X

Igor Dodon din nou la Moscova. Presa germană vorbește de dispariția statului Basarabia, în urma federalizării

Vladimir Putin a avut o întâlnire la Moscova cu Igor Dodon, președintele Republicii Moldova și a declarat un lucru extrem de important pentru viitorul țării.

Rusia acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor cu Republica Moldova, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul întâlnirii cu omologul său moldovean Igor Dodon.

„Încă de la începutul discuţei noastre aş vrea să subliniez că Rusia acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor ruso-moldovene şi consideră Republica Moldova drept unul din partenerii noştri prioritari în spaţiul CSI” – a declarat şeful statului rus.

Potrivit afirmaţiilor sale, în ultimii ani, inclusiv datorită eforturilor personale ale lui Igor Dodon, situaţia din sfera relaţiilor comercial-economice a început să se schimbe, fiind deschise numeroase întreprinderi vinicole, de fructe şi legume şi de produse agricole, care efectuează livrări pe piaţa rusească.Liderul rus a subliniat că se menţine, de asemenea, tendinţa de creştere a schimbului comercial, iar relaţiile în această sferă se dezvoltă în mod consecvent.

Publicaţia germană DW scria în luna septembrie că Moldova ar putea fi desfiinţată, după alegerile din 2019, prin federalizare. Ziarul rusesc „Nezavisimaia Gazeta” scrie că această temă ar urma să fie discutată în zilele următoare la întâlnirea lui Igor Dodon cu şeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, iar în luna octombrie, la întâlnirea celor doi cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Basarabia
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.