X

Video – RECLAMA dincolo de BLASFEMIE in Australia: IISUS HRISTOS pe CRUCE accepta SA-SI DONEZE ORGANELE

O campanie "Dying to Live” pentru promovarea donarii de organe

https://www. youtube.com/watch?v=yfikN7MTfd0

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata si ce putem citi la Australian company uses ‘blasphemous’ portrayal of Jesus’ crucifixion to push organ donation de pe LIFE SITE:

Companie australiană utilizează o imagine batjocoritoare a răstignirii lui Iisus pentru a promova donarea de organe

Deacin, Australia, 19 octombrie 2018 (LifeSiteNews) – O reclamă tv australiană care încurajează donarea de organe prezintă o interpretare comică a lui Iisus Hristos pe cruce, în timp ce soldații romani încearcă să-l determine sa semneze pentru a-și dona organele după moarte.

Creștinii numesc reclama produsă pentru campania “Dying to Live” susținută de guvern “dincolo de blasfemii”.

Un grup australian de lobby creștin a lansat o petiție pentru eliminarea reclamei.

“Promovarea dvs. pentru donarea de organe a împrumutat unul dintre cele mai importante momente din istoria creștină și l-a folosit ca o metodă ieftină pentru a promova un mesaj pe care mulți creștini, în alte circumstanțe, l-ar dori să îl sprijine”, declară grupul.

“Campania de promovare a ales să batjocorească credințele multor oameni din națiunea noastră. Este greu să vă recomandăm mesajul “, adaugă acesta.

Filmul de 2,5 minute începe când o femeie plânge în timp ce privea pe Iisus Hristos crucificat. Tonul se schimbă repede când doi soldați romani se apropie de Iisus pentru a-i cere să se înscrie ca donator de organe. Personajele încet să râdă când își dau seama că Hristos nu se poate înscrie fără ajutor, mâinile Lui fiind atașate de lemnul crucii.

“Organele tale ar putea salva viața a șase sau chiar șapte persoane. Să nu mai vorbim de oase, țesuturile moi și ligamentele care ar putea schimba viața multor altora. Și cornee – îi vei ajuta pe orbi să vadă. Ce miracol “, spun soldații în tonuri de batjocură.

“Evident, aș face-o, eu sunt Iisus”, răspunde omul de pe cruce.

Apoi, soldații împing un smartphone atașat la vârful unei sulițe până la cruce, pentru ca Iisus să facă clic pe butonul consimțământului.

Încă o dată, din “Ce ar face Iisus”, Iisus a primit un smartphone pe o suliță pentru a consimți să devină donator de organe.

Michael Hichborn de la Institutul Lepanto a declarat pentru LifeSiteNews că transplanturile de organe sunt destul de controversate, fără a adăuga această blasfemie.

“Problemele morale grave asociate cu donarea de organe vitale sunt destul de mari. Transplanturile de inima, de exemplu, sunt imposibile fara a ucide în mod deliberat donatorul”, a spus el.

“Dar folosirea jertfei Domnului pentru a promova astfel de lucruri este dincolo de blasfemie. Cuvintele nu pot exprima cât de gravă este ofensa pentru Domnul nostru”, a adăugat el.

Mulți creștini nu cunosc problemele bioetice implicate în donarea de organe. Nu numai că organele sunt adesea luate de la oameni care nu sunt încă morți, însăși definiția morții a fost schimbată pentru a facilita această practică. LifeSiteNews a raportat o poveste despre un tânăr care, după ce a fost declarat mort clinic, a fost menținut în viață, astfel încât organele sale să poată fi luate – o condiție necesară pentru păstrarea organelor donate în condiții bune.

Unii medici din industria donatorilor de organe chiar au mers până la a cere ca protocolul “periculos de înșelător” de a solicita “moartea” să fie abandonat. Dr. Neil Lazar și dr. Maxwell J. Smith de la Toronto și David Rodriguez-Arias de la Universidad del Pais Vasco au propus în “American Journal of Bioethics”  că un protocol mai onest să se concentreze asupra confortului și consimțământului pacienților grav răniți ale căror organe sunt recoltate.

Mama lui Hristos, Maria și tatăl său adoptiv Joseph sunt de asemenea prezentați în film, pentru a ilustra faptul că în Australia membrii familiei trebuie să dea consimțământul pentru donarea de organe a unei persoane.

După ce se termină scena, soldații romani realizează un selfie cu Iisus în fundal.

Reclama se încheie cu deviza “Fă ceea ce făcea Iisus. Înregistrează-te la dyingtolive.com.au ”

Iată  o înregistrare a reclameiCititorii sunt avertizați că are un conținut extrem de ofensiv. 

Filmul a fost susținut de Institutul Island Shark IslandFundația Documentar Australian și Goodpitch2 Australia. Producătorii de filme au colaborat cu o coaliție de agenții guvernamentale, inclusiv Autoritatea pentru organe și țesuturi și Donate Life.

Lobby-ul creștin australian a cerut campaniei Dying to Live eliminarea reclamei.

“Faptele lui Iisus murind pe cruce de dragul omenirii sunt personificarea iubirii de auto-sacrificiu”, a scris grupul pe petiția lor. “Este un act venerat nu numai de creștini, ci de mulți oameni ai credinței. Faptul că este exploatat pentru această reclamă demonstrează că are o largă rezonanță culturală. ”

“Deci, este regretabil faptul că această expresie profundă a iubirii sacrificiale a fost trivializată ca un dispozitiv ieftin pentru a atrage atenția publicului”, au continuat ei. “Un scenariu diferit ar fi putut comunica mesajul fără a distruge o parte semnificativă din publicul pe care intenționa să îl angajeze”.

Până acum, petiția lor a strans 5000 de semnături.

Dying to Live descrie reclama scurtă ca un “anunț cu impact”. Pe site-ul său, ei fac publicitate filmului lor documentar complet despre necesitatea donării de organe în Australia. De asemenea, se numește Dying to Live.

Organizatorii afirma pe site-ul lor că au creat reclama ca să fie provocatoare.

“Fără îndoială, acest lucru va crea o discuție aprinsă și exact asta este scopul tuturor. Să-i facă pe oameni să vorbească despre donarea de organe”.

A declarat directorul comercial Richard Bullock: “Am vrut să provoc în mod deliberat o conversație în jurul subiectului. Acest lucru este foarte dificil deoarece nimeni nu dorește să aducă probleme legate de moartea și donarea de organe pe masa”.

Organizatorii campaniei afirmă pe site-ul lor: “Scopul nostru nu este altul decât să facem un mare salt în numărul de australieni care se înregistrează ca donatori de organe”.

Unii australieni s-au plans în social media că reclama a depășit o linie.

“Organizația Dying To Live și agenția lor de publicitate trebuie să-și retragă campania de publicitate ofensivă din Australia. Ei ar trebui să ia în considerare respectul și demnitatea care trebuie acordate donatorilor și familiilor lor, mai degrabă decât atacul lor flagrant asupra creștinilor, în încercarea de a obține mai mulți donatori “, a declarat Robert Harmer, utilizator Facebook.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Numai un om schizofrenic la minte putea să debiteze așa ceva, Domnul Iisus și-a dat viața pe Cruce, ca omul păcătos să poată să traiascã veșnic în Împărăția lui Dumnezeu nu vremelnic pe aceasta lume. Cugetarea trupească i-a inebunit pe oameni aceștia, care și ei chipurile se numesc pe sine creștini, deși probabil sunt protestanți sau catolici, mai fac și aluzia că Mântuitorul, ar fi avut nevoie să își dea din trupul Sãu ca să mântuiască pe cineva, și și-ar fi dat consimțământul pentru așa ceva…ce nebunie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button