X

Din nou, Canada: un spital de pediatrie ar putea eutanasia copiii fără consimțământul părinților

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un recent raport al Spitalului de Copii Bolnavi din Toronto spune că acest spital nu numai că este pregătit să eutanasieze copii dar și că politica sa stabilește că un copil poate fi eutanasiat fără consimțământul sau încunoștințarea părinților.

Potrivit unui articol scris de Sharon Kirkey pentru Sun Media, Spitalul de Copii Bolnavi din Toronto și-a publicat politica privind eutanasierea și suicidul asistat sub forma unui raport publicat de curând în Journal of Medical Ethics. Potrivit lui Kirkey:

„Grupul de lucru «Copiii Bolnavi» spune că spitalul are medici care ar putea și sunt dispuși să efectueze «eficient și în siguranță» eutanasia pentru tinerii de până în 18 ani și chiar mai în vârstă, aflați în faze terminale și care îndeplinesc criteriile stabilite de legislația federală și că ar fi «în antiteză» cu filozofia de îngrijire a spitalului să transfere acești pacienți într-un spital de adulți necunoscut și nefamiliar pacientului. Sugestia că eutanasierea ar putea avea loc, la un moment dat, fără a implica și părinții a fost însă scânteia care a aprins controversele în dezbaterea privind moartea asistată.”

Pentru cine crede Spitalul de Copii Bolnavi că este sigură și eficientă eutanasierea?

Kirkey explică faptul că specialiștii în etică ai spitalului cred că nu este nicio diferență între a omorî pe cineva sau a-l lăsa să moară singur. Evident că sunt diferențe între a permite o moarte naturală, pe de-o parte, și a provoca decesul acelei persoane, pe de altă parte. Prin estomparea acestor diferențe clare, eticienii minimizează problemele de etică asociate uciderii pacienților de către medici. Kirkey mai declară:

Grupul de lucru spune că nu a fost convins că există o diferență semnificativă pentru pacient „între a fi asistat consensual la eutanasiere și a fi lăsat, tot consensual, să moară, în cazul în care sunt refuzate intervențiile care să mențină pacientul în viață”.

Kirkey mai explică faptul că majoritatea provinciilor canadiene permit minorilor peste o anumită vârstă de a decide pentru ei înșiși, inclusiv continuarea sau întreruperea procedurilor de menținere a vieții. Ea spune că în Ontario un minor poate să-și dea consimțământul pentru continuarea sau întreruperea unui tratament dacă înțeleg „consecințele predictibile rezonabil” ale deciziei lor. Spitalul de Copii Bolnavi declară, pe de altă parte, că încurajează minorii să-și implice familiile în deciziile medicale.

Tot Kirkey mai spune că Spitalul de Copii Bolnavi sugerează că decizia de a fi eutanasiați ar putea aparține copiilor, fără consimțământul părinților:

„Politica de bază argumentează că aceleași reguli ar trebui aplicate și în eutanasierea asistată, din moment ce nu există diferențe din punct de vedere al pacientului privind moartea asistată și alte proceduri care conduc la terminarea vieții, cum ar fi sedarea paleativă (în care oamenii dorm până mor) sau întreruperea tratamentelor și deconectarea de la sistemele de menținere a vieții.”

Kirkey spune că raportul Spitalului de Copii Bolnavi a apărut chiar înainte de cel al Consiliului Academic Canadian și care va face recomandări în decembrie privind extinderea eutanasierii și în cazul așa-numiților minori maturi. Același grup examinează și extinderea eutanasierii doar în cazul bolilor mintale, așa cum pentru pacienții incapabili  de a-și da consimțământul (atac cerebral, comă, moarte clinică, etc.) se pot aplica „directivele în avans”. [N.tr: Așa-numitele „directive în avans” se referă la un set de reguli și instrucțiuni pe care pacienții le pot lăsa privind eutanasierea lor atunci când ei nu vor mai fi capabili să-și exprime consimțământul]

NOTĂ OrtodoxINFO

Cum adică, „Spitalul de Copii Bolnavi declară, pe de altă parte, că încurajează minorii să-și implice familiile în deciziile medicale”? Păi FAMILIA ar trebui, din start, să ia deciziile medicale, nu minorul care nu are încă maturitatea și cunoștințele necesare unei asemenea hotărâri. De ce trebuie încurajat copilul să-și consulte familia? Poate pentru că același sistem, care le dă dreptul copiilor bolnavi să stabilească singuri dacă să moară sau nu,  atâta vreme cât sunt sănătoși îi îndepărtează cât poate de familie pentru a le putea băga în cap corectitudinea politică. În lașitatea lui, satana te face să te sinucizi dar nu vrea să-și asume acest păcat, ba vrea cumva să-l transfere asupra întregii familii. Cât ești pe picioarele tale și poți fi ispitit altfel, fii corect politic: accepta LGBT, renunță la apelativele de „mamă” și  „tată”, fii liber și anti-creștin:

CANADA deja cu un picior in NOUA ORDINE MONDIALA: SEXUL NEUTRU înscris pe documente / BIG BROTHER total / PUSCARIE pentru cei ce neaga TEORIA GENULUI / Dictatura PROTECTIEI COPILULUI

Când ajungi pe moarte, copil fiind, întreabă-ți însă familia dacă e bine să te sinucizi, nu o face de capul tău! Adică îi câștigă satana la pachet pe toți…

INCREDIBIL: Tot mai mulți părinți din CANADA cer EUTANASIEREA propriilor copii bolnavi

Celor care se mai gândeau să emigreze acolo (mai sunt persoane și cupluri care vor s-o facă), poate nu le-ar strica să se mai gândească o dată. De ce? Dacă n-a fost de ajuns ceea ce am exemplificat până acum, lista mai poate continua:

CANADA: Acuzatie de „incitare la ură” pentru criticarea agendei LGBT

CANADA: 766 de bebeluși ramasi in viata dupa avort au fost mai apoi lasati sa moara

Tot mai aproape de un BIG-BROTHER mondial: CANADA introduce o APLICAȚIE sinistră de CONTROL TOTAL prevăzută cu puncte pentru „bună purtare”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. E groaznic ce se intampla azi in lume. Sf. Vasile cel Mare e primul ctitor de spitale din istoria omenirii. Ele au fost fondate pentru a sprijini viata, pentru ca in zilele noastre sa ajunga lagare ale mortii.

    1. cel rau perverteste tot ce este bun si folositor omului. satana este un imitator dedicat dar pe invers.
      daca spitalele aveau inainte crucea ca si simbol / punct de reper, acum au schimbat acest logo cu un asterix cu o reptila pe el – de fapt este vorba de steaua lui david pe care au adugat simbolul caducelului. in fosta uniune sovietica, stalin a pastrat crucea pe salvari si la punctele de prim ajutor pentru cetateni dar acum uniunea europeana a facut alergie la cruce. ramane sa ne rugam si sa ne punem nadejdea in Hristos. Doamne miluieste.

  2. Un cunoscut aflându-se in Canada a postat pe facebook o fotografie cu ceva arme si a fost deportat acuma cauta alte cai sa ajunga inapoi cu orce pret cei cares acolo nu cred cas la curent cu ce sen timpla. Poarta ochelari roz.

  3. dovada ca diavolul e astazi ofical la puterea lumii, au loc jerfe de copii in mod legal si transparent (ca asa e bine pentru copil- nu se spune pe fata, pt lucifer); incet va intra si in mintea parintilor ca au datoria sa-si lase copilul sa fie ucis pt binele lui; din aceste legi ale eutanasierii/ drepturile copilului etc. se desprinde sensul juridic ca statul (sau corporatia de afaceri ca entitate aprobata de stat ) este de fapt proprietarul copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button