X

Video: Armata de insecte a Pentagonului

Roiuri de insecte, care transportă virusuri infecțioase modificate genetic, ataca culturile agricole ale unei țări și distruge producția de alimente – acest lucru nu este un scenariu science-fiction, ci un plan care este, de fapt în curs de pregătire de către DARPA.

Video: Armata de insecte a Pentagonului

Roiuri de insecte, care transportă virusuri infecțioase modificate genetic, ataca culturile agricole ale unei țări și distruge producția de alimente – acest lucru nu este un scenariu science-fiction, ci un plan care este, de fapt în curs de pregătire de către DARPA, Apărare avansată Agenția pentru Proiecte de Cercetare a Pentagonului .

Cinci oameni de știință de la o universitate franceză și două universități germane au dezvăluit această informație în revista Science, una dintre cele mai prestigioase reviste științifice din lume. În editorialul lor, publicat la 5 octombrie, au pus la îndoială în mod serios ideea că cercetarea DARPA, intitulată „aliații insectelor”, era destinată doar utilizării declarate de Agenție – protecția agriculturii americane împotriva agenților patogeni prin utilizarea insectelor ca vectori ai virușilor infecțioși modificați genetic. Acești viruși sunt transmiși la plante și își modifică cromozomii. Această capacitate – așa cum au declarat cei cinci oameni de știință – pare a fi „foarte limitată”.

Cu toate acestea, în mediul științific, programul este „perceput pe scară largă ca un efort de a dezvolta agenți biologici în scopuri ostile și mijloacele lor de livrare”, cu alte cuvinte „o nouă formă de arme biologice”. Acest lucru încalcă Convenția privind armele biologice, care a intrat în vigoare în 1975, dar care a rămas inactivă, în principal din cauza refuzului SUA de a accepta inspecțiile propriilor laboratoare.

Cei cinci oameni de știință precizează că „simplificări ușoare ar putea fi folosite pentru a genera o nouă clasă de arme biologice, arme extrem de transmisibile unor specii de culturi sensibile din cauza dispersiei insectelor ca mijloc de livrare”.

Acest scenariu al unui atac asupra culturilor agricole din Rusia, China și alte țări, condus de Pentagon cu roiuri de insecte care transportă virusul, nu este o fabulă științifico-fictivă. Programul DARPA nu este singurul care folosește insectele ca armă de război. Biroul american de Cercetare Navală a cerut cercetări de la Universitatea Washington din St Louis pentru a transforma lăcustele în drone biologice.

Folosind un electrod implantat în creier și un emițător mic pe spatele insectelor, operatorul de la sol poate descifra ceea ce antenele lăcustei detectează. Aceste insecte au o capacitate olfactivă capabilă să perceapă instantaneu diferite tipuri de substanțe chimice în aer – ceea ce permite identificarea depozitelor de explozivi și a altor locații care pot fi lovite de atacurile din aer sau de rachete.

Chiar și scenarii mai înspăimântătoare au fost menționate în editorial de către cei cinci oameni de știință din revista Science. Programul DARPA – subliniază – este primul program privind dezvoltarea virușilor modificați genetic care pot fi răspândiți în mediul înconjurător și care ar putea infecta și alte organisme „nu numai în agricultură”. Cu alte cuvinte, ființele umane ar putea fi enumerate printre organismele potențial afectate de virușii infecțioși purtați de insecte.

Știm că în timpul războiului rece, în laboratoarele din SUA și alte națiuni, s-au efectuat cercetări privind bacteriile și virușii – când acești agenți sunt răspândiți de insecte (păduchi, muște, căpușe), ele pot declanșa epidemii în națiunea adversă . Printre acestea se numără bacteria Yersinia Pestis, cauza ciumei bubonice (teribilul «Death Black» din Evul Mediu) și virusul Ebola, care este atât contagios cât și letal.

Prin tehnicile disponibile astăzi, este posibil să se producă noi tipuri de agenți patogeni, răspândiți de insecte, pentru care populația vizată nu ar avea apărare.

Molima menționată în Biblie trimisă de Dumnezeu pentru a lovi Egiptul cu roiuri enorme de țânțari, muște și lăcuste, astăzi pot fi trimise cu adevărat de ființe umane pentru a lovi întreaga lume. De data aceasta nu suntem avertizați de profeți, ci de oamenii de știință care și-au păstrat umanitatea.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!