X

Referendum Irlanda: PRO-BLASFEMIE

Irlandezii au votat, într-un referendum, abrogarea infracțiunii de blasfemie din Constituție. Referendumul a avut loc concomitent cu alegerile prezidențiale.

Nivelul de participare a referendumului a fost de 44%, iar 65% dintre cei prezenți au votat în favoarea scoaterii infracțiunii de blasfemie din Constituție.

Am crezut mereu că o astfel de dispoziţie nu are ce căuta în Constituţie noastră”, a declarat ministrul justiţiei, Charlie Flanagan.

„Irlanda este pe bună dreptate mândră de reputaţia sa de societate modernă şi liberală”, a adăugat el, conform Agerpres.

În 1937 a fost introdusă interzicerea blasfemeiei în Constituția Irlandei.

„Publicarea sau rostirea unor chestiuni blasfematoare, care incită la răzvrătire şi indecente reprezintă o infracţiune care este pedepsită în conformitate cu legea”, se arăta în lege.

 

 

 

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.