X

Patriarhul Serbiei, o primă voce a unei biserici locale: Constantinopolul NU are dreptul să recunoască o biserică SCHISMATICĂ și chiar să-i acorde autocefalie

Conform unui raport al publicatiei grecești Romfea, Patriarhul Serbiei a vorbit, pentru canalul de televiziune al Bisericii Ortodoxe Sârbe “HRAM”, pe marginea evenimentelor legate de situația Bisericii din Ucraina.

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe
“În prezent, Biserica se află într-o mare încercare.

O încercare, o ispită care îi incită pe întâiul ierarh al Bisericii noastre, Patriarhul Constantinopolului, să ia o decizie care poate fi catastrofală pentru Biserică, să facă ceea ce el nu are dreptul să facă: să recunoască o Biserică schismatică și chiar să-i acorde autocefalie, de nemaiauzit!

Credem că toate Bisericile vor face totul pentru a arăta cât de catastrofală este această decizie, astfel încât să nu ajungem la diviziune chiar în Biserică, ceea ce este și mai catastrofal.

Sperăm că Domnul ne va salva din această încercare”.

Un material video cu această declarație, recomandat de revista franțuzească Orthodoxie, poate fi văzut mai jos:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button