X

Lovitură pentru sodomiți chiar de la CNCD: Orice schimbare a Codului civil privind căsătoria între persoane de acelaşi sex va fi NECONSTITUȚIONALĂ

însă câte lucruri neconstituționale nu s-au făcut în România?

Inquam homosexual LGBT homosexual

Orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de acelaşi sex este neconstituţional, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba. 

“Pentru cei care manipulează! Este neconstituţional orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de acelaşi sex! Art. 48 alin. (1) din Constituţia României permite doar căsătoria dintre o femeie şi un bărbat!”, a scris Asztalos Csaba, pe Facebook.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

El a amintit de Decizia 580 din 2016 a CCR, pct. 42:

“În anul 1991, când Constituţia a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepţiunea sa tradiţională, de uniune între un bărbat şi o femeie. Această idee este susţinută de evoluţia ulterioară a legislaţiei în materia dreptului familiei din România, precum şi de interpretarea sistematică a normelor constituţionale de referinţă. Astfel, art. 48 din Constituţie defineşte instituţia căsătoriei în corelaţie cu protecţia copiilor, deopotrivă ‘din afara căsătoriei’ şi ‘din căsătorie’. Este evidentă, deci, componenta biologică ce a fundamentat concepţia legiuitorului constituant în privinţa căsătoriei, fiind fără îndoială că aceasta a fost privită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, câtă vreme numai dintr-o astfel de uniune, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot naşte copii”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. În fapt, prezența la vot a celor peste 3 milioane și jumătate de români nu e chiar un dezastru.

    1) Nu avem încă datele din Diaspora, unde am văzut cozi la multe secții de votare. Românii de acolo s-au mobilizat și au transmis un mesaj clar, pentru cine are urechi de auzit.

    2) Cei 3 mil și jumătate de români – o prezență peste numărul susținătorilor inițiativei cetățenești – au ieșit la vot FĂRĂ implicarea partidelor, care au dat-o alba-neagra și nu au făcut o campanie coerentă de informare.

    3) Presa a fost poziționată, în mare parte, împotrivă. Influencerii care de obicei scot lumea în stradă au creat o adevărată psihoză, răspândind tot feluri de hoax-uri: Referendumul lui Dragnea; întrebarea „conține ceva ascuns”; fraudare masivă, cu autobuzul!; etc, etc.

    4) Campania #boicot a fost, în fapt, o campanie de trolling masiv, de bruiaj, de sabotare a temei – sub un roi de sofisme care nu au nici o legătură cu realitatea. Și acum văd o prostie răspândită de unii, cum că familiile monoparentale nu s-ar fi prezentat pentru că nu s-au simțit reprezentate. Păi ce treabă au familiile monoparentale că Căsătoria care este între un bărbat și o femeie, așa cum a fost în toate timpurile? O enormitate pe principiul – dacă baba ar avea roate, s-ar numi tramvai.

    5) Referendumul a venit în trena unei perioade foarte agitate – protestele din 10 august și polarizarea intensă produsă de acestea. Suspiciunea față de politic este, în această perioadă, la cote înalte, iar Referendumul a fost asociat, inevitabil, cu o temă politică. În ciuda faptului că și Puterea, și Opoziția au declarat, cu o jumătate de gură, că-l susțin, iar Liderul Opoziției a subliniat, cam târziu ce-i drept, că Referendumul NU este o temă a partidelor politice.

    6) Tema a căzut, timp de luni întregi, de pe agenda media. Deși acest referendum a fost amânat vreme de doi ani și jumătate, pur și simplul nu s-a vorbit despre el în cea mai mare parte a acestui interval. Au fost luni în șir în care presa a vorbit doar de gafele premierului Dăncilă, de conspirațiile lui Dragnea, de protestele din 10 august, de fuga și de arestarea Elenei Udrea.

    7) Chiar și în timpul campaniei, am văzut tot felul de tentative de a bruia campania de informare făcută de organizațiile pro-familie – chiar și din partea BEC. Campania a fost corelată (în mod abuziv, cred eu) cu o campanie electorală, au fost date jos afișe sub diverse pretexte, au fost interzise chiar micile afișe, sub motiv că ar avea pe ele steagul tricolor. Informarea a fost, în aceste condiții, foarte, FOARTE dificilă.

    8) Aș fi curios să aflu conform cărui Recensământ estimează BEC că am fi 19 milioane de români peste 19 ani. Sociologul Barbu Mateescu spunea de curând că probabil suntem în tară, în mod real, la vreo 14 milioane. Iar 4 milioane din 14 ar însemna undeva la 28%. Văzut astfel, referendum aproape de prag, dar, totuși, nu acolo, nici așa. În orice caz, 4 milioane de oameni care au rezonat la aceasta temă nu e puțin din punct de vedere politic.

    9) Mulți nu au mers pentru că obiectivul Referendumului nu a fost limpede lămurit – întrebarea a fost, într-adevăr, neclară pentru unii, chiar dacă așa prevedea Legea Referendumului (am tot repetat și eu acest lucru). Cred că era de datoria Guvernului să clarifice obiectivul Referendumului sau, altfel, să amâne organizarea lui până când oamenii erau elucidați – dacă tot s-au cheltuit niște bani!

    10) Așadar, am văzut că s-au mobilizat cei trei milioane de semnatari ai petiției, despre care putem spune că erau deja conștienți de pericolul acestor ideologii neomarxiste. Peste care s-au mobilizat și alte câteva sute de mii, ÎN POFIDA tuturor acestor factori de mai sus.

    Prin urmare, cu toți acești factori, prezența de aproape 4 milioane (dacă vom socoti și Diaspora) este departe de a fi un DEZASTRU. Iar faptul că presa merge pe această narațiune în absența prezentării sau accentuării unei estimări cu privire la procentul celor care au votat DA nu face decât să confirme și să continue toate punctele de mai sus.

    (Catalin Sturza – ActiveNews)

  2. Pentru Ortodoxie, este un dezastru. Să ştii că 85% se declară ortodocşi şi să iasă la vot doar 20%, e un dezastru. Trebuia informare ? Nici pomeneală. Orice creştin trebuia să ştie de la prima lecţie de catehizare a vieţii lui că trebuie votat. Înţeleg să nu aibă poporul studii teologice şi să nu priceapă unii trădarea de la sinodul tâlhăresc, dar să nu ştii chiar învățăturile de bază ale creștinismului ? Adică trebuia să înveţi la referendum ce e sodomia ? Puteau să vină toţi manipulatorii, toate televiziunile şi toate vedetele din lumea asta cu dezinformări, un creştin trebuia să ştie CLAR cum stă treaba. Aici nu vorbim de politică, de partide, ca să facem comparaţii şi să ne “bucurăm” că sunt patru milioane de votanţi. Aici e vorba de credinţă. Chiar şi mulţi dintre cei care au votat s-au dus “ca să susţină familia tradiţională”, de parcă ar fi vorba de Muzeul Satului, de parcă s-ar feri să recunoască că-s creştini, că votul ăsta e o mărturisire. Regret s-o spun, dar nu mai suntem o ţară ortodoxă. Ar trebui să nu ne mai îmbătăm cu apă rece, ci să privim realitatea în faţă şi să înțelegem că se apropie vremurile din urmă.

    1. Just ! Ortodoxia înseamnă acum megalomanie (vezi catedrala mântuirii neamului!), cultul personalității (publicării pe banda a cărților patriarhului Daniel care amintesc izbitor Operele alese ale tov. N. C. !), bunăstare (adio votului sărăciei la ieromonahi !).

  3. Pai si atunci de ce am mai facut referendumul? Acel termen din Constitutie “soti” este o bresa in sitemul nostru legislativ ce poate fi speculata pentru introducerea “casatoriilor” homosexuale asa cum s-a intamplat in alte tari. Era necesar ca acel referendum sa treaca, corect ar fi fost sa nu existe cvorum, ci cei care s-au prezentat, sa decida, restul fiind catalogati prin neprezentare ca indiferenti fata de subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button