au dreptate.

    Ceea ce demonstreaza, daca mai era cazul, cat de importanta este Merkel in jocul NWO si in consecinta, inclusiv papusa ei din Romania, Iohannis.

  2. Cat de competent si cult ar fi fost Laufer, se vede din confuziile de termeni pe care le face. De ce sa pui unul care vine de la sexy bar ca ministru si pozeaza gol prin reviste? Aici trebuie sa te pricepi in alte domenii mai putin deocheate. Daca e Romania, crede ca se poate orice?

  3. Daca se da roman nu poate acuza de “anti-semitism”.
    Daca se da “evreu” iarasi nu poate acuza de anti-semitism ca nu are caracteristicile semitice, urmas de sange al lui Avraam.
    PS: Tribul evreu (urmasii lui Avraam) s-a destramat acum 3500 de ani de cand urmasul lui Iacob, adica Judah initiaza (facand copii… fondeaza) tribul Judaen – J-i-d-a-n. (Iudean.. ?)
    Caucazienii din Khazaria, formal sint convertiti la mozaism (denaturat cu Talmudismul Babionian) si deci nu pot fi J-I-D-A-N-I neprovenind din Judah/Iuda.
    ==========
    CRITICILE PRETINSILOR EVREI REPREZINTA O DEMASCARE IMPLICITA SI NECESARA, … valabila si pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button