X

,,Biserica” Angliei nu-L mai vrea pe DUMNEZEU de TATĂ. Egalitatea de gen este noua credință

O femeie episcop a cerut Bisericii Angliei să înceteze a mai vorbi despre Dumnezeu ca despre o persoană de sex masculin. Nici măcar Tată.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După ce un sondaj YouGov a arătat că jumătate dintre tinerii creștini îl văd pe Dumnezeu – căruia în Biblie i se spune „Tată”, inclusiv de către Iisus Hristos – ca o persoană de sex masculin, prima femeie episcop, Rachel Treweek, din eparhia Gloucester, a declarat că este îngrijorată de faptul că Biserica nu este „atentă la limbaj”. 

„Nu vreau ca tinerii, băieți și fete, să ne audă mereu vorbind despre Dumnezeu ca despre El”, a spus Treweek, citată de The Telegraph.

Adăugând că este îngrijorată de faptul că limbajul patriarhal i-ar putea zăpăci pe ne-creștini, episcopeasa a adăugat:

„Pentru mine, în special, într-un context mai larg, în toate domeniile, fie că mergi la un site web și vezi fotografii ale unor albi, sau că deschizi un site și vezi că este folosit ‘EL’ când am putea folosi în loc ‘Dumnezeu’, toate aceste lucruri transmit mesaje subconștiente oamenilor, așa că afirm cu toată tăria că trebuie să fim foarte atenți la ceea ce comunicăm.”

Când Treweek a devenit prima femeie episcop și a fost invitată în Camera Lorzilor în octombrie 2015, ea a insistat că Dumnezeu este „neutru din punct de vedere al genului” și că toată lumea trebuie să renunțe să-i spună El.

O altă femeie episcop, Jo Bailey Wells, din eparhia Dorking, susține că folosirea limbajului „masculin” este „o problemă tot mai mare”.

La rândul său, capelana Sally Hitchener de la Universitatea Anglicană Brunel, afirmă că există o mișcare în interiorul bisericii oficiale a Marii Britanii pentru „a sublinia natura feminină a lui Dumnezeu”.

„Nici un teolog din Marea Britanie nu ar trebui să spună că Dumnezeu este bărbat, și cu toate acestea acesta este modul comun de exprimare în multe biserici și acesta este mesajul pe care îl transmitem presei.”

Dacă campania de „feminizare” a lui Dumnezeu reușește, Biserica Anglicană ar putea urma exemplul Bisericii din Suedia,, care, în noiembrie 2017, a decis să renunțe la referințele masculine despre Dumnezeu, inclusiv „Doamne” și „El”, pentru a deveni mai „incluzivă”, justificând că această măsură „se bazează pe conștientizarea diferitelor tipuri de discriminări și inechități din societatea noastră”.

Pe fondul unei campanii agresive de liberalizare, inclusiv „rebotezarea” transsexualilor și indicații date școlilor religioase să-i îndemne pe copii să-și „exploreze identitatea de gen”, Biserica Angliei a ajuns la „performanța” ca numai 15% dintre britanici să se mai considere membri ai ei, potrivit unui sondaj din septembrie 2017.

Același sondaj arăta că pentru prima dată în istorie, peste jumătate dintre britanici se descriau pe sine ca „fără religie”.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Ptiu ma satana, ptiu, cum te-ngrijorezi tu de ….. necrestinii: “este îngrijorată de faptul că limbajul patriarhal i-ar putea zăpăci pe ne-creștini”.

    Pai daca pui un necrestin la conducerea unei nebisericii iete ce iese, o greija pentru necrestinii. Ptiu drace ce incurcatura draceasca

  2. Asta e din categoria “sunt proasta si ma laud cu asta”. La ce te poti astepta de la o femeie care cica il slujeste pe Dumnezeu dar trece peste voia Lui? Poate ca sunt multe femei care ar vrea sa fie preot dar daca Dumnezeu nu a zis ca femeile pot fi preot asta inseamna ca ele nu au ce cauta in preotie chiar daca unele ar fi mult mai bune decat multi preoti barbati. Dumnezeu a lasat pentru toata lumea cai sa il slujasca dar cum poti sa il slujesti daca nu te supui voii Sale? Atunci nu mai e de mirare ca episcoape sau episcopese sau cum le-o zice ( pentru ca daca spunem femeie episcop nu e in regula ) hulesc si bat campii. La ce te poti astepta de la mintile lor strambe?

  3. Rămân no comment pe zi ce trece și văd tot mai mulți oameni bolnavi psihic care sunt tratați ca fiind normali ,mai mult decât atât mai au și funcții ….Dacă umanitatea o tine tot așa nici nu vreau sa mă gândesc ce o fi peste 20 de ani! Vai și amar de umanitatea bolnava de imoralitate și anormalitate!

  4. Fara religie, fara gen, azi maine vor fi si fara identitate in concluzie fara viitor. Daca nu stii de unde vii nu stii nici incotro te indrepti. Bravo britanicilor, ati ,,evoluat” de numai…mai rau ca niciodata nimeni nu respecta pe nimeni si totul trebuie distrus ca sa nu il ofensezi p cel de langa tine

  5. Au înnebunit cu totul astea ce se cred maipresus de cele sfinte? Când am văzut-o pe cea din imagine credeam ca este o sperietoare de ciori. Doamne ferește de minți bolnave!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button