X

Dispută intre Grecia și Turcia cu privire la mutarea granițelor maritime / Sfantul Paisie Aghioritul: “Când vei auzi la televizor de mutarea graniţelor maritime, atunci va veni şi războiul mondial”

Fostul ministru de externe al Greciei a declarat că Grecia intenționează să extindă apele sale teritoriale la 12 mile în vestul țării.

FOTO: O navă turcească de patrulare în Marea Egee aproape de tărmul Turciei, 20 aprilie 2016, parte a unei prezențe navale NATO menită să monitorizeze mișcarea navală ilegală dintre Turcia și Grecia. REUTERS / John MacDougall / Dosar foto

Dispută intre Grecia și Turcia cu privire la granițele maritime

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ISTANBUL / ATENA (Reuters) – Turcia a avertizat astăzi Grecia că nu va tolera o schimbare în granița maritimă a Greciei, amenințând Atena  cu dreptul de a exercită drepturile suverane.

Declarațiile ambelor părți au venit la câteva zile după ce fostul ministru de externe al Greciei a declarat că Grecia intenționează să extindă apele sale teritoriale la 12 mile în vestul țării.

Apa teritorială este o problemă sensibilă între cei doi vecini și aliații NATO, care sunt separați de Marea Egee și au fost în conflict datorită spațiului aerian, au împărțit etnic Ciprul și drepturile minerale în larg de zeci de ani.

Turcia a avertizat anterior că nu exclude acțiunea militară pentru a-și apăra interesele.

Fostul ministru grec de externe, Nikos Kotzias, care a demisionat săptămâna trecută, a declarat sâmbătă că Atena a planificat extinderea apelor sale teritoriale în Marea Ionică, care se întinde pe coasta de vest a țării. Măsura planificată nu va afecta regiunea Mării Egee, în largul coastelor de est și de sud ale Greciei.

Ministrul de Externe al Turciei, însă, a declarat că a luat act de declarațiile anterioare ale Atenei privind planurile de extindere treptată a apelor teritoriale grecești.

“Nu este posibil să tolerăm pașii în care nu există un acord bilateral cu privire la Marea Egee, unde cele două țări au maluri comune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hami Aksoy, într-o declarație.

În Atena, un purtător de cuvânt al ministerului de externe a declarat că drepturile Greciei nu vor fi dictate de terțe părți. “Extinderea zonei de coastă este un drept suveran legal și inalienabil al Greciei, în conformitate cu dreptul internațional”, a spus el.

“Decizia relevantă pentru o prelungire se referă exclusiv la Grecia, care are dreptul să își extindă apele teritoriale ori de câte ori consideră potrivit”.

Declarația Turciei a reamintit o declarație din 1995 a parlamentului turc care a autorizat acțiuni, fără a exclude acțiunea militară, pentru a proteja interesele turcești.

“Declarația Parlamentului … din data de 8 iunie 1995 are avertismentul politic necesar în acest context și își menține valabilitatea în prezent”, a adăugat declarația turcă.

Această viziune a fost transmisă ambasadorului Greciei în Turcia, a spus acesta.

NOTĂ OrtodoxINFO

Părintele Paisie Aghioritul despre subiectul granițelor dintre Grecia și Turcia:

 Gheronda, suntem din Alexandropolis. Oare ne va prinde şi pe noi furtuna?

– Ascultă! Turcii nu vor intra în Alexandropolis. Vor face Greciei numai o provocare, depăşind graniţele maritime. Noi însă vom suferi de foame. Această furtună va dura câteva luni de zile.
– Gheronda, cum îmi voi da seama că războiul se apropie?

 Când vei auzi la televizor de mutarea graniţelor maritime, atunci va veni şi războiul.
– Şi care state vor participa la acest război?

– Ascultă, după provocarea turcilor, ruşii vor coborî în strâmtori, dar nu ca să ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Însă, fără să vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca se apere strâmtorile, care au importanţă strategică, vor concentra acolo şi alte forţe. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte ţări ale Europei, Anglia, Franţa, Italia şi încă cinci-şase state ale Uniunii Europene vor vedea că Rusia va ocupa teritorii şi îşi vor spune: „Nu mergem şi noi acolo ca să luăm nişte teritorii?” Toţi însă vor dori „partea leului”. Şi astfel vor intra şi europenii în război.”

Părintele Paisie Aghioritul spunea ca turcii vor muta granita iar in stirea de mai sus este vorba despre greci. Vom vedea ce va fi, un lucru este insa cert, de al treilea razboi mondial, omenirea nu scapa:

Ce spun Sfintii Parinti despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Depăşind graniţele maritime poate însemna şi faptul că turcii le-ar putea încălca, nu neapărat faptul că le-ar extinde. Tot Părintele Paisie spunea în altă parte despre ‘Hexamila’, menţionând faptul că nu e vorba de localităţi (fiind vorba de 6 astfel de localităţi în Grecia), ci de cele 6 mile maritime care se vor extinde.

  2. Sf.Paisie spune ca turcii ii vor provoca pe greci,depasind granitele maritime,ceea ce s-a intamplat chiar si anul acesta de mai multe ori (http://seaman.ro/grecia-coliziune-intentionata/,
    https://m.evz.ro/nou-incident-intre-grecia-si-turcia.html).S-au sicanat reciproc pe parcursul anului (https://m.adevarul.ro/international/europa/analiza-pacea-electrica-turcia-grecia-degenera-razboi-1_5ad8844bdf52022f75012e0c/index.html).Despre mutarea granitelor vorbeste mai ales Grecia.

  3. Redactor, spui in Nota ca ” Părintele Paisie Aghioritul spunea ca turcii vor muta granita..” dar eu nu vad asta in profetie. Tu unde vezi ca scrie asta? Eu vad asta ” Vor face Greciei numai o PROVOCARE, depăşind graniţele maritime” Deci e vorba de o provocare(prin depasirea granitelor), nu de o mutare a granitelor.
    Si mai spune si de mutarea granitelor maritime, dar nu specifica CINE le va muta….
    Sau poate imi scapa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button