X

Georgia. Fundația fostului premier va ACHITA toate DATORIILE bancare ale peste 600.000 de cetățeni împovărați financiar. Guvernul a aprobat

Guvernul din Georgia a decis să anuleze datoriile bancare ale peste 600.000 de cetăţeni din această ţară care se aflau pe ''lista neagră'' a rău platnicilor, a anunţat luni premierul Mamuka Bakhtadze într-o conferinţă de presă, informează EFE, citată de Capital.

Guvernul a decis ca toate datoriile cetățenilor rău platnici să fie ,,cumpărate” de fundații caritabile! Unul dintre cei mai bogați oameni va acoperi toate cheltuielile! Cetățenii vor întâmpina Anul Nou fără datorii.

Potrivit lui Bakhtadze, ministrul de finanțe al Georgiei datoriile cetăţenilor georgieni la bănci și organizaţii de creditare se ridică la circa 1,5 miliarde de laris (aproximativ 566 de milioane de dolari).

”Datoriile a circa 600.000 dintre cetăţenii noştri vor fi acoperite în totalitate de fundaţia caritabilă ‘Kartu’, care a cumpărat aceste datorii”, a confirmat ministrul de finanţe georgian, Ivane Machavariani.

”Poporul nostru va întâmpina Anul Nou fără datorii, poporul nostru va scăpa de povara cea mai grea”, a subliniat Bakhtadze, care a menţionat că datoriile reprezintă unul dintre principalele motive de sărăcie în rândul populaţiei Georgiei, ţară cu 3,7 milioane de locuitori.

Bakhtadze a mulţumit băncilor şi altor instituţii financiare care au participat la negocierile cu guvernul pentru a atinge acest obiectiv şi a salutat îndeosebi implicarea fundaţiei caritabile ‘Kartu’.

Fundaţia ‘Kartu’ aparține multimilionarului Bidzina Ivanişvili, fost premier al Georgiei şi totodată cel mai bogat om din Georgia,  revista Forbes estimându-i averea la circa 4,6 miliarde de dolari.

Categorii
Economic
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Un gest crestinesc si onorabil

    Sa vedem daca oamenii vor intelege ceva din asta si vor invata lectia de educatie financiara.
    Sa nu se mai imprumute ptr toate tampeniile posibile si imposibile si sa invete sa traiasca in limitele veniturilor pe care le au sau sa invete sa creasca veniturile in mod cinstit.

    Daca nu inteleg asta, degeaba peste cativa ani vor fi la fel de indatorati ca inainte daca nu pricep lectia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.