X

Igor Dodon din nou la Moscova. Presa germană vorbește de dispariția statului Basarabia, în urma federalizării

Vladimir Putin a avut o întâlnire la Moscova cu Igor Dodon, președintele Republicii Moldova și a declarat un lucru extrem de important pentru viitorul țării.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor cu Republica Moldova, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul întâlnirii cu omologul său moldovean Igor Dodon.

„Încă de la începutul discuţei noastre aş vrea să subliniez că Rusia acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor ruso-moldovene şi consideră Republica Moldova drept unul din partenerii noştri prioritari în spaţiul CSI” – a declarat şeful statului rus.

Potrivit afirmaţiilor sale, în ultimii ani, inclusiv datorită eforturilor personale ale lui Igor Dodon, situaţia din sfera relaţiilor comercial-economice a început să se schimbe, fiind deschise numeroase întreprinderi vinicole, de fructe şi legume şi de produse agricole, care efectuează livrări pe piaţa rusească.Liderul rus a subliniat că se menţine, de asemenea, tendinţa de creştere a schimbului comercial, iar relaţiile în această sferă se dezvoltă în mod consecvent.

Publicaţia germană DW scria în luna septembrie că Moldova ar putea fi desfiinţată, după alegerile din 2019, prin federalizare. Ziarul rusesc „Nezavisimaia Gazeta” scrie că această temă ar urma să fie discutată în zilele următoare la întâlnirea lui Igor Dodon cu şeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, iar în luna octombrie, la întâlnirea celor doi cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button