X

Cenzura totală pe internet se apropie. ”Cenzorul cel Bun” – Ofensiva Google, Facebook și Twitter față de ”teoriile conspirației”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un document intern redactat de compania Google lasă de înțeles că marile companii de tehnologia informației se pregătesc să ia o poziție fermă împotriva principiilor conservatorismului creștin.  Motivația Google: Această măsură va crește încasările giganților IT.

Concluzia raportului intern realizat de Google se concentrează pe intenția giganților IT de a renunța la libertatea de exprimare încă posibilă în prezent pe internet. Cel mai grav este că această intenție este argumentată de Google prin succesul unor politicieni care se revendică în mod direct din tradițiile conservatoare creștine, precum Donald Trump sau partidul Alternativa pentru Germania.

Raportul consideră că ”tradiția americană” a libertății de exprimare nu mai poate fi aplicată în prezent de companiile de tehnologia informației, notează Breitbart News, care a obținut copii ale documentului direct de la surse anonime din cadrul Google. Documentul, care conține 85 de pagini și este intitulat ”Cenzorul cel Bun”, confirmă că Google și celelalte mari platforme IT, adică Facebook, Twitter și YouTube, ”controlează în prezent majoritatea conversațiilor online și au luat deja măsura de a ”schimba direcția către cenzură”. În raport se menționează clar că platformele IT au decis să ”schimbe direcția către cenzură” în urma a ceea ce numește evenimente politice nedorite care au avut loc în ultimii ani în jurul lumii.

Cele două cazuri date exemplu în document drept astfel de evenimente nedorite sunt alegerea președintelui american Donald Trump și creșterea semnificativă a popularității partidului ”Alternativa pentru Germania” (AfD). Este de remarcat faptul că Google justifică această schimbare esențială de paradigmă – introducerea cenzurii în algoritmii IT – prin două exemple politice (Donald Trump și AfD) care se revendică din conservatorism și din ideile creștine.

Google renunță la libertate de exprimare

Raportul argumentează că Google, Facebook, YouTube și Twitter sunt în prezent prinse în capcana a două poziții incompatibile, între o ”piață de idei neinfluențată” și ”spații bine ordonate de păstrare a siguranței și a politeții”. Prima abordare este descrisă drept un produs al ”tradiției americane”, care ”prioritizează libera exprimare și democrația, în defavoarea politeții”. A doua abordare e denumită drept ”un produs al tradiției europene, care favorizează ”demnitatea în defavoarea libertății (de exprimare, n.red.) și politețea în defavoarea libertății de exprimare”. Raportul realizat de Google precizează că toate platformele IT renunță la abordarea democratică și pro-libertate de expresie și încep să aplice ”abordarea europeană”, de favorizare a cenzurii, relatează Breitbart News.

Până în prezent, Google, Facebook, YouTube și Twitter se considerau în fața legii americane drept platforme neutre, respingând catalogarea de ”publisheri” sau ”editori”, astfel că aveau o protecție sporită în fața legii americane tocmai pentru că nu își asumau statutul de ”publisheri”. Prin noua direcție, giganții IT sugerează că de dragul introducerii cenzurii ei sunt gata să renunțe la protecția legală de care se bucurau în calitate de ”platforme neutre”.

Unul dintre argumentele aduse în raportul Google față de pericolele pe care l-ar reprezenta în prezent libera exprimare pe internet este existența unor ”teorii ale conspirației”. Ciudat este că în raport nu se argumentează exact ce e în neregulă, ci existența unor ”teorii ale conspirației”, de parcă simpla existență a acestor teorii ar fi un motiv suficient pentru invalidarea acestora. Chiar așa, exemplul folosit de raportul Google este unul care ridică serioase semne de întrebare. Astfel, documentul Google prezintă tweet-ul transmis de Donald Trump în campania electorală americană din 2016, prin care acesta acuza Google că motorul său de căutare ascundea rezultatele negative la căutările despre contra-candidata sa, Hillary Clinton. Culmea este că Donald Trump a avut dreptate în acel caz, după cum a demonstrat ulterior psihologul dr. Robert Epstein, care a demonstrat că în realitate căutările motorului Google chiar o favorizau în 2016 pe Hillary Clinton.

Cenzura devine politică oficială în Silicon Valley

Deși nu e clar încă spre cine se adresează raportul produs de Google, ceea ce este evident este faptul că această companie a investit mulți bani și timp în producerea lui. Astfel, printre consultanții raportului se numără academicieni importanți implicați în studiul IT, cum ar fi Jason Pontin de la Massachussetts Institute of Technology, Franklin Foer de la The Atlantic, sau Kalev Leetaru de la Georgetown University. De asemenea, alți 35 de specialiști din domenii academice sociale de pe toate continentele au participat la redactarea raportului.

Redăm mai jos principalele idei și recomandări ale documentului:

  • ”se pune întrebarea dacă deschiderea pe care internetul o oferă trebuie sau nu salutată; libertatea de exprimare a devenit o armă socială, economică și politică”;
  • ”idealul de liberă exprimare de la apariția internetului e o idee utopică”;
  • ”Google, Twitter și Facebook controlează în prezent majoritatea conversațiilor online”;
  • încrederea utilizatorilor de internet în libertatea de exprimare ar fi fost erodată de exemple precum alegerea lui Donald Trump, teoretica implicare a Rusiei în alegerile americane și de creșterea popularității partidului Alternativa pentru Germania;
  • ”comportamentul nociv al utilizatorilor de internet permite politicienilor fărtă caracter să își extindă influența; rasiștii, misoginii, opresorii obțin pe internet o platformă de exprimare alături de revoluționari, informatori din interior și activiști ai cauzelor”;
  • Giganții IT trebuie să se ”orienteze către cenzură”, pentru a putea să se ”extindă la nivel global, să își monetizeze conținutul și să își protejeze clienții publicitari de conținutul controversat, pentru ca astfel să își crească încasările“.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. IN CARE VEDEM RAVAGIILE FACUTE DE NEOMARXISTI IN OCCIDENTUL “CIVILIZAT” : TUPEU, AGRESIVITATE, MINCIUNA SI VICLENIE – CARACTERISTICILE SOROSISTILOR ONEGISTILOR REZISTENTI SPALATI PE CREIER CU “VALORILE” OCCIDENTULUI :

    Dr. Vasile Astărăstoae: „Prima mea întâlnire cu… corectitudinea politică”

    De către
    Anonimus
    24 octombrie, 2018

    Pentru cei care idealizează tot ce vine din vest și bagatelizeaza tot ce este autohton m-am decis (deși nu o fac frecvent) să relatez o amintire.
    Prin 1995 – 1996, nu rețin exact data, am fost invitat la o sesiune de dezbateri cu tema „Bioetică și genetică” în Luxemburg. Organizatorii, (un centru catolic afiliat Universității din Luxembourg), asigurau taxa de congres și masa. Bineînțeles, fiind la începutul carierei mele în Bioetică, m-a onorat invitația și am făcut toate eforturile pentru a participa. La acea conferință, au fost prezenți 60 de participanți din Uniunea Europeană, noi românii, fiind singurii din afara „spațiului european”. În prima zi, printre vorbitori a fost și un genetician francez (nu un nume recunoscut, de aceea pentru a-l identifica ar trebui să caut în arhivă și chiar nu merită acest efort), care, cu aroganța caracteristică francezilor, și-a început expunerea în felul următor: „Deși sentimentele mele de ateu sunt jignite de faptul că în această sală este afișat un crucifix și sunt persoane îmbrăcate în preoți, totuși am să vă spun câteva lucruri”.

    Expunerea sa era plină de platitudini și, în același timp, dovedea că nu are nici cele mai elementare cunoștințe de etică și bioetică. Am așteptat o reacție a sălii. Liniște. Nimeni nu a luat cuvântul. Nici măcar pe marginea prezentării. Atunci, am cerut cuvântul și am spus că: „Sentimentele mele de creștin sunt jignite de afirmațiile vorbitorului și mă aștept ca în spiritul politeței franceze să-și ceară scuze. Cu atât mai mult cu cât într-o sală, aparținând unui centru catolic, vorbitorul știa că va găsi un crucifix și nu portretul lui Marx”.

    Am mai făcut câteva comentarii cu privire la conținutul științific al prezentării, (pentru cei care nu știu, începutul carierei mele universitare a fost la Genetică), după care m-am așezat. Aceeași liniște în sală. A urmat pauza de masă. Nu cunoșteam pe niciunul dintre participanți și de aceea am fost uimit când absolut toți s-au înghesuit în jurul meu și m-au invitat să stau cu ei la masă. A făcut ordine decanul Facultății de Teologie din Luxembourg, care a spus că voi sta cu staff-ul la masă. În timpul mesei, toți m-au felicitat pentru intervenție, dar m-au întrebat un lucru, care atunci m-a siderat: „Nu vă este frică de repercusiunile din universitate pentru intervenția dumneavoastră? Oricare dintre noi, dacă am fi avut o asemenea intervenție, am fi fost raportați și a doua zi am fi fost excluși din universitate, chiar si dintr-o universitate catolică”. Am rămas uimit. Am răspuns: „aceasta a fost opinia mea și nu văd de ce universitatea trebuie să mă cenzureze”. Și am primit următoarea replică: „Ce fericiți sunteți că puteți să vă susțineți deschis opiniile. Asta deoarece încă nu știți ce înseamnă corectitudinea politică”.

    Acest episod m-a marcat mai mult decât am conștientizat și de aceea peste tot unde am fost am militat pentru libertatea de opinie și împotriva așa-zisei corectitudini politice.

    P.S.1: Celor dezamăgiți de rezultatul referendumului le transmit că ar trebui să fie mândri. O inițiativă civică a adunat în jurul ei peste 3 milioane jumătate de aderenți. Niciun partid politic, în ultimul timp, nu a avut un număr de simpatizanți atât de mare.

    P.S..2: Săptămâna aceasta, având în vedere că sunt în așteptare peste 400 de cereri, voi face curățenie în lista de prieteni de pe Facebook pentru a face loc celor cu care împărtășesc aceleași valori.

    dr. Vasile Astărăstoae

    Vasile Astărăstoae (n. 1 august 1949, Fălticeni) în perioada 1990-1996 a fost prodecan al Facultăţii de Medicină Iaşi, iar din 2008 rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» Iaşi. În 1996-1999 a fost membru în Consiliul Colegiului Medicilor Iaşi, iar din 1999 preşedinte al Colegiului Medicilor Iaşi. În perioada 2003–2007 a fost secretar general al Colegiului Medicilor din România, iar din 2007 preşedinte al Colegiului Medicilor din România. În perioada 1997-1998 a fost director al Direcţiei Sanitare Judeţene Iaşi, iar din 2001 director al Institutului de Medicină Legală Iaşi.

    https://m.facebook.com/notes/vasile-ast%C4%83r%C4%83stoae/prima-mea-%C3%AEnt%C3%A2lnire-cu-corectitudinea-politic%C4%83/615868972142117/

    http://anonimus.ro/2018/10/dr-vasile-astarastoae-prima-mea-intalnire-cu-corectitudinea-politica/

    CINSTE SI RECUNOSTINTA PENTRU ASTFEL DE PATRIOTI SI OAMENI NORMALI ! IATA ADEVARATELE VALORI PE CARE TREBUIE SA LE PRETUIM SI CARE MERITA SE NE CONDUCA TARA ! NU COZI DE TOPOR TRADATORI SI ALOGENI, STRAINI DE NEAM CARE NE VAND TARA SI NE TRANSFORMA IN COLONIA DE SCLAVI A OCCIDENTULUI IUDEOMASON !

  2. Pentru americani, regulile de comportament civilizat inseamna cenzura. Aceeasi discutie a fost si in cazul Charlie Hebdo. Nu cred ca impunerea unor reguli minimale de exprimare si bun-simt in on-line inseamna cenzura. Si asa on-line-ul a devenit un fel de platforma in care toti prostii isi varsa “ideile”. Nu degeaba asistam la o degradare a vietii sociale si politice peste tot in lume, pentru ca acum prostii au o voce: internetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button