X

Pentru prima data de la dărâmarea celui de-al doilea Templu: vase de aur au fost folosite pentru libații

„Să prăznuieşti sărbătoarea şapte zile în cinstea Domnului Dumnezeului tău, în locul pe care-l va alege Domnul, căci Domnul Dumnezeul tău te va binecuvânta în toate roadele tale şi în tot lucrul mâinilor tale şi de aceea să fii vesel.” (Deuteronomul, 16:15)

Foto: Adam Eliyahu Berkowitz/Breaking Israel News

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ultima joi din luna septembrie, o fărâmă din gloria Templului a fost oferită celor trei sute de oameni care au participat complet și corespunzător îmbrăcați la reconstituirea ceremoniei de libații (vărsări) Sukkot. 

Grupul, pornit dis-de-dimineață de la Poarta Siluan din Vechiul Ierusalim, a coborât pe treptele abrupte care duc spre Scăldătoarea Siloam. Condusă de șase kohanim (bărbați evrei descendenți ai preotului Aaron) și acompaniată de muzică, mulțimea cânta și dansa, trecând printre rămășițele arheologice ale vechiului oraș al lui David și printr-un sat arab, către bazinul care fusese folosit pe vremea Templului.

Foto: Adam Eliyahu Berkowitz/Breaking Israel News

Cei șase kohanim erau îmbrăcați în haine croite după standardele biblice pentru folosirea în Templu iar câțiva dintre ei cântau la niște trâmbițe lungi de argint, produse de Institutul Templului spre a fi folosite în cel de-al treilea Templu. Un kohen (preot) ducea un vas de argint folosit pentru libații în timp ce marele preot avea în mâini un vas de aur realizat anul acesta pentru reconstituirea ceremoniei din acest an.

Kohanim (Foto: Adam Eliyahu Berkowitz/Breaking Israel News)

„Un vas ca acesta nu a mai fost folosit de pe vremea când exista Templul”, a declarat pentru Breaking Israel News rabinul Hillel Weiss, purtător de cuvânt al sinedriului și unul dintre organizatorii evenimentului.

Vasul de aur (Foto: Adam Eliyahu Berkowitz/Breaking Israel News)

Procesiunea a continuat apoi într-o piață care domina valea și unde fusese construit un altar din lemn. Ceremonia, desfășurată exact așa cum era ținută și în Templu, a avut loc mai aproape de Muntele Templului decât orice altă ceremonie de până acum. Cantități egale de vin și de apă au fost turnate în două recipiente separate. Cele două lichide au fost apoi vărsate pe altar prin niște orificii ale recipientelor.

Foto: Adam Propp

Altarul din cadrul reconstituirii a fost decorat cu crengi lungi de salcie, pentru a imita modul cum altarul din Templu fusese altădată decorat de sărbători.

Foto: Adam Propp

A urmat apoi binecuvântarea preoțească.

Foto: Adam Propp

În vremurile Templului, vărsarea apei era făcută împreună cu turnarea vinului la slujba de dimineață în ultimele șase zile ale sărbătorii de șapte zile Sukkot.

Deși nu este stabilită în mod explicit în Tora, vărsarea apei este parte din tradiția orală transmisă de la Moise încoace. Sukkot este o sărbătoare veselă iar vărsarea apei este în centrul acestei bucurii. În Templu, ceremonia ar fi ținut cincisprezece ore, fiind urmată de o petrecere care ținea toată noaptea, până când începea la Templu slujba de dimineață de a doua zi.

Foto: Adam Propp

„Fundamentele sărbătorii Sukkot sunt universale, aducând prinos celor 70 de popoare, simbolizate prin cei 70 de tauri sacrificați de-a lungul festivalului,” spune rabinul Weiss. „Lumea se confruntă cu multe amenițări universale și este vital să fim uniți. Templul a fost o cale prin care popoarele puteau să se unească întru sfințenie, fiecare națiune aduncand specificul sfințeniei ei și al comuniunii cu Hashem [ebr. Numele, în sensul de numele lui Dumnezeu – n.tr.] pentru a face față acestor pericole universale.”

„Acest lucru trebuie făcut în Ierusalim și pe baze biblice” mai spune rabinul, citând un verset din Prooroci:

„Multe popoare vor veni şi vor zice: “Veniţi să ne suim în muntele Domnului, în casa Dumnezeului lui Iacov, ca El să ne înveţe căile Sale şi să mergem pe cărările Sale”. Căci din Sion va ieşi legea şi cuvântul lui Dumnezeu din Ierusalim.” (Isaia, 2:3)

Națiunile Unite au îndeplinit parțial asta, înființarea statului Israel fiind unul dintre primele acte adoptate dar de atunci s-au abătut de pe această cale, unul dintre nemaipomenitele fapte fiind atacurile asupra Ierusalimului, care nu au fost decât încercări de a întârzia construirea celui de-al treilea Templu. Președintele Trump recunoaște acest lucru și a cerut ONU fie să-și revizuiască atitudinea, fie să se dizolve.”

La ceremonie, rabinul Azriel Ariel a anunțat nașterea vițelei roșii.

„Acesta este începutul unui proces lung care, cu voia lui Dumnezeu, ne va permite să purificăm întregul Israel”, a spus rabinul Ariel. „Aici nu este vorba de a forța mâna lui Dumnezeu. Noi pur și simplu îndeplinim mitzvoth (poruncile Torei), așa cum ne-au fost date in Tora.”

El a explicat că pregătirea efectivă a cenușii se va face în doi ani. Până atunci, animalul este considerat egla (vițel) de legea iudaică. La vârsta de doi ani, devine o para (vițea) și poate fi sacrificată și arsă iar cenușa ei folosită în ritualul de purificare.

Între timp, rabinii vor studia legile relevante iar kohanim se vor pregăti pentru ritual.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Să ne prefacem că mai credem în povești cu zâne și că SUA iau decizii privind Israelul doar pentru că așa vor ele. Nu ne gândim nici la firmele de lobby, nici la susținerea necondiționată a statului Israel pe care niciodată SUA nu au nuanțat-o, indiferent de „faptele” Israelului din Orientul Mijlociu, susținere materializată atât pe plan politic, intern și extern, cât și în plan economic și militar. E surpinzător însă cum un rabin, supărat pe ONU că nu prea e de acord cu mutarea capitalei Israelului la Ierusalim, nu se referă la ce spun liderii statului Israel (adică la mai-marii lui politici) ci la ce spune Președintele SUA, care nu are probleme să aducă în discuție dizolvarea ONU dacă nu-i face Israelului pe plac!!! O ști el, rabinul, ceva…

Noutăți despre Templul lui antihrist: S-a constituit sanhedrinul. Monedă de argint cu chipul lui Donald Trump și al regelui Cyrus!

În rest, subiectul se leagă cu altele nu foarte vechi:

Video: EVREII au gasit VACA ROSIE ce o vor sacrifica in TEMPLU?

Deci, au găsit-o. O confirmă rabinul. Probabil că se va intra în linie dreaptă și cu restul:

SANHEDRINUL (Sinedriul) ii cere lui DONALD TRUMP si VLADIMIR PUTIN sa construiasca TEMPLUL din IERUSALIM

GEMATRIA EVREIASCĂ (mult înaintea alegerilor): “DONALD TRUMP îl va anunța pe MESIA”

Despre „Mesia” pe care îl vor anunța, nu are rost să mai spunem nimic…

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Am ajuns sa traim evenimente importante dar ma tem ca nu suntem capabili sa le constientizam pe deplin semnificatia ca sa punem inceput bun in fata lui Dumnezeu si sa schimbam in bine vietile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button