X

Un tratament inovativ contra TBC a vindecat complet peste 90% dintre pacienți

Studiul a fost efectuat în Belarus, pe un grup de oameni care suferă de forma multirezistentă de TBC.

Image result for TBC
Organizaţia Mondiala a Sănătăţii a informat că doar 55 la sută dintre persoane cu tuberculoză multirezistentă pot fi vindecate. Amintim că în 2017, aproximativ 10 milioane de cazuri de îmbolnavire au izbucnit, iar OMS a făcut un avertisment cu privire la eradicarea epidemiei, care a fost calificată drept „îndepărtată”.

O echipă de medici din Belarus, ţara care înregistrează un număr mare de cazuri de infecţii cu tuberculoza rezistentă la antibiotice, a folosit bedachilina împreună cu alte antibiotice pentru a trata afecţiunea, timp de mai multe luni.

Din 181 pacienţi, 168 au fost complet vindecaţi, potrivit Agerpres.

Conform explicaţiilor pe care le dau oamenii de ştiinţă, bedachilina nu ataca bacteria care provoaca infecţia, ci enzimele cu care această bacterie se hrăneşte. Eficacitatea acestei substanţe a fost confirmată de acest studiu, iar coordonatoarea acestuia, Alena Skrahina infirmă îngrijorările cu privire la efectele adverse ale noului tratament.

Tuberculoza este provocată de o bacterie care se localizează de obicei la nivelul plămânilor, dar poate atinge şi rinichii, ganglionii sau oasele. Deși este foarte contagioasă şi se transmite pe cale aeriană, este o maladie ce poate fi vindecată.

Nivelul de succes înregistrat de studiul desfăşurat în Belarus, de 93%, a fost atins şi de alte studii clinice desfăşurate pe bedachilină în Europa de Est, Africa şi Asia de Sud-Est, conform concluziilor acestei cercetări, care vor fi prezentate, săptămâna aceasta, la un summit consacrat luptei împotriva acestei boli.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.