X

În Polonia, tribunalul a declarat produsele halal şi kosher în afara legii

Tribunalul polonez a declarat produsele halal şi kosher în afara legii, dar, fiindcă ţara face parte din UE, vor tolera sacrificarea ritualică a animalelor

Image result for kosher poland

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Instanţa Judecătorească Supremă a Poloniei a recunoscut că sacrificarea ritualică a animalelor intră în contradicţie cu legislaţia ţării şi, în consecinţă, trebuie anulată, a anunţat Radio Polonia pe 28 noiembrie a.  c. Procurorul general a reuşit să demonstreze că legea din 2004 cu privire la tăierea ritualică a animalelor, care se practică conform regulelor halal în islamism şi kosher în iudaism, nu corespunde legii din 1997, potrivit căreia animalul poate fi înjunghiat doar după ce este anesteziat.

Însă, conform noilor reguli europene, valide şi în Polonia, animalele trebuiesc anesteziate înainte de jungiere, dar se va face excepţie pentru sacrificiile din cadrul practicilor ritualice (religioase). În Polonia vieţuieşte o comunitate evreiască neînsemnată, iar numărul musulmanilor atinge câteva zeci de mii. În principiu, carnea preparată conform tradiţiilor lor religioase este exportată în ţările arabe, în Turcia şi în Israel.

În mai 2009 Parlamentul European a votat permiterea sacrificiilor ritualice a animalelor în ţările-membre ale UE. Autorităţile locale au posibilitatea de a stabili reguli proprii în ţările lor, dar din cele 27 de ţări-membre ale UE doar Elveţia a interzis acest gen de practici religioase.

În 2011 Camera deputaţilor Parlamentului olandez a aprobat proiectul de lege care interzice junghierea animalelor domestice fără anesteziere prealabilă, dar Camera deputaţilor Senatului l-a respins.

Nota redacţiei: Concluzia? ’’Cel ce-i nedrept, să mai nedreptăţească; cel ce-i spurcat, să se mai spurce; şi cel ce este sfânt, să se mai sfinţească’’ (Apocalipsa 22, 11). Cine are ochi de văzut, urechi de auzit şi minte de înţeles, să priceapă că stăpânitorul lumii acesteia este şi conducătorul Parlamentului European şi vrea să spurce, să întunece şi să subjuge toată lumea, dar nu va reuşi, căci CU NOI ESTE DUMNEZEU!

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Vredmici daca le scoteau din reteaua publica.
    Asta este mancare ritualica, nu este alimentat pentru ceilalti… decat dac faci ca gherghesenii, sa cresti porci si sa-i vinzi altuia ca sa-i iei banii. (semitismul este anti-crestinism care zice “fa celuilalt ce ai dori sa-ti faca tie!”).
    In Canada majoritatea produselor este spurcata ritualic de acesti religionari vrajmasi ai lui Hristos.
    Greu gasesti carne de miel care nu e “halal” sau unt care nu e “kosher” – COR, U, K. MK. KSH, etc… ca sa fie organica – “eco” pe romaneste… devine o cautare si mai dificila.
    http://www.viewzone2.com/kosher.international.gif
    https://www.thespruceeats.com/kosher-symbols-certification-2121640
    https://www.myjewishlearning.com/article/ask-the-expert-kosher-symbols/
    Lumea nu zice nimic findca este intoxicata mental cum ca ar fi “sanatoasa”. Si doar rabinu’ zice ca este pentru credinciosii lor, nu garanteaza calitati dietetice.
    Markaea “hala” e mai usor de gasit, nu are atate forme care sa induca in eroare.
    … de ce as plati pe cei care-l injura pe Domnul nostru Iisus???
    Nu cumpar si atrag atentia cui imi ofera asa ceva cat de bine a ales…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button