X

Stephen Hawking a murit. RĂTACIREA lui trăiește însă. Ultima sa carte: ,,NU EXISTĂ Dumnezeu. Şi nici VIAŢĂ DUPĂ moarte”

Nu există nici un Dumnezeu – aceasta este concluzia fizicianului Stephen Hawking. Carte a fost completată de familia sa după moartea marelui fizician. Alte bombe pe care omul de știință britanic le-a lansat sunt despre viața extraterestră unde spune că este convins că există, despre inteligența artificială care ar putea depăși oamenii, iar călătoriile în timp nu pot fi excluse. Hawking, considerat unul dintre cei mai străluciți oameni de știință din generația sa, a murit în martie la vârsta de 76 de ani.

În carte, “Brief Answers To The Big Questions”, astrofizicianul afirmă răspicat: “Nu există Dumnezeu. Şi nici viaţă după moarte. Şi cu siguranţă nici paradis”, notează CNN.

Renumitul om de ştiinţă încearcă să răspundă unor întrebări complexe precum: Există Dumnezeu?

Răspunsul:

„Nu există Dumnezeu, nimeni nu conduce Universul”, scrie el în „Scurte răspunsuri la marile întrebări”. „De secole, se credea că persoanele cu dizabilități ca mine trăiesc sub un blestem dat de Dumnezeu”, adaugă el. „Prefer să cred că totul poate fi explicat într-un alt mod, prin legile naturii”.

Hawking a suferit de o scleroză amiotrofică (ALS), o tulburare neurodegenerativă, cunoscută și sub numele de Boala lui Lou Gehrig, pentru cea mai mare parte a vieții sale adulte. Omul de știință a murit în timp ce lucra încă la carte, pe care familia și colegii lui au terminat-o cu ajutorul arhivelor sale personale.

În timp ce Hawking vorbea despre lipsa de credință în Dumnezeu în timpul vieții sale, câteva din răspunsurile sale sunt mai surprinzătoare în noua carte:

„Există forme de viață inteligentă acolo”, scrie el. Mai mult, prevede, de asemenea, că „în următorii o sută de ani vom putea călători oriunde în sistemul solar”. „El și-a dat seama că oamenii au dorit să răspundă în mod explicit la aceste întrebări”, a declarat pentru CNN fiica sa, Lucy Hawking, care a ajutat la completarea cărții.

Hawking și-a îndreptat atenția asupra lumii pe care o lăsase în urmă:

”În timp ce Brexit și Trump exercită forțe noi în relație cu imigrația și dezvoltarea educației, suntem martorii unei revolte globale împotriva experților, și asta include oamenii de știință”, a spus Hawking.

Hawking a fost un critic al deciziei Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană și l-a numit pe Donald Trump un „demagog” în 2016. Cea mai mare preocupare a lui, a spus fiica sa, era despre „cât de divizaţi am devenit”, adăugând:

“El face acest comentariu vorbind despre cum părem să ne fi pierdut capacitatea de a privi în afară și privim din ce în ce mai mult spre noi înșine”.

Mesajul final al lui Hawking către cititori, totuși, este unul plin de speranță. Încercarea de a răspunde la întrebarea „Cum putem modela viitorul?” în capitolul final al cărții, omul de știință scrie:

„Adu-ți aminte să privești la stele și nu la picioarele tale”, notează CNN.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.