X

Scoția este prima țară care sprijină predarea ideologiei LGBT în școli

Image result

Scoția va deveni prima țară din lume care va include problemele legate de LGBT în programele școlare, după ce guvernul a acceptat recomandările făcute de un grup de conducere de vârf, scrie CNN.

Prim-ministrul adjunct, John Swinney, a declarat joi că școlile de stat din Scoția vor fi obligate să educe elevii cu privire la problemele legate de lesbiene, homosexuali, transsexuali și intersexualitate, inclusiv istoria, terminologia și identitatea LGBT, precum și modalitățile de combatere a homofobiei și prejudecăților.

Alte recomandări includ furnizarea de programe gratuite de instruire pentru profesori și oferirea de materiale didactice noi pentru abordarea problemelor LGBT.

„Sistemul nostru educațional trebuie să sprijine toată lumea pentru a-și atinge potențialul”, a spus Swinney. „De aceea este esențial ca programa școlară să fie la fel de diversă ca și tinerii care învață în școlile noastre. „Recomandările pe care le-am acceptat nu vor îmbunătăți numai experiența de învățare a tinerilor LGBT, ci vor sprijini pe toți cursanții să-și celebreze diferențele, să promoveze înțelegerea și să încurajeze incluziunea”.

Mișcarea guvernului scoțian vine după ce grupul care militează pentru introducerea educației LGBT a publicat un raport care prezintă 33 de recomandări cu privire la modul de combatere a hărțuirii LGBT în școli.

Co-fondatorul mișcării, Jordan Daly, a descris decizia guvernului scoțian de a adopta aceste recomandări în întregime ca o „victorie monumentală”.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. In capitolul 5 al Evangheliei după Matei, se spun următoarele:
  ,,13 Voi sunteţi sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.
  14. Voi sunteţi lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă.
  15. Nici nu aprind făclie şi o pun sub obroc, ci în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.
  16. Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.”
  Dascălii au o menire sfântă pe care nu ar trebui s-o tradeze cu niciun chip. Cei care ii smintesc pe cei mici au de dat un mare răspuns lui Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.