X

Inundații puternice în Iordania. Bilanț inițial de 11 morți


Cel puțin 11 oameni au murit în Iordania, în urma viiturii provocate de ploi abundente căzute în deșert. Peste 3.700 de turişti au evacuați din situl arheologic Petra, o destinație preferată și de mulți români.

Viitura s-a năpustit cu o asemenea repeziciune printre stânci, încât turiștii înfricoșați s-au refugiat în locuri mai înalte. În această zonă, solul deșertic nu poate absorbi precipitațiile și orice ploaie mai serioasă se transformă instantaneu în potop.

Victimele au murit în mașini luate de ape. Trupe, elicoptere şi vehicule blindate au fost mobilizate pentru a-i salva pe cei rămași în mijlocul apelor, dar și pentru căutarea celor dați dispăruți. Pe 26 octombrie, 21 de persoane, în majoritatea copii aflați într-o excursie la Marea Moartă au pierit tot din cauza unei viituri.

Ulterior, miniştrii Educaţiei şi Turismului şi-au prezentat demisiile. Tragedii asemănătoare s-au produs în ultimii ani și în Israelul vecin.

 AFP

Autorităţile au anunţat evacuarea a 3.762 de turişti de mai multe naţionalităţi din Petra şi au făcut apel locuitorilor aflaţi în apropierea unor cursuri de apă, poduri sau tuneluri să-şi abandoneze preventiv casele în faţa prognozelor care anunţă alte ploi.

Echipele de salvare sunt în căutarea a două fete date dispărute la Madaba, a anunţat sâmbătă Apărarea civilă.

Elicoptere şi vehicule blindate au fost puse la dispoziţie pentru a-i ajuta pe locuitorii izolaţi de ape şi pentru căutarea persoanelor dispărute.

Ministerul Educaţiei a dispus închiderea şcolilor în întregul regat sâmbătă.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat, apa a crescut de la trei la patru metri în unele zone din regiunea Petra şi în deşertul Wadi Moussa.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.