X

Boicotul politic al Referendumului a pornit de la Bruxelles

Este evident pentru mulți că parte din eșecul Referendumului pentru Familie se datorează neimplicării partidelor politice în mobilizarea oamenilor la urne.

Acest fapt pare inexplicabil, considerând că în septembrie 2016, înainte de alegerile parlamentare, Coaliția pentru Familie, inițiatoarea demersului pentru modificarea articolului 48 din Constituție. Duminică seara, Mihai Gheorghiu, liderul Coaliției, a spus, în cadrul emisiunii Controverse, pe B1TV, că: „Dialogul cu toate partidele politice este întrerupt de un an, cu unele de un an și jumătate, iar cu unele nu a existat deloc.(…) Nu am înțeles care au fost rațiunile pentru amânarea Referendumului timp de 3 ani (…) PSD e primul partid cu care am pierdut dialogul. Nu am refuzat noi dialogul, dimpotrivă, dialogul nu a existat pentru că nu a existat oferta de a dialoga.”

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Întrebat cum se explică, totuși, că partidele care au semnat protocoale cu membrii Coaliției au continuat demersurile pentru a promova Referendumul, Georghiu a spus că a existat o presiune „de jos în sus”, adică organizațiile din teritoriu ar fi insistat pentru a nu fi abandonat proiectul.

Atunci cum se explică faptul că tocmai aceste organizații nu au mai acționat tocmai în zilele de vot?

Tot Gheorghiu a declarat că nu știe ce a intervenit, dar a observat că în ultima săptămână partidele nu au mai manifestat același interes pentru Referendum. Mai mult, Gheorghiu consideră că „a apărut un blocaj”.

Pe 26 septembrie, la Bruxelles, au fost prezenți Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu. Imediat după discuțiile de acolo, organizate pentru a pregăti audierea premierului din 3 octombrie în Parlamentul European, ambii oficiali români au simțit nevoia să declare că partidele pe care le reprezintă, PSD și ALDE, nu se vor implica în Referendum, părând că declarațiile fuseseră cerute în mod expres de grupurile parlamentare europene din care fac parte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    ………………………….
    CREȘTINISMUL ESTE ULTIMA SPERANȚĂ A EUROPEI ÎN FAȚA ISLAMULUI SUSȚINUT DE POLITICIENII DIN BRUXELLES, BERLIN, PARIS ȘI DE PĂPUȘARUL SOROS, BANCHER EVREU AMERICAN DE ORIGINE MAGHIARĂ:
    https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/02/crestinismul-este-ultima-speranta.html

  2. De ce nu ieșim din UE? Îmi vine să spun prostii, dar mă abțin. Ce mai căutăm fraierii de noi în UE? Bani? Suntem chiar atât de proști?

  3. Nu au sustinut referendumul pentru ca semnasera deja niste documente impotriva familiei traditionale.Chemarea la vot a fost o mascarada cu finalul stiut de psd.A fost ca pe vremea lui ceasca cand se faceau alegerile in intreprinderi pentru functia de secretar de partid.psd si intreaga clasa politica au semnat ce au semnat iar acum daca aia de la centru vor legi progresiste Dragnea si ai lui sunt acoperiti si or sa spuna poporului sa nu mai comenteze ca inseamna ca el poporul este de acord.Politica autohtona in care populatia este manipulata dupa bunul plac al politicienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button