Conform unui studiu Pew Research Center trei sferturi din români resping ideea căsătoriei dintre persoanele de acelaşi sex, mai înverşunaţi ca românii fiind doar bulgarii, unde 79% din populaţie nu ar fi de acord cu aşa ceva.
Dar la Referendum au votat doar 20,41% dintre români. Si nici dintre acestia nu au votat toti DA.
Deci cum raspundem la intrebarea din titlu?
delăsare Românească!
Eu de la inceput nu am crezut si nu cred aproape nici un sondaj. Mai stiti interviurile luate oamenilor pe strada?, acelea in care 90% raspundeau ca vor merge la referendum si vor vota da. Am vazut astea pe toate posturile de stiri. Ei bine sa intamplat exact asa: https://www.youtube.com/watch?v=nwCdM_OLcKc
Sondajul este corect. Exista o majoritate care intelege adevarul, macar la nivel intuitiv. Insa constatam cu regret ca numai o mica parte din ea intelege cat de cat ce se intampla in lume, cum se lucreaza faradelegea sub ochii nostri. Am ajuns sa ne obisnuim cu raul si sa-l consideram ca fiind ceva obisnuit. Il toleram ca pe ceva normal si-i dam dreptul sa existe. Ba chiar consideram ca ar fi o greseala ca sa-l discriminam. Altfel nu se poate explica lipsa unei minime implicari in a-si exprima opinia.
Aceasta imi intareste convingerea ca votul propriu-zis (deplasarea la sectia de votare) a reprezentat de fapt un act de marturisire a credintei. M-am convns de acest lucru cand m-am oferit sa duc oameni cu masina la vot. Cei care aveau cat de cat legatura cu Biserica acceptau cu bucurie chiar si daca aveau treaba (pana la urma era vorba de o jumatate de ora cel mult) iar altii refuzau pur si simplu chiar si atunci cand nu faceau ceva anume. Era raspunsul la un duh care pe unii ii indemna sa mearga iar pe altii sa respinga. Ca si cum te pozitionezi fata de o persoana si simti ca iti place sau nu cu toate ca nu ai suficiente motive / informatii.
Este clar si ca a lucrat din plin un duh de inselare. Minciunile erau evidente insa multi le-au acceptat ca adevar. De ce? Pentru ca duhul lor era impotriva duhului referendumului, acela de marturisire crestina.
Este binevenita provocarea articolului pentru ca este nevoie de multa dezbatere ca sa intelegem mai bine ce s-a intamplat. Din punctul meu de vedere vorbim de un semnal de alarma privind o schimbare profunda a valorilor de la nivelul societatii. In mod normal aceste valori se transforma in norme juridice (adica legi dupa care se ghideaza / conduce societatea) iar in cazul nostru este o realitate ca cei cu o intelegere / gandire crestina au devenit puternic minoritari.
Foarte bine punctat .Vom culege si roadele acestei prăbușiri spirituale a poporului român… peste puțin timp.
Dezinformare in masa, lene si mult prea multa politica. Sondajul cred ca este real!
Sondajul e mincinos. Are rol manipulator.
Dar, noi facem o confuzie de nuanta si continuam sa punem problema exact asa cum vor initiatorii sondajului mincinos.
Confundam prezenta la vot cu opinia cetatenilor. Sunt doua chestiuni total distincte.
Procentul Romanilor care ar vota DA la referendum, in conditiile in care prezenta la vot ar fi de 100% si informarea facuta corect si nu tendentios, manipulativ si mincinos, asa cum s-a intamplat, ar fi identic sau foarte apropiat de procentele care au votat DA din cei 20.41% care au mers la Referendum, adica peste 90%.
Asa cum sondajul s-a facut pe un esantion la fel si cei care au mers la Referendum si au spus DA sau NU, au constituit de asemenea un esantion.
E irelevant pentru ce ar fi optat cei care nu s-au prezentat, daca s-ar fi dus la Referendum. Faptul ca nu s-au prezentat, nu insemna ca ar fi votat DA, NU sau vot nul. Nu inseamana nimic. Efectiv nu conteaza. Au fost manipulati sa stea acasa, cu argumentele binecunoscute.
Referendumul a fost un sondaj. Si ma foarte indoiesc ca cineva a manipulat rezultatul. Nu a existat vreun interes de manipulare a rezultatului deoarece, stiau ca nu se vor prezenta 30%.
Mai repede inclin sa cred ca a fost manipulat numarul populatiei cu drept de vot, in vederea evitarii intrunii cvorumului.
Personal consider ca, populatia cu drept de vot a Romaniei la ora actuala este undeva in plaja de valori 9-12 milioane de cetateni.
Ei au calculat 18 milioane raportat la o populatie totala de vreo 22-23 de milioane, adica, cam cati eram in `90.
Dar de atunci am scazut drastic. Asta deja e subiectul unei alte discutii.
Si 100% dintre romani sunt impotriva hotiei dar probabil ca 99.99% dintre adulti, au furat ceva, candva. Asta inseamna ca totul este doar la nivel declarativ.
Asa si cu 80% din populatia Romaniei care resping ideea casatoriei dintre persoanele de acelasi sex, totul este doar la nivel declarativ.
Asa cum e la romani mereu, doar din gura. Cand e vorba de fapte atunci raman mai putin de 20%.
Asta este diferenta dintre vorba si fapta!
Completare la interventia mea anterioara:
Exact acesta a fost motivul boicotarii Referendumului, faptul ca se cunostea din antesondaje ca, procentul de DA va fi zdrobitor de mare, adica peste 90%.
Boicotul a fost arma de lupta impotriva procentului zdrobitor de DA si s-a marsat pe neintrunirea cvorumului.
E LOGIC !
Atenție! Mai multe surse absolut credibile dau numărului real de alegători că fiind 15 milioane, și nu 18 milioane, așa cum nu s-a tot repetat de zor. In această situație, Referendumul pentru definirea căsătoriei a trecut, atingând un prag de participare de 34%. In general, pentru orice tema propusă, romanii nu se înghesuie să vina la niciun referendum din lene, nepăsare sau prostie. De aceea eu cred că sondajul reflectă corect realitatea.
Asa este dar sa nu uitam ca in 2009 la referendumul consultativ privind nr de parlamentari au fost peste 9 milioane iar la cel din 2012 de demitere a lui Basescu peste 8 milioane. Acum cca 3.7 milioane. Despre ce vorbim asadar?
Oameniii trebuiau mobilizati la vot. Simplu. Asa cum se face de fiecare data cand sunt alegeri. Oamenii sunt cum sunt. Au un comportament si o mentalitate ce trebuie cunoscute si sa se ia masurile necesare pentru depasirea obstacolelor. Optiunea nefericita a CpF de a se decupla complet de clasa politica a fost fatala (n-au inteles saracii un adevar elementar: initiativele civice au nevoie de sprijin politic iar politicienii il acorda atunci cand simt care este optiunea celor carora urmeaza sa le ceara votul peste scurt timp). Sigur ca la asta se adauga si atitudinea nemarturisitoare a clerului si ierarhiei de-a lungul timpului care n-a format caractere si stimulat atitudini plus presiunile internationale plus sabotajul serviciilor care sunt platite din bani romanesti ca sa actioneze impotriva interesului national si multe, multe altele.
http://basilica.ro/un-tanar-a-impresionat-publicul-de-la-ellada-eheis-talento-2018-cu-un-numar-de-rap-crestin-video/
Ce porcarie ! Cică ”rap crestin”