X

Om de ştiinţă britanic despre acceleratoarele de particule: ,,Un experiment eșuat ar putea extermina omenirea”

Acceleratoarele de particule pot provoca găuri negre sau pot contracta Pământul. Aceasta este concluzia unui astrofizician celebru din Marea Britanie. Martin Rees a explicat despre acest risc în noua sa carte - Viitorul: Perspectivele pentru umanitate - care urmează să fie lansată la sfârșitul lunii octombrie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un interviu acordat pentru The Telegraph Rees a discutat un capitol special care se referă la potențialele pericole ale experimentelor fizicii în care particulele se ciocnesc la energii extrem de ridicate: “Poate că s-ar putea forma o gaură neagră și apoi va absoarbe totul în jurul ei”, mai spune în interviu. 

Prof. Lord Martin Rees, a vorbit şi despre amenințările existențiale cu care se confruntă planeta, care includ: schimbările climatice, războiul nuclear și inteligența artificială.

Astronomul britanic, recunoaşte că comportamentul particulelor este încă prea puțin studiat și că coliziunea particulelor subatomice ar putea însemna sfârșitul lumii. Renumitul cosmolog britanic a avertizat că “Un experiment eșuat asupra acceleratoarelor de particule ar putea avea consecințe grave și ar putea extermina omenirea”.

“Experimentele care zdrobesc particulele subatomice împreună la viteze apropiate de viteza luminii – LHC – ar putea crea o gaură neagră dezastruoasă pe Pământ. “S-ar putea forma o gaură neagră, apoi va aspira totul în jurul ei”, a scris astronomul de 76 de ani, avertizând despre acest scenariu întunecat.

Rees mai spune în interviul acordat thetelegraph:

“Fizicienii ar trebui să fie atenți la realizarea de experimente care generează condiții fără precedent, chiar și în cosmos. În același mod, biologii ar trebui să evite crearea de agenți patogeni potențial devastatori, modificați genetic, pe scară largă a liniei germinale umane”.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Nu exista gauri negre pentru ca pamantul este plat si inchis,acest aparat este pentru a deschide Portalul din care va iesii Diavolii la Apocalipsa.

  2. de studiat blogul : cgdulbibliei.editura-fotini.ro/blog/ In blog se afirma si se demonstreaza pentru generatia de azi ca Biblia este semnata de Dumnezeu si ca nu este o insiruire de povestioare ! Daca se ia o litera din ea , dispare codul , asa ca se poate afirma ca autorul este insusi Dumnezeu pana la litera . Vezi si Ivan Panin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button