X

Inundații puternice în Iordania. Bilanț inițial de 11 morți


Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cel puțin 11 oameni au murit în Iordania, în urma viiturii provocate de ploi abundente căzute în deșert.  Peste 3.700 de turişti au evacuați din situl arheologic Petra, o destinație preferată și de mulți români.

Viitura s-a năpustit cu o asemenea repeziciune printre stânci, încât turiștii înfricoșați s-au refugiat în locuri mai înalte. În această zonă, solul deșertic nu poate absorbi precipitațiile și orice ploaie mai serioasă se transformă instantaneu în potop.

Victimele au murit în mașini luate de ape. Trupe, elicoptere şi vehicule blindate au fost mobilizate pentru a-i salva pe cei rămași în mijlocul apelor, dar și pentru căutarea celor dați dispăruți. Pe 26 octombrie, 21 de persoane, în majoritatea copii aflați într-o excursie la Marea Moartă au pierit tot din cauza unei viituri.

Ulterior, miniştrii Educaţiei şi Turismului şi-au prezentat demisiile. Tragedii asemănătoare s-au produs în ultimii ani și în Israelul vecin.

 AFP

Autorităţile au anunţat evacuarea a 3.762 de turişti de mai multe naţionalităţi din Petra şi au făcut apel locuitorilor aflaţi în apropierea unor cursuri de apă, poduri sau tuneluri să-şi abandoneze preventiv casele în faţa prognozelor care anunţă alte ploi.

Echipele de salvare sunt în căutarea a două fete date dispărute la Madaba, a anunţat sâmbătă Apărarea civilă.

Elicoptere şi vehicule blindate au fost puse la dispoziţie pentru a-i ajuta pe locuitorii izolaţi de ape şi pentru căutarea persoanelor dispărute.

Ministerul Educaţiei a dispus închiderea şcolilor în întregul regat sâmbătă.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat, apa a crescut de la trei la patru metri în unele zone din regiunea Petra şi în deşertul Wadi Moussa.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button