X

EVOLUTIONISMUL si TEORIA BIG BANG sunt EREZII

de Saccsiv

Crezul:

Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl, Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.

Și într-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut; Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.

Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara, şi S-a făcut om.

Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponţiu Pilat şi a pătimit şi S-a îngropat.

Şi a înviat a treia zi, după Scripturi.

Şi S-a înălţat la ceruri şi șade de-a dreapta Tatălui.

Şi iarăsi va să vină cu slavă, să judece viii şi morţii, a Cărui împărăţie nu va avea sfârşit.

Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care de la Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit, Care a grăit prin prooroci.

Într-una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică;

Mărturisesc un Botez spre iertarea păcatelor.

Aştept învierea morţilor

Şi viata veacului ce va să fie.

Amin.

Orice botezat ortodox este dator sa-l stie. Il puteti citi pe portalul Doxologia, asta ca sa nu creada cei mai incepatori, ca ce-au citit mai sus ar fi cine stie ce varianta extremista:

https://doxologia.ro/rugaciune/simbolul-credintei

S-au tinut Sfinte Sinoade ecumenice pentru a se scrie Simbolul Credintei si, evident, ca tot ceea ce contrazice cele de mai sus este erezie.

La tema de fata ne intereseaza:

Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl, Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.

si:

prin Care toate s-au făcut.

Cuvinte limpezi. Ce spune evolutionismul? Ca viata a aparut accidental din materia nevie, iar mai apoi din prima amoeba fiintele au tot evoluat pana la om. Ce spune teoria Big Bang? Ca Universul a aparut, cu miliarde de ani in urma, dintr-un punct nefacut de nimeni, punct care concentra intreaga materie si care pe urma a explodat si asta a dus la o continua expansiune, cumva in aceasta perioada formandu-se de la sine galaxiile, stelele, planetele si toate legile ce le guverneaza.

Adica se contrazice Crezul, deci sunt erezii. Punct.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Ar fi mult mai credibil daca va apare si o fotografie a manuscrisului cu aceasta proorocie. Nu prea pare stilul parintelui Justin. Sunt sanse foarte mari sa fie o facatura.

   Stia parintele Justin ca a pasit omul pe luna? Si daca n-a pasit? Baaaa ………, las-o jos ca macane.

  2. Vrajeli. Desigur, ambii parinti au trecut la Domnul, iar sistemul abia acum arunca „proorocia” pe piata.
   Asta e ca ala nostradamus ce are o proorocie pe fiecare semestru al anului si pe fiecare tara pe acum 1000 de ani incolo.
   E un fals. Dar oare ce vor cu chestia asta ? Ce mai ii mint pe gugustuci ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.