X

Vișinescu a murit la spitalul închisorii Rahova. Avocata lui crede ca a fost omorât

Image result for visinescu

Torționarul comunist Alexandru Vișinescu a murit, luni, la vârsta de 93 de ani, la Spitalul Penitenciar Rahova.

Luni la prânz i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator.

Un echipaj SMURD chemat să intervină a încercat să îl resusciteze, însă fără succes.


UPDATE: 

Avocata fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat a declarat, pentru MEDIAFAX, că utima oară când a vorbit cu Alexandru Vișinescu a fost sâmbătă, 3 noiembrie, când acesta „se simțea mult mai rău decât la spitalul civil”.

„Era internat la spitalul Penitenciarului Rahova. Am fost la dânsul pentru a-l informa că am depus plângere la CEDO pentru încălcarea articolelor 1 (n.r. – respectarea drepturilor omului), 3 (n.r. – cu privire la relele tratamente și 6 (n.r. – dreptul la un proces echitabil) din Convenție. Era mult mai rău decât în spitalul civil. Până nu l-au omorât nu s-au lăsat!”, a declarat, penru MEDIAFAX,Camelia Niculescu, avocata lui Alexandru Vișinescu.

Avocata pregătea apărarea lui Alexandru Vișinescu la CEDO, după ce instanțele din România au respins cererile de eliberare pe motive medicale formulate de fostul comandant de penitenciar.


Supraviețuitorii penitenciarului Râmnicu Sărat, unde Vișinescu a fost torționar, spun că era un personaj extrem de malefic.

De cealaltă parte, Alexandru Vișinescu nu și-a asumat niciodată faptele petrecute în comunism.

Comunicatul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor:

Luni, 05.11.2018, în jurul orei 13:00, personalul medical al Penitenciarului-Spital București-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14:30. Aceasta se afla în evidența unității cu o serie de afecțiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri și tratament potrivit recomandărilor medicilor specialiști.

Pe 8 octombrie, Alexandru Vișinescu a ajuns la terapie intensivă, după ce a suferit o ruptură de splină şi fracturi ale coastelor.

Reprezentanții Penitenciarului Jilava au infirmat atunci orice incident violent care să fi provocat starea torționarului. Au spus însă că urmează să fie demarată o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vișinescu a fost condamnat definitiv, pe 10 februarie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare cu executare.

Alexandru Vișinescu a fost acuzat săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

Image result for visinescu
foto din anii ’50
NOTĂ OrtodoxINFO

Tot în acest an, în septembrie Torționarul Ioan Ficior a murit în pușcărie

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

  1. Sau o cazatura pe partea stanga, care sa-i fi produs respectivele leziuni, dar mai degraba inclin spre varianta cu bataia. Iar de accident de masina nu poate fi vorba (atunci s-ar mai putea intampla fracturi si leziuni ale organelor interne). Tinand cont de starea sa fizica datorata varstei inaintate, nici nu cred ca era nevoie de prea mult (2-3 pumni zdraveni fix acolo).

 1. A fost acuzat public de moartea lui Ion Mihalache si a facut parte din plutonul de executie al maresalului Ion Antonescu. Lui Ion Diaconescu i-a dat 7 zile de carcera pt ca a batut codul Morse. A spus ca a fost oprit pe strada, in centru de el, dar I. Diaconescu nu l-a mai recunoscut. I-a zis Vai de mine domnu Diaconescu, nu ma mai recunosti? Ti-am fost comandant 6 ani de zile la Rm. Sarat. A incercat sa se scuze Asa au fost timpurile. El i-a replicat Oamenii au facut timpurile.

  https://m.gandul.info/reportaj/lista-tortionarilor-care-traiesc-acest-batranel-cumsecade-este-alexandru-visinescu-unul-dintre-cei-mai-cumpliti-calai-ai-romaniei-11173039

 2. Cred ca Dumnezeu l a tinut pana la o varsta asa inaintata, ca sa aiba timp sa se pocaiasca,doar Dumnezeu stie ce a fost in sufletul lui in ultima parte a vietii.

 3. Imediat dupa moarte, pe langa ingerul pazitor mai este nevoie de 7 ingeri ca sufletul botezat sa fie protesat de furia demonilor. Sufletul nu sufera chinuri, in afara de groaza pt ce-l asteapta.
  Dupa 40 de zile, daca sufletul merge la iad, nu mai e protejat de nimic; doar ingerul pazitor il mai viziteaza si-l mai usureaza, daca se fac rugaciuni sau pomeni pt raposat.
  Dupa Judecata de Apoi, ingerul pazitor il va parasi definitiv…

  PS: In cartea „Se intorc mortii acasa”, scrisa de Constantin Cimazga, este descrisa situatia din iad a fostilor membri ai securitatii: cei cu grade mici ajunsi in iad, le reprosau celor cu grade mari chinurile prin care trec. Le mai reprosau si activistilor politici, miciunile legate de viitorul luminos si bun al omenirii in numele carora au facut faradelegile.
  Dl Constantin Ciomazga, nascut pe langa Man Neamt, vietuieste intr-o manastire, a avut un continu contact cu viata de manastire, si multi din erorii sai sunt calugari imbunatatiti autentici. Consider ca autentica marturiile unora din personaje, chiar daca cele doua carti pe care le-a scris prezinta personaje care sau doar partial corespondent in fapele reale. Numele si locurile sunt schimbate.

 4. Putina lume a pus problema reeducarii trtionarilor.
  Secitul din cartea „Se intorc mortii acasa” se intorc mortii acasa, provine dintr-o familie foarte saraca. A trait pana la 18 ani, fiind flamand mai tot timpul. A fost manipulat si trimis la o scoa a securiutatii.
  La prima lectie din noua institutie de invatamant, ELEVILOR LI S-A CERUT SA-SI DEA JOS DE LA GAT CRUCIULITELE ! Dupa aceea a urmat initierea in savarsirea faradelegilor.
  Dumnezeu a ingaduit sa moara, sa fie ingropat, sa se trezeasca ingropat de viu, si dupa ore intregi de constientizare a sitiuatiei, sa fie desgropat, sa vina la pocaintA IN LUME, SA SE SPOVEDERASCA LA IEROMONAHUL PE CARE L-A CHINUIT – fara sa-i cunoasca identitatea.

  CARTEA MERITA CITITA, PT CA ARATA CUM UN OM CU PREGATIRE FILOCALICA, PRIMESTA TOPORTURA CHINURILOR TORTIONARILOR COMUNISTI, CA PE INCERCARI ALE RABDARII. Incercari din ce in ce mai dureroase, si cum in Sf Filocalici ( Sf Isac Sirul Filocalia X) gaseste raspunsuri la ispite; in conditiile in care Filocalia aparent nu se ocupa cu asemenea feluri de incercari.
  DE UNDE UNIVERSALITATEA FILOCALIEI, PT TOATE SITUATIILE DIN VIATA !

 5. Ce interes au avut sa-l omoare? Daca mai eram in comunism, mai ziceam, ca sa nu se afle ce crime a facut sistemul…E cam ciudat. De ce nu l-au lasat sa-si ispaseasca pedeapsa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.