X

„În curând, Transilvania va fi o altă țară”. Patru mari orașe se rup de guvernul de la București. S-a format Alianța Vestului

Primarii a patru mari orase din vestul tarii (Cluj Napoca, Timisoara, Oradea si Arad) au creat o alianta care isi propune sa le conecteze prin autostrazi si linii ferate de mare viteza. Ei si-au denumit actiunea Alianta Vestului, spunand ca nu vor sa mai stea „la mila Bucurestiului”. Ei vor incerca sa obtina finantari direct de la Bruxelles.

“Noi, Nicolae Robu, Gheorghe Falca, Ilie Bolojan si Emil Boc, primarii oraselor Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca, am decis infiintarea Patrulateralei Vestului, for informal pentru schimburi de idei si de experienta intre noi, dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza si in plan cultural. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ne propunem ca aceasta structura sa fie cadru pentru schimburi de idei si de experienta intre noi, dar si de initiere impreuna de proiecte infrastructurale majore, mai ales pe linia imbunatatirii conectivitatii intre cele patru orase – cale ferata de mare viteza, autostrada, drum expres, rapid – si de cooperare in domeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate. Vrem sa dam si un exemplu national de cooperare pentru abordarea de proiecte mari, inaccesibile fiecaruia in parte.

Nu ai cum sa obtii o sursa de finantare daca vii cu o bucatica dintr-un astfel de proiect mare, trebuie sa vii cu intregul. Or, se stie ca Uniunea Europeana are si proiecte majore, pentru care se pot obtine bani direct de la Bruxelles. Sunt mai multe surse de finantare si vrem sa ajungem sa accedem la ele si vom incepe sa lucram efectiv in cadrul acestei patrulaterale a vestului”, spune Nicolae Robu, prmarul Timisoarei, citat de Gazeta de Cluj.

„Cele patru orase au semnat un document de lucru. Apoi vrem sa semnam cu alti primari. Sunt patru mari teme, una este Capitala Culturala Europeana. Cultura se poate intinde pe tot ceea ce inseamna zonele frumoase din Caras Severin, de potentialul istoric din Hunedoara, de ceea ce inseamna vinurile din Arad, de apele termale din Oradea, de potentialul turistic al Clujului”, sustine Gheorghe Falca.

La randul sau, Ilie Bolojan, primarul Oradei, a declarat ca parteneriatul este foarte important si pentru Oradea din punctul de vedere al conectivitatii, pentru ca exista o legatura foarte importanta intre aceste orase.

Edili din mai multe orase au participat la Timisoara la evenimentul Hub Urban Talks, al carui scop este de a gasi solutii comune, solutii care implica administratia locala, mediul de afaceri si cetatenii pentru a avea un oras care sa creasca inteligent si sustenabil, avand comunitati locale active si colaborative.

Au fost prezenti specialisti de la Banca Mondiala si de Comisia Europeana, experti internationali din Olanda, Suedia si Finlanda, lideri ai administratiei publice ai mediului de business.

Cristian Sima considera ca Alianta Vestului va duce spre o separare a Transilvaniei de restul tarii.

„In curind, Transilvania va fi o alta tara, nu intelegeti dar veti intelege cind va fi prea tirziu. In Moldova si Regat e nevoie sa-i ucidem, alta sansa nu este, ucidere politica”, a scris Sima pe Facebook.

https://www.facebook.com/cristian.sima.315/posts/1443651245765728

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Aaa, sigur Dragnea a scornit chestia asta cu Transilvania, ca să ne abată atenţia de la legea amnistiei şi graţierii. Sau poate Putin a zis-o ca să-l ajute pe Dragnea. Nu e mai bine să stăm deoparte că nu ne priveşte?

    Cum să ajungă Transilvania parte a Ungariei? Ce, aţi văzut voi vreun poliţai maghiar în vreun oraş din Transilvania? V-a cerut vreun poliţai maghiar să vă legitimaţi?

    Nu mai bine stăm acasă şi ne uităm la un film, ne bucurăm de viaţă, că doar Transilvania a fost de secole parte a României şi nu ne-o ia nimeni. Aşa că stăm acasă şi boicotăm interesele străine.

    #NEAMDEZBINAT (de ruşine, nu pun şi varianta aia mai nasoală, care începe cu P şi se termină cu T + de ruşine faţă de cei care au făcut Marea Unire şi faţă de cei care au murit)

  2. O sa fie grozav in Alianta Vestului, mai ales dupa ce o sa se umple bine zona de imigranti. O sa se poata deplasa mai rapid si acei dintre ei veniti cu treaba prin Romania si noii stapani, care vor sta confortabil in zonele centrale ale acestor mari orase, eliberate deja de romani cu ajutorul tiganilor si mafiei locale si se vor lafai pe ditamai muntii si zonele care au ramas curate si frumoase, in timp ce cetatenii de mana a doua, adica romanii care vor supravietui procesului de selectie chimica prin otravire cu biocide nemtesti si selectie psihologica progresista, vor trai inghesuiti la periferiile oraselor, asteptand Marea Criza Alimentara Globala. Dupa ce situatia o sa devina evident albastra chiar si pentru cei 80% extrem de manipulabili dintre ei, s-ar putea sa constate ca la vecinii lor romani de peste munti, unde Rusia a facut curatenie, nu mai pot sa ajunga, fiindca de-o amarata de autostrada pe acolo nu s-au gasit in Romania bani, in ultimii 30 de ani.

    Spun asta cu amaraciune, pentru ca acolo m-am nascut si traiesc si nu asa mi-am dorit sa arate viitorului locului in care au fost ingropati bunicii mei crestini-ortodocsi si anti-bolsevici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button