X

STUDIU: legătura dintre nivelul de PESTICIDE prezent la mamele însărcinate și riscul de AUTISM la sugari

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Studiul de referință descrie legătura dintre nivelurile de pesticide prezent la mamele însărcinate și riscul de autism la sugari

Stiinta a furnizat mai multe indicii cu privire la motivele creșterii incidenței autismului la copiii din lumea occidentala.

Un nou studiu revolutionar recent publicat in Jurnalul American de Psihiatrie a constatat ca expunerea la pesticide a femeilor gravide este direct corelata cu cresterea riscului de autism la copii, indicand agricultura industriala ca o cauza majora a leziunilor cerebrale la copiii expusi.

O echipă de cercetători de la Scoala de Sănătate Publică din Columbia University of Columbia din New York s-a alăturat cercetătorilor de la Universitatea din Turku și Institutului Național de Sănătate și Asistență Socială din Finlanda pentru a examina mai atent dacă pesticidele și, în mod specific, DDT (diclorodifeniltricloretanul), joacă un rol indispensabil în producerea autismului.

Folosind datele colectate de la studiul finlandez prenatal al autismului, acest studiu a analizat mostrele serice de la mai mult de 750 de copii cu autism. Ei au analizat în mod specific DDE (p, p’-diclorodifenil dicloretilenă), un produs secundar de distrugere a DDT, în aceste mostre serice, și au comparat ceea ce au descoperit probelor serice de la copii de referință corespunzători fără autism.

Ceea ce au descoperit este că riscul copilului de a dezvolta autism este cu aproximativ 33% mai mare atunci când mamele lor au niveluri ridicate de DDE în sângele lor. Si acest risc se dublează, echipa a descoperit, atunci cand nivelurile DDE sunt detectate in percentile de top 75, sugerand o relatie corolara intre cresterea expunerii la pesticide si riscul crescut de autism.

Aceste descoperiri revolutionare, “furnizează primul biomarker pe baza de dovezi că expunerea materna la insecticide este asociata cu autism in randul descendentilor.”

“Ne gandim la aceste substante chimice ca ar fi din trecut, legat de o epoca indepartata de toxine periculoase din secolul 20″, a spus dr. Alan. S. Brown, autorul principal al studiului. Din păcate, ele sunt încă prezente în mediul înconjurător și sunt în sângele și țesuturile noastre. ”

Pentru mai multe știri despre modul în care substanțele chimice din culturi dăunează omenirii, cititi Pesticide.news .

Pesticidele, erbicidele sunt transmise de la mamă la copil prin cordonul ombilical

Desi cercetatorii au fost rapizi sa denunte o legatura cauzala definitiva intre expunerea chimica a culturilor si autism, insistand ca aceste constatari sunt doar corelative pentru moment, au admis, de asemenea, in duplicitate aparent că pesticidele, erbicidele si insecticidele sunt, de fapt, transmise de la mama fetusului.

Chiar și după ce au controlat alți factori externi care au influențat aceste constatări pentru a ajunge la această concluzie potențial eronată, cercetătorii nu au reușit să pună în evidență nimic altceva decât DDT și metaboliții săi, în acest caz special, ca fiind cauza unei prevalențe crescute a autismului la copii .

Cu câțiva ani în urmă, cercetătorii de la Centrul de Neuroștiințe de la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill (UNC) au descoperit că substanțele chimice din cultură sunt neurodegenerative, ceea ce înseamnă că ele afectează celulele creierului.

Lucrarea lor, publicată în revista Nature Communications, a constatat că mai multe pesticide și fungicide utilizate în mod obișnuit au declanșat schimbări în exprimarea genelor cerebrale la mamiferele de test, ceea ce la rândul lor a condus la simptome asociate nu numai cu autism, ci și cu alte forme de demență .

Într-un comunicat de presa insotitor publicarii acestui studiu, Mark Zylka, Ph.D., unul dintre autorii sai, a explicat modul in care produse chimice de recolta reduc expresia genelor implicate in transmiterea sinaptica, care este modul in care neuronii cerebrali comunica. Atunci când aceste gene nu se exprimă așa cum ar trebui, funcția creierului scade și se produce inflamația.

Această așa-numită neuroinflamare este frecvent observată la autism și în condițiile neurodegenerative “, se arată în comunicatul de presă.

Cercetatorii au descoperit ca aceste substante chimice au stimulat productia de radicali liberi – particule care pot deteriora blocurile de baza ale celulelor si care au fost implicate intr-o serie de boli ale creierului.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button