X

Franta: Misterul copiilor nascuti fara maini

Evenimentul Zilei: Misterul copiilor născuți fără mâini. Guvernul a dispus o a doua anchetă

[…]

Duminică, adică ieri, ministrul sănătății din Franța, Agnès Buzyn a declarat, în cadrul emisiunii televizate ”Le Grand Jury”, RTL, că a ordonat o a doua anchetă în ceea ce privește tragedia copiilor născuți fără mâini. De data aceasta cu un număr foarte mare de specialiști de vârf din diferite discipline.

În Franța se nasc anual, în medie, cam 150 de copii cu malformații grave, fără mâini, picioare, etc, – nu îmi place subiectul dar o să vedeți de ce l-am ales. La începutul lui octombrie, anul curent, Agenția de sănătate publică din Franța a prezentat concluziile unui raport, la care a lucrat doi ani de zile, prin care situația i se părea în limitele normale. După agenția menționată nu a existat niciun motiv genetic, toxic, droguri, alcoolism, medicamente, boli sau altceva de natură medicală, pentru malformații. Totuși când într-un sătuleț de munte, în Druillat, în l’Ain, din provincia Auvergne Rhône Alpes se nasc 7 (șapte) copilași fără brațe într-o perioadă de câteva luni, se ridică multe semne de întrebare.

În noua ancheta a intervenit și François de Rugy, ministrul tranziției ecologice care a ordonat ANSES, adică Agenției naționale de securitate sanitară a alimentației, a mediului și a muncii, să facă o anchetă la sânge și să nu vină fără motivul real.

De ce am ales acest subiect. Este o pildă. Fiți atenți! Cei care au semnalat faptul că malformațiile, pe o arie foarte restrânsă, depășesc de 58 de ori norma, au fost cei de la Remera o structură cu o vechime de 45 de ani, care ține registrul evidenței malformațiilor la naștere în Franța. Emmanuelle Amar, medic patologist, de la Remera, a depus, la sfârșitul anului 2014 un raport amănunțit, cu toate cazurile înregistrate punctual și cu concluzia să se facă o anchetă națională pentru a găsi motivele. Doi ani mai târziu Sănătatea publică din Franța respinge raportul Remera pe motiv de viciu de metodologie! Apoi Agenția se apucă să facă cercetările ei, prezentate la începutul lui octombrie. Mai mult, Remera rămâne fără subvențiile de la stat, controlate de susnumita agenție. Fără alarme, nu mai sunt probleme!

Gurile rele spun că, se pare, cazul seamănă suspect de mult cu cel al Thalidomidei, un medicament german contra grețurilor gravidelor, care a provocat, între anii 1957 și 1962, zeci de mii de bebeluși cu malformații grave, pe tot globul. Faptul că Remera a fost gâtuită și redusă la tăcere duce cu gândul la comportamentul Big Pharma în astfel de ocazii.

[…]

Franceinfo: Bébés nés sans bras: le gouvernement lance une nouvelle enquête

Bebelușii născuți fără brațe: Guvernul lansează o nouă anchetă

Ministrul Sănătății a anunțat duminică o anchetă efectuată de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, al Mediului si Muncii și al Sănătății Publice din Franța.

Guvernul a decis să lanseze o nouă anchetă privind copiii născuți fără brate în mai multe departamente, a declarat duminică ministrul Sănătății, invitat al emisiunii „Marele juriu” RTL-Le Figaro-LCI.

Cu ministrul tranziției ecologice, François de Rugy, „am decis să relansăm o investigație” cu ANSES (Agenția Națională pentru Securitate Alimentară, Mediu și Muncă) și Sănătate Publică Franța pentru a avea mai multe opinii ale medicilor și experților de mediu, spune Agnès Buzyn.

Ministrul adaugă: „Nu este suficient să spunem că nu am găsit cauzele, este insuportabil”.

„Bebelușii născuți fără brațe: să dăm vina pe fatalitate nu este acceptabil!” a scris pe twitter François de Rugy despre această „nouă ancheta” pentru a „scoate la lumină originea acestor malformații”.

Aceste cazuri grupate au fost observate la Ain (șapte nașteri între 2009 și 2014), în Loire-Atlantique (trei nașteri în 2007 și 2008) și la Morbihan (patru nașteri între 2011 și 2013), de fiecare dată într-un perimetru restrâns. Aceste nasteri au stârnit îngrijorarea în zonele respective.

După o prima anchetă, Agenția Franceză pentru Sănătate Publică a concluzionat la începutul lunii octombrie că numărul cazurilor Ain nu a fost statistic mai mare decât media națională. Dimpotrivă, există, potrivit ei, un exces de cazuri în Loire-Atlantique și Morbihan, dar care rămân fără explicații. Potrivit lui Agnès Buzyn, în Franța există între 80 și 100 de nașteri pe an cu malformații ale membrelor.

Erori „grosolane” în primul raport

Cauzele pot fi genetice, legate de constrângerile fizice sau datorită substanțelor toxice (alimentatie, mediu, chiar și medicamente în cazul thalidomidei, un medicament anti-greață care a cauzat mii de copii malformați între 1957 și 1962). Pot fi implicați mai mulți factori.

Agnès Buzyn a asigurat, de asemenea, că „nu a fost vorba de oprirea subvenționării registrelor”, inclusiv de Remera (registrul malformațiilor din Rhône-Alpes) condus de Emmanuelle Amar.

Cu sediul la Lyon, acest registru, cel mai vechi dintre cele șase registre ale malformațiilor congenitale din Franța, se află în centrul unei controverse științifice după dezvăluirea cazurilor lui Ain. „Când există un registru care acumulează cazuri timp de 20 de ani, 30 de ani, dacă la un moment dat îl opriți, nu îl mai puteți porni, veți pierde informațiile. Când aveți un registru care funcționează, în nici un caz nu-l opriți „, a spus ministrul.

La 16 octombrie, câțiva biostatisticieni, intervievați de jurnalul « Le Monde », au denunțat raportul de Sănătate Publică din Franța, care a concluzionat absența anomaliilor.

Potrivit acestor oameni de știință, acest raport conține erori „grosolane”.

RTL: Ain: une étrange concentration de bébés nés sans bras ou sans main

Ain: o ciudată concentrație de copii născuți fără brațe sau fără mâini

În departamentul francez Ain, pe o rază de 17 km în jurul comunei Druillat, medicii au descoperit o rată anormală a malformatiilor din naștere, cu copii născuți fără brațe sau mâni.

Medicii din Ain sunt îngrijorati de numarul neobisnuit de mare al unei malformații din naștere. Canalul de televiziune „France 2” a dezvăluit știrea pe 26 septembrie.

Între 2009 și 2014, șapte copii s-au născut fără brațe sau mâini în jurul orașului Druillat, într-o rază de 17 kilometri, cifră de 58 de ori mai mare decât în mod normal.

Lucrul cel mai surprinzător, potrivit epidemiologului Emmanuelle Amar, este faptul ca aceste malformatii nu se datorează nici factorilor genetici, nici consumului de droguri.

„Singurul punct comun” între toate mamele „este că trăiesc în zonele rurale din mijlocul câmpurilor”, explica epidemiologul Amar.

Problema este că registrul malformațiilor din Rhône-Alpes- Remera, care identifică și monitorizează malformațiile din regiune, va dispărea: „Consecințele sunt foarte simple, este sfârșitul monitorizării malformațiilor, și deci si sfârșitul alertei”, rezumă Emmanuelle Amar pe „France 2”.

Canalul de televiziune avertizează de asemenea că de cand a fost difuzat reportajul, medici care lucrează în Bretania sau în Pays de la Loire au alertat, de asemenea autoritățile în privința mai multor nașteri ale copiilor fără brate în jurul a două sate, nașteri survenite in ultimele luni.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneSănătateȘtiință - bizar
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Mi-a spus cineva care a lucrat la o companie mare in Croatia ca aceste cazuri sunt de mult acolo…au sanatorii speciale pt.astfel de copii fara maini sau betegiti rau de tot, cum asistentele ii plimba cu caruciorul de copii, ii supravegheaza si in piscina, le ofera toate conditiile unei vieti”normale”…
  Cand l-am intrebat de unde astfel de situatii, as spus ca croatii ascund foarte bine acest lucru, autoritatile stiu ce se intampla, dar nu fac nimic..practic sunt neputiincioase….
  Una din cauzele centrale ale acestor malformatii din randurile copiilor este este casatoria intre rude de pana la gradul 2 maxim…
  Iar l-am intrebat care ar fi motivul sa o faca? Mi-a raspuns ca sunt asa de egoisti si avari, necredinciosi, si ca prefera sa se casatoareasca intre ei, cei mai multi croati bogati, pt. ca sa nu isi „instraineze” averile..si ca o verificare s-a facut, dar marile familii bogate care isi duc odraslele acolo, prefera sa se lase problema sub..tacere…
  Autoritatile stiu asta, de incest, dar o trec cu vederea…
  O mare parte din bogatii astia incestuosi au odraslele lor betegite in acele sanatorii din Croatia.
  Si..ma gandeam la un interviu cu Pr.Raduca care spunea, acum cativa ani, ca in Croatia rata de descrestinare este foarte mare, cea mai mare din Europa, peste 50% dintre ei numai cred in Dumnezeu si ca si mai multi se raporteaza la catolicism ca la o cultura/filosofie, si nu religiune.
  Oare or actiona aici, acum, in copiii lor, acele legi duhovnicesti, care pedepsesc parintii croati pt. masacrele sarbilor din Croatia, in regimul fascist al lui Ante Pavelici si ale cardinalului Stepinac care au epurat aproape 1mil de sarbi?(In lagare precum Jasenovac..)
  Ce pedepasa mai mare sa poata primi un neam, decat sa-si vada copiii in vrajmasie cu Dumnezeu, prin imoralitate si necredinta?
  Ma iertati…dar vroiam sa v-o spun de mult..

 2. Substante toxice sau radioactivitate. Se pare ca la doar cativa kilometri de una dintre comunele afectate ar fi o centrala nucleara. Imi aduc aminte ca imediat dupa razboiul din Yugolavia, in care SUA a folosit munitie radioactiva, un cunoscut imi spunea ca un medic din Bucuresti era intrigat de numarul mare de cazuri de malformatii de genul asta (membre lipsa) la copii nascuti in vestul tarii. Nu ar fi excluse nici pesticidele sau alte substante toxice, asa cum s-a intamplat in Brazilia, unde Ministerul Sanatatii a incriminat in mod fals virusul Zika pentru numeroasele cazuri de microcefalie aparute in cateva zone restranse, aceasta informatie falsa propagandu-se apoi prin CDC (Centrul de Diagnostic si Control al Bolilor, SUA) in toata lumea, inclusiv in Romania, in anumite scopuri:

  https://romaniaotravita.wordpress.com/2018/07/16/zika-o-pandemie-falsa-creata-de-guvernele-globaliste-pentru-justificarea-bombardarii-aeriene-cu-substante-toxice-a-populatiei-care-incepe-sa-inteleaga-ce-se-intampla-in-realitate/

  Daca localitatile sunt mici si izolate, exista riscul sa se ajunga la asa ceva mai degraba decat in marile orase, unde sunt mai multe parghii de control. Exista locuri in Romania in care s-au aruncat pesticide in prostie de cand au inceput campaniile nationale de combatere a vectorilor de boli, care sunt mai degraba campanii de intoxicare a populatiei si contaminare a mediului pentru ca se folosesc aproape exclusiv substante neurotoxice, imunosupresive, cancerigene. In orasele mari se opune mai multa rezistenta si actiunile pot fi blocate in diverse moduri. In comune rezistenta e mult mai dificila. Daca vor aparea asemenea situatii in Romania, e de asteptat sa fie tot in localitati sau in zone relativ mici. Cazuri de intoxicare grava exista deja, dar presa nu pare interesata a vorbeasca depre ele.

 3. În urmă cu 61 de ani, o companie farmaceutică punea pe piață un sedativ și antiemetic revoluționar, numit talidomidă. Medicamentul s-a vândut la scară largă mai ales în Europa, fiind prescris cu preponderență femeilor însărcinate.

  Fără a fi testată suficient, talidomida a cauzat schilodirea unei generații întregi de copii. Născuți cu malformații grave, copiii afectați de talidomidă au fost rezultatul unor mușamalizări ale unei companii farmaceutice și al trecutului întunecat al acesteia.

  https://incredibilia.ro/talidomida-industria-farma/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.